Nέα μέχρι 24.3.2009

Σάββατο 21 ή Κυριακή 22 Μαρτίου 2009.
Στην εφημερίδα "Έθνος", θα υπάρχει ένθετο και το πολυτελές περιοδικό ΕXPLORER NATURE αφιερωμένο και στον Κολοκοτρώνη. Εκεί θα δείτε φωτογραφίες μνημείων αρκετών χωριών της Γορτυνίας. Η παρουσίαση είναι "προϊόν" συνεργασίας και του πατριώτη μας ιστοριοδίφη Ν. Γ. Παπαγεωργίου. Καλό είναι να το προμηθευτούμε όλοι.
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΕΡΒΑΙΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009.

Σύμφωνα με την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 15.3.09, οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης του Συνδέσμου θα γίνουν την Κυριακή 22 Μαρτίου 2009, στο γραφείο που βρίσκεται στην οδό Αγίου Μάρκου 16, 5ος όροφος και από ώρας 10ης πρωινής μέχρι 3ης απογευματινής.

Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το ΔΣ ή την Εξελεγκτική Επιτροπή, πρέπει να το δηλώσουν στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, μέχρι την 10η βραδινή της Τετάρτης 18ης Μαρτίου 2009, ώστε να προλάβει η επιτροπή να προετοιμάσει τις εκλογές.

Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής είναι:

Πρόεδρος ο δικηγόρος

Μαραγκός Ιωάννης του Χρήστου. Τηλ. 210-9226978 και 6973767871.

Μέλη οι:

-Δάρας Παναγιώτης του Νικολάου. Τηλ. 210-3454991 και 6977300188

-Τρουπή Μαρίνα του Νικολάου. Τηλ. 210-2626238 και 6972748131.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Σερβαίοι άνω των 18 ετών (συμπεριλαμβάνονται γαμπροί και νύφες), αρκεί να πληρώσουν τη συνδρομή τους για το 2009, που είναι 30ευρώ.

Θερμή παράκληση σε όλους να δηλώσουν συμμετοχή όσο γίνεται περισσότεροι πατριώτες. Όλοι έχουμε χρέος στον ιστορικό μας Σύνδεσμο.
.......................................................................................................................................
.
Φεβρουάριος 2009:
Διάρρηξη στην εκκλησία του χωριού μας.
Με λύπη και αποτροπιασμό μάθαμε ότι άγνωστοι έσπασαν με λοστό την είσοδο του Ιερού Ναού της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Σέρβου, κατέστρεψαν το παγκάρι και πήραν όσα μετρητά βρήκαν (περίπου 300 €). Η κλοπή διαπιστώθηκε το Σάββατο 14.2.09. Λέγεται ότι και σε άλλα χωριά της περιοχής έγινε το ίδιο.
.....................................................................................................................................
Τρίτη 10.3.09.
Το απερχόμενο ΔΣ του Συνδέσμου Σερβαίων συνήλθε στην τελευταία του συνεδρίαση. Έγινε μία ανασκόπηση των συλλογικών θεμάτων με επικέντρωση στην Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Κυριακή 15.3.09. Όπως γράφτηκε και στον ΑΡΤΟΖΗΝΟ η θέση του ΔΣ είναι να προκηρυχθούν αρχαιρεσίες την Κυριακή 22.3.09, ώστε οι συλλογικές διαδικασίες να είναι νομότυπες και στα πλαίσια του Καταστατικού. Έτσι θα υπάρχει η δυνατότητα και στους πατριώτες που δεν θα είναι στη συνέλευση να ενημερωθούν σχετικά και με νηφαλιότητα να αποφασίσουν για την υποψηφιότητά τους στο ΔΣ. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουνστην εφορευτική επιτροπή, που θα εκλεγεί από τη Συνέλευση, προσωπικά από κάθε υποψήφιο.
Μετά τη συνεδρίαση, το ΔΣ πήγε σε κοντινή ταβέρνα και ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Ηλίας Χειμώνας κέρασε τα μέλη και τα ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασίαπου είχαν, στην περόδο της προεδρίας του.
.
Kυκλοφόρησε ο "ΑΡΤΟΖΗΝΟΣ" Φ. 171.
Το 171o φύλλο της εφημερίδας"Αρτοζήνος" κυκλοφόρησε και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΕΡΒΑΙΩΝ_Ηλεκτρονική έκδοση Αρτοζήνου_φύλλο 171) που μπορείτε να το διαβάσετε. Περιέχει ποικίλη ύλη και πλούσιο φωτογραφικό υλικό με 35 φωτογραφίες. Υπενθυμίζεται πως στην ιστοσελίδα θα είναι πάντα αναρτημένα τα 4 τελευταία φύλλα της εφημερίδας. Στείλτε στην εφημερίδα μας να δημοσιευθούν νέα από το χωριό και τους πατριώτες, κείμεναπου θα αναβαθμίσουν τις μεταξύμας σχέσεις, άρθρα που θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις μας σε θέματα ιστορίας παράδοσης κλπ.και γενικά ότι νομίζετε ότι θα ανεβάσει ψηλά τον "συλλογικό μας πήχυ". Είναι χρέος όλων μας να αποφύγουμε οτιδήποτε μπορεί να βλάψει τον ιστορικό μας 86ετή Σύνδεσμο.

.
Νέα Σερβαίαδικηγόρος.
Η Μαρία Παπαδοπούλου, εγγονή του Γιώργου και της Σταυρούλας Κατσιάπη, πήρε το πτυχίο της από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τα θερμά μας συγχαρητήρια.
.
Δύο Σερβαίοι στο Σύλλογο "Προσέληνοι".
Στο νέο ΔΣ του Συλλόγου Αρκάδων Ιλίου "Προσέλληνοι" που προέκυψε από τις εκλογές της 14.12.08 περιλαμβάνονται δύο πατριώτες. Ο Ιωάννης Ν. Βέργος (συνταξιούχος ΗΛΠΑΠ), που ανέλαβε Γ. Γραμματέας και ο Δ. Δαλαμάγκας (κατάγεται από το Καστράκι και έχει παντρευτεί στο χωριό μας τη δασκάλαΆννα Ι. Μπόρα).Ο Ι. Βέργος είναι και αντιπρόεδρος στο Σύνδεσμο Σερβαίων "Η Κοίμηση της Θεοτόκου", ο δε Δ. Δαλαμάγκας είναιεπικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Ιλίου και επικεφαλής του γραφείου του Υφυπουργού Παιδείας κ. Λυκουρέντζου.
Στην Ένωση Συλλόγων Ηραίας πρόεδρος είναι ο πατριώτης Κώστας Κουτσανδρέας (Δάσκαλος).


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τη μεγαλύτερη θητεία ως πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων έκανε ο γιατρός Ιωάννης Δ. Δημόπουλος. Συνολικά χρημάτισε πρόεδρος 21 χρόνια (1936-1953, 1956 και 1962-1964). Επί προεδρίας του χτίστηκε το σχολείο στο χωριό, συνεχίστηκε το χτίσιμο της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και έγινε η διάνοιξη του δρόμου για αυτοκίνητα από το Αγιώργη Σαρά μέχρι το χωριό.