Ιατρού Γιάννη Δημόπουλου.

Είναι γνωστό ότι το χωριό μας έχει βγάλει πάρα πολλούς γιατρούς (υπολογίζονται πάνω από 110, όπως αναφέρθηκε σε πρόσφατη εκδήλωση του Συνδέσμου). Θα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο αν οι πατριώτες γιατροί μας έστελναν για ανάρτηση στην ιστοσελίδα και δημοσίευση στην εφημερίδα απλά εκλαϊκευμένα άρθρα, χρήσιμα για την καλή υγεία και …μακροημέρευση όλων μας.

Ως Σύνδεσμος του χωριού, απευθύνουμε έκκληση στους Σερβαίους γιατρούς να προσφέρουν στους πατριώτες λίγες από τις ιατρικές τους γνώσεις, που θα ήταν χρήσιμες σε κάθε περίπτωση, κυρίως για την πρόληψη σοβαρών νόσων.

Στην ιστοσελίδα servou.grυπάρχει ξεχωριστή κατηγορία με ιατρικά θέματα «Ιατρικά-Παραϊατρικά», που μπορείτε να ενημερώνεσθε σχετικά.

Ο πατριώτης επ. καθηγητής παθολογίας-καρδιολογίας Ι. Δημόπουλος, σε σχετική μας παράκληση, μας έστειλε ένα σχετικό άρθρο, το οποίο δημοσιεύουμε. Τον ευχαριστούμε γι αυτό και θα θέλαμε και από τους άλλους 3 γιατρούς της οικογένειας (το γιό του Σταύρο, που είναι διδάκτωρ-γαστρεντερολόγος, τον αδερφό του Διονύση, επ. καθηγητή Γυναικολογίας και τη σύζυγό του Δήμητρα, που είναι διδάκτωρ-Οφθαλμίατρος) να μας στείλουν ανάλογα άρθρα.

Στις προθέσεις του ΔΣ του Συνδέσμου μας είναι και η οργάνωση τον Αύγουστο στο χωριό (μεταξύ των άλλων) και μιας ημερίδας με ιατρικά θέματα. Παράκληση στους Σερβαίους γιατρούς να εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε.

Χ. Μαραγκός

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )