Δύο βιβλιοπροτάσεις έχουμε για μικρούς Σερβαίους, που αφορούν σε νέα βιβλία της συμπατριώτισσάς μας Παναγιώτας Στρίκου-Τομοπούλου, κόρης του Χαράλαμπου (Μπάμπη) Ι. Στρίκου.

 

 

Π.Στρίκου-Βιβλ

 

"30+1 Βιβλιοπαιχνιδίσματα", με εικονογράφηση του Μ. Γουάινσταϊν,  από τις εκδόσεις Κέδρος.

Τί μπορείς να κάνεις με ένα βιβλίο; Μπορείς να το ξεφυλλίσεις, να δεις τις εικόνες του, να γνωρίσεις τους ήρωές του και, διαβάζοντάς το, να ανακαλύψεις την ιστορία που έχει να σου πει. Αυτό είναι από μόνο του διασκεδαστικό. Αν όμως θέλεις να βρεις και άλλους δημιουργικούς τρόπους, δραστηριότητες και προτάσεις που θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις την ανάγνωση, εδώ σε περιμένουν 30+1 Βιβλιοπαιχνιδίσματα, για όποια ώρα της μέρας ή όποια μέρα του μήνα επιθυμείς. Ένα βιβλίο γεμάτο δραστηριότητες, για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, που δίνουν το έναυσμα για αναγνωστικές περιπέτειες, στο σπίτι ή στο σχολείο.

 

Π.Στρ.Η Φλ.Πρ.3

 

"Η Φλύαρη πριγκίπισσα", με εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε μια πριγκίπισσα, που μιλούσε συνεχώς.
Μιλούσε πολύ και ασταμάτητα. Γλώσσα δεν έβαζε μέσα της, που λένε.

Από την ώρα που άνοιγε τα μάτια της μόλις ξυπνούσε, μιλούσε.

Και από την ώρα που έκλεινε τα μάτια της το βράδυ, παραμιλούσε!

Τί θα συμβεί όμως όταν κανείς στο βασίλειο δεν θέλει να ακούσει πια αυτά που λέει;

Πώς θα ανακαλύψει η ηρωίδα πως καμιά φορά η σιωπή είναι πιο δυνατή από τη φωνή;

Πως κάποιες λέξεις ακούγονται μόνο όταν έχουν πραγματικά κάτι να πουν; …

 

 Μια φορά κι έναν καιρό... χτες, σήμερα, αύριο...
Νάνοι, νεράιδες, δράκοι, μάγισσες, βασιλιάδες πάνε κι έρχονται ανάμεσα στα παραμύθια και στην αλήθεια. Δρόμο παίρνουν, δρόμο αφήνουν, φτάνουν στις άκρες του κόσμου και πάλι γυρίζουν πίσω. Και τέλος, ζούνε και ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!
Για μικρά παιδιά, με μεγάλη φαντασία, και για γονείς με πολλή όρεξη!

Π.Στρίκου-Φλ.Πρ.2

 Εικόνα από το εσωτερικό του βιβλίου.

 

 

Η Παναγιώτα Χαρ. Στρίκου-Τομοπούλου είναι εμψυχώτρια παιδικών ομάδων και επί σειράς ετών, εργάστηκε σε δράσεις για την προώθηση της φιλαναγνωσίας, στη δημοτική βιβλιοθήκη του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας. Συντόνισε προγράμματα θεατρικού παιχνιδιού, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, και σε ιδιωτικές σχολές. Έχει, επίσης, επιμεληθεί εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία, ενώ έχει σχεδιάσει ανάλογα προγράμματα για εκδοτικούς οίκους. Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα με την οικογένειά της.

Είχαμε λοιπόν τη χαρά, μετά το παραμύθι "Καληνύχτα Όλιβερ", να γνωρίσουμε τα "30+1 Βιβλιοπαιχνιδίσματα" και "Η Φλύαρη πριγκίπισσα".
Δ
ύο βιβλία, τα οποία με την απλή, άμεση γλώσσα και το σωστό ρυθμό που τα διακρίνει,  συνοδεύουν το μικρό αναγνώστη σε όμορφα αναγνωστικά ταξίδια.
Καλαίσθητες εκδόσεις, με έξυπνες εικόνες και όμορφα χρώματα, όπου η λιτή και τρυφερή εικονογράφηση που δημιούργησαν ο Μάρκ Γουάινστάιν και η Ναταλία Καπατσούλια συμπορεύεται αρμονικά με τα κείμενα της Παναγιώτας. 

Καλοτάξιδα τα βιβλία για την Παναγιώτα και για τους αναγνώστες.

 

 

(ΕΚΜ)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.