Mporas_TasosΑιφνιδίως έφυγε από τη ζωή στο σπίτι του στον Πειραιά,  σε ηλικία μόλις 63 ετών, ο Τάσος Φ. Μπόρας στις 22/12/2009. Η κηδεία του έγινε την Κυριακή 27/12/2009 και ώρα 1 μ.μ. από την εκκλησία του χωριού μας "Κοίμηση της Θεοτόκου". Η σύζυγός του, τα παιδιά του, πολλοί συγγενείς, φίλοι και πατριώτες συνόδευσαν τον Τάσο στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο του χωριού μας "Μπουλούτσου".
 
Ο Τάσος ήταν γιος του Φώτη του Τασιουλάκου και της Παναγούλας, το γένος  Νικολάου Λιατσόπουλου (της Ελενίτσας). Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. και σταδιοδρόμησε ως Μηχανικός σε κατασκευαστικές εταιρίες και μετέπειτα στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, απ' όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2005. Παντρεύτηκε την Φραντζέσκα Δουράτσου και απέκτησαν δύο παιδιά, το Φώτη (Μηχανικό του Εμπορικού Ναυτικού) και τον Ιωσήφ (Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών).
 
Ο Τάσος ήταν από τα τακτικά μέλη του Συνδέσμου μας, διετέλεσε επανειλημμένα μέλος του ΔΣ προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες, υπήρξε δε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Αρκάδων Πειραιά. Αγαπούσε ιδιαίτερα το χωριό και το επισκεπτόταν συχνά. Ήταν άνθρωπος ήπιων τόνων, καλόκαρδος, ενάρετος οικογενειάρχης και έχαιρε της αγάπης και εκτίμησης όλων των πατριωτών.
 
Οι γονείς του Τάσου και δύο από τις τέσσερις αδελφές του (Τασία Τερζή και Ελένη Δημητρακοπούλου), έχουν φύγει επίσης από τη ζωή.
 
Το ΔΣ του Συνδέσμου μας εκφράζει τη συμπάθειά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.