22.12.2009: Απεβίωσε ο Τάσος Φωτίου Μπόρας

Mporas_TasosΑιφνιδίως έφυγε από τη ζωή στο σπίτι του στον Πειραιά,  σε ηλικία μόλις 63 ετών, ο Τάσος Φ. Μπόρας στις 22/12/2009. Η κηδεία του έγινε την Κυριακή 27/12/2009 και ώρα 1 μ.μ. από την εκκλησία του χωριού μας "Κοίμηση της Θεοτόκου". Η σύζυγός του, τα παιδιά του, πολλοί συγγενείς, φίλοι και πατριώτες συνόδευσαν τον Τάσο στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο του χωριού μας "Μπουλούτσου".
 
Ο Τάσος ήταν γιος του Φώτη του Τασιουλάκου και της Παναγούλας, το γένος  Νικολάου Λιατσόπουλου (της Ελενίτσας). Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. και σταδιοδρόμησε ως Μηχανικός σε κατασκευαστικές εταιρίες και μετέπειτα στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, απ' όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2005. Παντρεύτηκε την Φραντζέσκα Δουράτσου και απέκτησαν δύο παιδιά, το Φώτη (Μηχανικό του Εμπορικού Ναυτικού) και τον Ιωσήφ (Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών).
 
Ο Τάσος ήταν από τα τακτικά μέλη του Συνδέσμου μας, διετέλεσε επανειλημμένα μέλος του ΔΣ προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες, υπήρξε δε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Αρκάδων Πειραιά. Αγαπούσε ιδιαίτερα το χωριό και το επισκεπτόταν συχνά. Ήταν άνθρωπος ήπιων τόνων, καλόκαρδος, ενάρετος οικογενειάρχης και έχαιρε της αγάπης και εκτίμησης όλων των πατριωτών.
 
Οι γονείς του Τάσου και δύο από τις τέσσερις αδελφές του (Τασία Τερζή και Ελένη Δημητρακοπούλου), έχουν φύγει επίσης από τη ζωή.
 
Το ΔΣ του Συνδέσμου μας εκφράζει τη συμπάθειά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )