Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ΗΡΩΑ ΛΟΧΑΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Θ. ΤΡΟΥΠΗ που έπεσε μαχόμενος υπέρ πατρίδος στον πόλεμο του 1921 στην Μ. Ασία .

         

          Αυτό το γεγονός έδωσε μια άλλη κοινωνική διάσταση στο χωριό μας. Του Σέρβου έγινε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος ολόκληρης της Αρκαδίας και εκ του γεγονότος αυτού παρευρέθησαν όλοι οι τοπικοί παράγοντες του Νομού και απέτισαν φόρο τιμής εις μνήμη του ΗΡΩΑ ΛΟΓΑΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Θ. ΤΡΟΥΠΗ.

          Αυτό ήταν το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός στην ιστορία του χωρίου μας, αφού άγγιξε τις ψυχές όλων μας. Φυσικά αυτό είναι απόρροια των επίπονων και πολυετών αγώνων του αξιόλογου εγγονού του Ήρωα, καθηγητή Ιατρικής κ. Γεωργίου Θ. Τρουπή, αλλά και όσων τον πλαισίωναν για να πραγματοποιηθεί το όνειρο ζωής των συμμετεχόντων σε αυτό το εγχείρημα. Ο στόχος, το όνειρο ζωής, επετεύχθη έστω και πάρα πολύ καθυστερημένα, ένα αιώνα παρά τρία χρόνια.

          Ο ΛΟΓΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΤΡΟΥΠΗΣ επαναπατρίσθηκε στο σπίτι του και επαναπαύεται εν γαλήνη ΟΡΘΙΟΣ.

          Πανάξια η απόδοση φόρου τιμής και η τελετή μνήμης.

          Η ΜΝΗΜΗ είναι η ύπαρξή μας, χωρίς αυτή δεν έχουμε παρελθόν παρόν και μέλλον.

                                                        Συγχαρητήρια.

                                                Γιάννης Ηλία  Χρονόπουλος 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τη μεγαλύτερη θητεία ως πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων έκανε ο γιατρός Ιωάννης Δ. Δημόπουλος. Συνολικά χρημάτισε πρόεδρος 21 χρόνια (1936-1953, 1956 και 1962-1964). Επί προεδρίας του χτίστηκε το σχολείο στο χωριό, συνεχίστηκε το χτίσιμο της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και έγινε η διάνοιξη του δρόμου για αυτοκίνητα από το Αγιώργη Σαρά μέχρι το χωριό.