Ο Δημήτριοdimitropoulos[1]ς Δημητρόπουλος αντλεί την καταγωγή του από το χωριό Σέρβου. Πατέρας του ήταν ο Γιαννάκος (ο αδερφός του Δημήτρης σκοτώθηκε στην Αλβανία) με το ψευδώνυμο "Ράτσης", που έμεναν στο επάνω μέρος του χωριού (σήμερα μένει στο σπίτι αυτό ο Γ. Λ. Βέργος). Ο πατέρας του (είχε ποιητικό ταλέντο) είχε παντρευτεί στο χωριό Μερκοβούνι Τριπόλεως (σώγαμπρος), όπου γεννήθηκε το 1927 ο Δημήτρης. Στη συνέχεια η οικογένεια μετοίκησε και εγκαταστάθηκε για πολλά χρόνια στήν Αλεξανδρούπολη.

Ο Δημήτρης σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες και εργάσθηκε για πολλά χρόνια ως Τελωνειακός υπάλληλος. Έγραψε βιβλία οικονομικού περιεχομένου, θεατρικά δοκίμια και έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε οικονομικά περιοδικά.

Από ετών έχει έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος με τη Δήμητρα Ροϊνιώτη και απέκτησαν τον Τάσο, επιστήμονα Πληροφορικής, και το Βασίλη, πτυχιούχο ΤΕΙ..Παρακολουθεί συχνά τις εκδηλώσεις του Συνδέσμου και δίχνει ενδιαφέρον για το χωριό μας.

Στις 18.12.04 έγινε εκδήλωση προς τιμή του στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και παρουσιάστηκε το βιβλίο του "Περπατώντας στ΄αγκάθια", από δύο καθηγητές Πανεπιστημίου. Το βιβλίο (απόσπασμα δημοσιεύεται), αναφέρεται στα προβλήματα του ανθρώπου που κληρονόμησε ο 20ος στον 21ο αιώνα.

>>

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )