Σχόλια για την εκδήλωση μνήμης του Λοχαγού Δημητρίου Θ. Τρουπή.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ΗΡΩΑ ΛΟΧΑΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Θ. ΤΡΟΥΠΗ που έπεσε μαχόμενος υπέρ πατρίδος στον πόλεμο του 1921 στην Μ. Ασία .

         

          Αυτό το γεγονός έδωσε μια άλλη κοινωνική διάσταση στο χωριό μας. Του Σέρβου έγινε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος ολόκληρης της Αρκαδίας και εκ του γεγονότος αυτού παρευρέθησαν όλοι οι τοπικοί παράγοντες του Νομού και απέτισαν φόρο τιμής εις μνήμη του ΗΡΩΑ ΛΟΓΑΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Θ. ΤΡΟΥΠΗ.

          Αυτό ήταν το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός στην ιστορία του χωρίου μας, αφού άγγιξε τις ψυχές όλων μας. Φυσικά αυτό είναι απόρροια των επίπονων και πολυετών αγώνων του αξιόλογου εγγονού του Ήρωα, καθηγητή Ιατρικής κ. Γεωργίου Θ. Τρουπή, αλλά και όσων τον πλαισίωναν για να πραγματοποιηθεί το όνειρο ζωής των συμμετεχόντων σε αυτό το εγχείρημα. Ο στόχος, το όνειρο ζωής, επετεύχθη έστω και πάρα πολύ καθυστερημένα, ένα αιώνα παρά τρία χρόνια.

          Ο ΛΟΓΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΤΡΟΥΠΗΣ επαναπατρίσθηκε στο σπίτι του και επαναπαύεται εν γαλήνη ΟΡΘΙΟΣ.

          Πανάξια η απόδοση φόρου τιμής και η τελετή μνήμης.

          Η ΜΝΗΜΗ είναι η ύπαρξή μας, χωρίς αυτή δεν έχουμε παρελθόν παρόν και μέλλον.

                                                        Συγχαρητήρια.

                                                Γιάννης Ηλία  Χρονόπουλος 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.