ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΗΡΑΙΑΤΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 104
Τ.Κ: 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΤΗΛΕΦ: 6942291415
ΦΑΧ: 2741028221
Πραγματοποίηση της πεζοπορίας στη Γκούρα και επίσκεψη στην Αγία Τριάδα
Την Κυριακή στις 14 Ιουνίου 2009, ξεκινήσαμε από την Κόρινθο στις 06.30 π.μ. με δυο πούλμαν και προορισμό το φαράγγι της Γκούρας.
Με παρά πολλές δυσκολίες από Ζάτουνα μέχρι και Λυσσαρέα για τα πούλμαν-ακόμα και εκεί που δεν υπολογίζαμε ότι υπήρχε δυσκολία πέρασαν οριακά σε κάποια σημεία του δρόμου και με ζημιές -σπάσιμο κεραίας οροφής και γρατσουνιές στα πλαϊνά (ας μεριμνήσουν οι υπεύθυνοι τουλάχιστον να κλαδευτούν τα δένδρα που εμποδίζουν και καθ'ύψος και κατά πλάτος την διέλευση) φθάσαμε μετά από ταξίδι 4 ωρών στη Λυσσαρέα. Από εκεί μαζί με αυτούς που ήρθαν με δικά τους μεταφορικά μέσα, πήραμε το μονοπάτι που οδηγεί στο γεφύρι. Από το γεφύρι και υπό τους ήχους της φλογέρας που με μαεστρία έπαιζε ο Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος (από Σέρβου) που μας τραγούδησε κιόλας αρκετές φορές κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ξεκινήσαμε κόντρα στο φαράγγι και φθάσαμε στα πλατάνια.
Η έλλειψη εικόνας νερού κατά την διαδρομή, μας έκανε να «τρέξουμε» να φθάσουμε στη πρώτη πηγή που το νερό της ήταν λιγοστό. Αφού μας γλύκαναν τα λουκούμια που μας φίλεψε ο υπεύθυνος δημόσιων σχέσεων του συλλόγου Βαγγέλης Δάρρας και μας δρόσισε το φρέσκο νερό που ήπιαμε, ξεκινήσαμε την συζήτηση σχετικά με την πανίδα και χλωρίδα της περιοχής (δυσκολεύτηκε πολύ ο πρόεδρος να θυμηθεί το όνομα του ζώου λύγκας, έπεσε και το σχετικό γέλιο).
Μετά την συζήτηση και της στιγμές χαλάρωσης που είχαμε, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής, προτιμώντας τον παρόχθιο δρόμο από τον «μύλο του Θύμιου» και φθάσαμε στο τελικό προορισμό στο εξωκλήσι της Αγίας Τριάδος.
Εκεί γευματίσαμε,  την μέριμνα του φαγητού την είχε ο σύλλογος, το γεύμα ήταν άλλωστε προσφορά του. Χρέη σερβιτόρων έκαναν τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου με μαιτρ υπαίθριας σάλας τον ταμία Γιάννη Καλκανά. Ο αντιπρόεδρος Γιάννης Λιακόπουλος είχε φροντίσει για την διασκέδαση μας με τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα που διαθέτει (γεννήτρια -κονσόλα-φορητό υπολογιστή- ηχεία- μέχρι και στήλη για την τοποθέτηση εγγράφων η οποία τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε λόγω της απουσίας του δημάρχου!) και επιμελήθηκε για την σωστή επιλογή των τραγουδιών.
Ο πρόεδρος του συλλόγου εστίασε την ολιγόλεπτη  ομιλία του στο συμβολικό χαρακτήρα της επίσκεψης στην Γκούρα, στην προστασία του οικοσυστήματος του φαραγγιού και στην αναγκαιότητα της συχνής επαφής του ανθρώπου με την φύση.
Ο χορός ξεκίνησε από τα παρόντα μέλη του χορευτικού του συλλόγου και ακολούθησαν με ιδιαίτερο κέφι όλοι οι παρευρισκόμενοι. Τα γνωστά πλέον προβλήματα διέλευσης, απολαύσαμε μέσα στα πούλμαν τις χορευτικές φιγούρες του Κώστα Κωνσταντόπουλου (από Σέρβου) και του αντιπρόεδρου της Ένωσης Αρκάδων Ν. Κορινθίας  το «Μαίναλο» Κώστα Σιούτου (από Ωριά Κυνουρίας).
Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την συμμετοχή σας και την συνεργασία σας. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε την ιατρική ομάδα αποτελούμενη από την γιατρό Χριστίνα Καράγιωργα τον νοσηλευτή Ηλία Κατούφα και την νοσηλεύτρια Χαρά Μπούσμπουρα για την ετοιμότητα τους και την ασφάλεια που νιώθαμε με την παρουσία τους καθ' όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
Το διοικητικό συμβούλιο
ΗΡΑΙΑΤΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τη μεγαλύτερη θητεία ως πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων έκανε ο γιατρός Ιωάννης Δ. Δημόπουλος. Συνολικά χρημάτισε πρόεδρος 21 χρόνια (1936-1953, 1956 και 1962-1964). Επί προεδρίας του χτίστηκε το σχολείο στο χωριό, συνεχίστηκε το χτίσιμο της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και έγινε η διάνοιξη του δρόμου για αυτοκίνητα από το Αγιώργη Σαρά μέχρι το χωριό.