Φέτος δεν γιορτάστηκε,   η Εθνική γιορτή στο χωριό  μας.

Ίσως, είναι η πρώτη φορά,  τα τελευταία χρόνια, που συνέβη αυτό.

Δυστυχώς, δεν πήγε παππάς στο χωριό,  για να κάνει   λειτουργία και δοξολογία  και ιδιαίτερα  να γίνει κατάθεση στεφάνου,

από τον  πρόεδρος του χωριού στο Ηρώο πεσόντων,   όπως συνέβαινε τα προηγούμενα   χρόνια.

Το  σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη  ιερέων στο νομό μας είναι γνωστό. Ο παππάς πηγαίνει αραιά και που,  στου Σέρβου,  αφού έχει 8-10 ακόμη χωριά!.  Πρόβλημα δυσεπίλυτο στις μέρες μας.

Κατά τα άλλα, ήταν η πρώτη χρονιά  φέτος,  που πήγαν τόσοι πολλοί πατριώτες στο χωριό, τη μεγάλη αυτή Εθνική γιορτή. Χαριτολογώντας ένας πατριώτης, είπε πως μπορεί να ήσαν και περισσότεροι από  όσους πήγαν της Παναγίας. Πάντως, ο δρόμος από την τρανηβρύση μέχρι το νεκροταφείο ήταν γεμάτος αυτοκίνητα.

Σε αυτό βοήθησε και ο πολύ καλός καιρός, σχεδόν καλοκαιρινός.

Στη φωτογραφία από το διαδίκτυο, μια παρέα πατριωτών στην κεντρική πλατεία,  κάτω από  τη σκιά των φυλλοβόλων δέντρων, απολαμβάνει τον ωραίο καιρό και το υπέροχο  και μοναδικό περιβάλλον του χωριού μας. Στο κέντρο φαίνεται ο πατριώτης,  πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, που είναι ίσως, ο πιο συχνός επισκέπτης του χωριού. Μπράβο του και μακάρι το παράδειγμα του να το ακολουθήσουν και άλλοι Σερβαίοι. Το χωριό μας  το έχει  ανάγκη.

.

Σέρβου 28 οκτωβρίου 2022

Τσιπουράκι κάτω από τον πλάτανο, με καλή παρέα και καλό καιρό 

ότι καλύτερο στου Σέρβου.

Μάθαμε ακόμη,  πως το χωριό μας επισκέφθηκε και πρώην Υπουργός. Την Κυριακή, η  ταβέρνα του Γιάννη Ρουσιά    ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Τελευταία επίσκεψη Υπουργού στο χωριό, αν θυμάμαι καλά, ήταν του αείμνηστου Βαγγέλη Γιαννόπουλου (από τη Μυγδαλιά), προ 20ετίας περίπου,  καλοκαίρι καιρό, που μίλησε στης Γριάς το Σωρό, σε εκδήλωση του Συνδέσμου.

Ας ελπίσουμε πως του χρόνου θα υπάρχει παππάς στο χωριό και θα γίνει λειτουργία και κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο, στη μνήμη των 40 πεσόντων πατριωτών και  των 14 ηρώων της ελληνικής επανάστασης. Το  εξαιρετικό  αυτό Ηρώο,  στην κεντρική πλατεία της «Ράχης»,  μπροστά από τον μητροπολιτικό Ναό «Κοίμησης Θεοτόκου»,   προβάλει αγέρωχο και περιμένει  χρόνια τώρα  την αναγραφή των ονομάτων.   Το θέμα  βρίσκεται προς το τέλος του, αφού ο στρατηγός ε.α. Χ. Αθ. Μαραγκός ολοκλήρωσε την ιερή αποστολή που του ανέθεσε η ΓΣ του Συνδέσμου και συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα στοιχεία από τα επίσημα αρχεία του κράτους,  τα οποία παρέδωσε στο ΔΣ, το οποίο οφείλει  χωρίς καθυστέρηση (αρκετά καθυστερήσαμε όλοι), να ολοκληρώσει την όλη  διαδικασία.  

Ιστορική και ιερή ευθύνη όλων μας.

.

iroo neo 1 

 Νέο Ηρώο Σέρβου, 2010

(σε αντικατάσταση παλαιότερου)

Σε εξέλιξη η διαδικασία αναγραφής ονομάτων

Χρόνια πολλά  η 28η Οκτωβρίου, σε όλους τους πατριώτες.

 X. I. Mαραγκός


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τη μεγαλύτερη θητεία ως πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων έκανε ο γιατρός Ιωάννης Δ. Δημόπουλος. Συνολικά χρημάτισε πρόεδρος 21 χρόνια (1936-1953, 1956 και 1962-1964). Επί προεδρίας του χτίστηκε το σχολείο στο χωριό, συνεχίστηκε το χτίσιμο της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και έγινε η διάνοιξη του δρόμου για αυτοκίνητα από το Αγιώργη Σαρά μέχρι το χωριό.