Απεβίωσε η Χρυσούλα Ηλ. Στρίκου, 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, η Χρυσούλα, σύζυγος Ηλία Στρίκου. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη την Τρίτη 25 Μαΐου 2010, στο Νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου. Στο τελευταίο της ταξείδι την συνόδευσαν πολλοί συγγενείς, φίλοι και πατριώτες.

Η Χρυσούλα γεννήθηκε στου Σέρβου το 1920. Μητέρα της ήταν η Χριστίτσα, κόρη του Νικολάκη Β. Μαραγκού και πατέρας της ο Χρήστος Μπόρας. Ήταν αβάπτιστη όταν πέθανε η μητέρα της (την επόμενη χρονιά), γι΄αυτό πήρε το όνομά της.  Ο πατέρας της παντρεύτηκε ξανά και απέκτησε δύο ακόμη κορίτσια και ένα αγόρι. Στην Αθήνα ήρθαν όταν η Χρυσούλα ήταν 3-4 ετών και έμειναν στα Άνω Πετράλωνα. Παντρεύτηκε το Δεκέμβριο του 1944 με τον Ηλία Παρ. Στρίκο (απεβίωσε το 2000), ο οποίος ήταν έμπορας και έμειναν στο Παλαιό Φάληρο. Απέκτησαν δύο εξαιρετικά αγόρια, τον Παρασκευά, που έφυγε από τη ζωή πριν λίγους μήνες και το Γιώργο, που είναι έμπορας στην Αθήνα. Η ίδια ήταν μοδίστρα. Στο χωριό ερχόταν πολύ συχνά με τον Ηλία και τα πρώτα χρόνια που τα παιδιά της ήταν μικρά έμενε τα καλοκαίρια αρκετούς μήνες. Στο χωριό έχουν αγοράσει το σπίτι του "Πελιτζή".

Η Χρυσούλα ήταν άνθρωπος  με ξεχωριστή ευγένεια, πολύ καταδεκτική και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη.

Ο Σύνδεσμος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια, σε όλους τους συγγενείς της αείμνηστης Χρυσούλας.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τη μεγαλύτερη θητεία ως πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων έκανε ο γιατρός Ιωάννης Δ. Δημόπουλος. Συνολικά χρημάτισε πρόεδρος 21 χρόνια (1936-1953, 1956 και 1962-1964). Επί προεδρίας του χτίστηκε το σχολείο στο χωριό, συνεχίστηκε το χτίσιμο της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και έγινε η διάνοιξη του δρόμου για αυτοκίνητα από το Αγιώργη Σαρά μέχρι το χωριό.