19.6.2009 Ανακοίνωση νέας εκδρομής στη Γκούρα


                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ

                                   ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΗΡΑΙΑΣ

                                                    « Η ΓΚΟΥΡΑ»

Ο Ορειβατικός Φυσιολατρικός Όμιλος «Η ΓΚΟΥΡΑ» ανακοινώνει προς τα μέλη και τους φίλους του ότι το  Σάββατο 27 Ιουνίου 2009 θα πραγματοποιήσει εξόρμηση,   στην έναρξη του φαραγγιού της Γκούρας.

Goura_314_6-6-09Διαδρομή: Οι πεζοπόροι θα ξεκινήσουν από τη θέση «Γριάς Σωρός» στο βουνό Αρτοζήνος (Σέρβου), θα ακολουθήσουν μονοπάτι -πότε μέσα στη κοίτη της Γκούρας και πότε παράλληλο μ' αυτήν-, θα φτάσουν στη τοποθεσία Σφυρίδα όπου θα γίνει στάση για ξεκούραση , νερό και γλυκάκι. Κατόπιν, ακολουθώντας τη κοίτη της Γκούρας μέσα από την αψίδα που σχηματίζεται από τα πλατάνια και τις σημύδες -ενώ το νερό ρέει κελαρύζοντας-, θα φτάσουν στο Λυκουρεσέϊκο Γεφύρι. Στη συνέχεια, όσοι από την ομάδα των πεζοπόρων το επιθυμούν και το μπορούν (η διαδρομή εκεί είναι δύσκολη) θα συνεχίσουν ακολουθώντας παρόχθιο μονοπάτι της Γκούρας με προορισμό την εξερεύνηση της  Τρανής  Σπηλιάς. (Στη φωτογραφία η γραμματέας του Ομίλου Μαρίνα Τρουπή εξερευνάει το φαράγγι στις 6 Ιουνίου για να γνωρίζει τα μονοπάτια κατά την εξόρμηση της 27-6-09). Ο Όμιλος θα φροντίσει να υπάρχουν αυτοκίνητα στο γεφύρι του Λυκούρεση για να βοηθήσουν στην επιστροφή των πεζοπόρων στο σημείο εκκίνησης όπου θα  παραλάβουν τα αυτοκίνητα τους.  

Μετά το τέλος της εξόρμησης θα ακολουθήσει δωρεάν γεύμα σε ταβέρνα στο χωριό Σέρβου.

Σημείο συνάντησης ορίζεται η τοποθεσία «Γριάς Σωρός» πάνω στο δρόμο Καρκαλού -Σέρβου. Εκεί έχει ανεγερθεί  μνημείο, σε ανάμνηση της μάχης των Σερβαίων της 10/5/1826 κατά των Τούρκων. Επίσης εκεί υπάρχει και χάρτης του Δήμου Ηραίας καθώς και χώρος για παρκάρισμα.

Η μετάβαση θα γίνει με ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Ώρα συνάντησης 9.00 πμ.   Ώρα εκκίνησης 9.15 πμ.

Απαραίτητα:

♥Κατάλληλη ενδυμασία και παπούτσια πεζοπορίας, δηλαδή μποτάκια αντιολισθητικά να καλύπτουν τους αστραγάλους με χοντρές κάλτσες μάλλινες ή βαμβακερές .

♥Καπέλο, γυαλιά.

♥Σακίδιο πλάτης με διάφορα όπως:  νερό, σοκολάτα υγείας, δεύτερο ζευγάρι παπούτσια και κάλτσες αν είναι δυνατόν και ότι άλλο θεωρήσετε εσείς απαραίτητο.

♥Μπαστούνι στήριξης που βοηθάει πάρα πολύ.

Συνολικός χρόνος μέχρι τη Τρανή σπηλιά υπολογίζεται περίπου στις 3 ώρες.

goura_314__9Παρακαλούμε τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και ειδικά των Σερβαίων και Λυκουρεσαίων  να συμπαρασταθούν  στη προσπάθεια αυτή του Ομίλου μας με όποιο τρόπο θεωρούν πλέον πρόσφορο.

Για να δηλώσετε συμμετοχή ή για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα μέλη του Δ.Σ.

Αποστολόπουλος Ευθύμιος, Πρόεδρος  ΔΣ  τηλ.2106013643
Θανοπούλου-Χριστοπούλου Ελένη, Αντιπρ. ΔΣ τηλ.2102914436 & 2795031949 Διαμαντοπούλου-Τρουπή Μαρίνα,  Γεν. Γραμματέας ΔΣ τηλ.2102626238
Χειμώνας Ηλίας, Ειδ. Γραμματέας ΔΣ τηλ.2106525920
Βέργος Ιωάννης του Σταύρου, Ταμίας  ΔΣ τηλ.2105734981
Παπαθεοδώρου Αθανάσιος, Μέλος ΔΣ τηλ.2104181865
Κουτσολαμπρόπουλος Φώτιος, Μέλος ΔΣ τηλ.2102691286
Κωνσταντόπουλος Γεώργιος, Μέλος ΔΣ τηλ.2102632137
Μαρκόπουλος Δημήτριος, Μέλος ΔΣ τηλ.2741071181

                                                                                       ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

                                                                             *****

Σ.Σ.
♣Στα μηνύματα της ιστοσελίδας μας μπορείτε να διαβάσετε μήνυμα του κοντοχωριανού μας Αγγελή Αντωνόπουλου (Λυσσαρέα), για την προστασία της Γκούρας.
Συμφωνούμε απόλυτα με τις θέσεις του και απευθύνουμε και εμείς έκκληση σε όλους τους επισκέπτες της Γκούρας να τις εφαρμόσουν.
♣Ο Σύλλογος Ηραιατών Κορινθίας πραγματοποίησε την προγραμματισμένη εκδρομή του στο φαράγγι της Γκούρας. Κάντε αριστερό κλικ στα
να διαβάσετε λεπτομέρειες.
                                                                              *****

 

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.