ΕΠΙΛΕΧΘΗΣΑΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΙΤΗΣΕΩΝ!

Ολοκληρώθηκε η επιλογή των 25 εκπαιδευόμενων του 6ου Εργαστήριου της τέχνης της πέτρας που διοργανώνει το σωματείο μας στα Λαγκάδια Αρκαδίας από τις 21 έως τις 28 Ιουλίου 2024.

Πέραν του μεγάλου αριθμού αιτήσεων (σχεδόν τριπλάσιος των διαθέσιμων θέσεων) το χαρακτηριστικό των φετινών υποψηφίων ήταν το υψηλό επιστημονικό επίπεδο όσων προέρχονται από το χώρο της επιστήμης, αλλά και ο σημαντικός αριθμός ανθρώπων που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά ως μαστόροι με την τέχνη της πέτρας.

Επιπροσθέτως, το σωματείο μας προσφέρει τη δυνατότητα συμμετοχής στο εργαστήριο σε πέντε μαθητές του ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής καλύπτοντας τα έξοδα της διαμονής τους (μια μορφή μικρής υποτροφίας).

Η ευρύτητα και πληρότητα του εκπαιδευτικού προγράμματος σε συνδυασμό με τους διακεκριμένους επιστήμονες κι έμπειρους μαστόρους-εκπαιδευτές αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για ένα ακόμη ιδιαίτερα πετυχημένο Εργαστήριο!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.