5.2.2011 Εκδήλωση κοπής πίτας Συνδέσμου Σερβαίων

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Σύνδεσμός μας οργάνωσε την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, σε συνδυασμό με την απονομή βραβείων σε μαθητές 

Optimized-proskeklimenoi_11
Συγχωριανοί στην αίθουσα της εκδήλωσης

Γυμνασίου – Λυκείου που αρίστευσαν, σε νέους φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, σε νέους πτυχιούχους Ανωτάτων Ιδρυμάτων, και σε αποκτήσαντες μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και διδακτορικά διπλώματα.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιλίου «Μελίνα Μερκούρη», την 5η Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 5 το απόγευμα. Η προσέλευση των συγχωριανών και φίλων ήταν πολύ μεγάλη.

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Γιάννης Βέργος,καλωσόρισε τους προσκεκλημένους μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους, όπως ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ Γιαννακούρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας κ. Ζούνης, η Δημοτική Σύμβουλος που εκπροσώπησε και το Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Γιάννη Γιαννόπουλο κ. Μαρίνα Διαμαντοπούλου - Τρουπή, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγίου Δημητρίου συγχωριανός μας κ. Βασίλης Κουτσανδρέας, ο τέως και για πολλά χρόνια πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Στάθης Δάρας μετά της συζύγου του.

 

 

 

Πρώτος πήρε το λόγο ο πρόεδρος του συνδέσμου κ Θοδωρής Τρουπής, ο οποίος είπε:

 

 

Κύριε Γιαννακούρα, αντιπεριφερειάρχα Πελοποννήσου,

Κύριε Ζούνη, Πρόεδρε του δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας,

Κύριε Ζενέτο, Δήμαρχε του Δήμου Ιλίου, φίλε και τακτικέ επισκέπτη του χωριού μας Σέρβου,

Κυρία Διαμαντοπούλου, Σύμβουλε του δήμου μας Γορτυνίας,

Κύριε Βασίλη Κουτσανδρέα, πρόεδρε δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Αιδεσιμότατε πατέρα Ηλία,

 

Και αγαπητοί συγχωριανοί,

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας και εγώ προσωπικά σας καλωσορίζουμε στη σημερινή μας εκδήλωση, που ο Θεός μας έδωσε τη χαρά και φέτος να ανταμώσουμε.

Σας καλωσορίζουμε και ευχόμαστε σε όλους τους απανταχού Σερβαίους, και σε όλο τον κόσμο, υγεία, προκοπή και κάθε καλό για το 2011.

Από κοντά μας φέτος λείπουν …18….πατριώτες που έφυγαν τον περασμένο χρόνο από τη ζωή, μεταξύ των οποίων και ο τέως πρόεδρός μας Ηλίας Χειμώνας, γεγονότα που λύπησαν τις οικογένειές τους και όλους τους συγχωριανούς. Στη μνήμη τους προτείνω να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή.

Σήμερα ο Σύνδεσμός μας, όπως κάθε χρόνο, προ της κοπής της πίτας θα βραβεύσει τα Σερβιωτόπουλα που διακρίθηκαν στα γράμματα με τις ευχές μας να έχουν υγεία και καλή σταδιοδρομία στη ζωή τους.

Ο χρόνος που πέρασε δεν ήταν καλός. Η χώρα μας υπέστη πιέσεις, εκβιασμούς και ειρωνική εν πολλοίς αντιμετώπιση από τον οικονομικό έλεγχο που μας επέβαλαν οι δανειστές μας.

Μέσα σε αυτό το θολό και σκοτεινό περιβάλλον, όπως έχει διαμορφωθεί αγαπητοί μου, πρέπει να παλέψουμε, να σταθούμε όρθιοι,. Να είμαστε αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλο, και να μη χαθεί η ελπίδα. Η κρίση θα φέρει και τη λύση για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας.

Και όπως μας λέγει το τραγούδι που έγραψε ο Αλέκος Σακελλάριος και τραγούδησε ο Μπιθικώτσης θα κάνουμε υπομονή,

«και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός, και μια λεμονιά θ’ανθίσει στη γειτονιά»

Αφού σας διαβεβαιώσω ότι το ΔΣ προσπαθεί το καλύτερο για το Σύλλογο, πράγματα που θα συζητήσουμε στη Γενική Συνέλευση του Μαρτίου, σας εύχομαι και πάλι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Ο πρόεδρος στο σημείο αυτό ανέγνωσε ευχαριστήρια επιστολή του αγαπητού σε όλους τέως ιερέα του χωριού μας, πατέρα ΄Σωτηρίου Χούσου, και όλοι οι πατριώτες αντευχήθηκαν στον καλό παπα - Σωτήρη, υγεία και κάθε καλό.

 

 

Στη συνέχεια άρχισε η απονομή των βραβείων, με σύντομη εισήγηση για το θεσμό από τον ειδικό γραμματέα του Συνδέσμου κ. Γιάννη Στ. Βέργο. Βραβεύθηκαν 23 αγόρια και κορίτσια με καταγωγή από το χωριό μας. (Λεπτομέρειες σε ξεχωριστό άρθρο).

Το ΔΣ του Συνδέσμου στη συνεδρίαση της 1.12.2010, ομόφωνα απεφάσισε να τιμήσει τον πατριώτη μας κ. Χρήστο Ευθ.Δημητρόπουλο για την αφιλοκερδή και καθοριστική προσφορά του στην κατασκευή της ιστοσελίδας μας. Γι' αυτό του απενεμήθη βραβείο που παρέλαβε ο αδελφός του κ. Γιάννης Δημητρόπουλος. Την ευαρέσκειά του προς το Χρήστο Δημητρόπουλο για την προσφορά του εξέφρασε και ο τέως πρόεδρος του Συλλόγου κ. Στάθης Δάρας.

 

Optimized-Papalias_eylogei_1
Ο ιερέας ευλογεί την πίτα.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας την οποία ευλόγησε ο ιερέας Ηλίας Κωνσταντόπουλος, με καταγωγή από το χωριό μας. Το πρώτο κομμάτι έκοψε ο πρόεδρος του Συνδέσμου στην υγεία και προκοπή των απανταχού Σερβαίων. Ο κ. Νίκος Ζενέτος, δήμαρχος Ιλίου φίλος και τακτικός επισκέπτης του χωριού μας, μετά από σύντομο χαιρετισμό έκοψε κομμάτι πίτας για τους Σερβαίους που διαμένουν στο Δήμο Ιλίου.

Ο κ. Δ.Γιαννακούρας,αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, έκοψε το επόμενο κομμάτι και απηύθυνε χαιρετισμό με σύντομη αναφορά στους στόχους της Περιφερείας Πελοποννήσου. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο πρόεδρος του

Optimized-ZENETOS_2
Ο Δήμαρχος Ν.Ζενέτος απευθύνει χαιρετίσμό.

Συνδέσμου, και έθεσε στον κ Γιαννακούρα το αίτημα των Σερβαίων για την διπλάτυνση και ασφαλτόστρωση του δρόμου Σέρβου – Αράπηδες - Κοκκινοράχη, και απέσπασε την υπόσχεσή του, γι αυτό και χειροκροτήθηκε από όλους τους παρευρισκομένους. Ό κ. Σταύρος Ζούνης, πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας χαιρέτησε τους παρευρισκομένους με αναφορά στη δραστηριότητα του νέου Δήμου μας, στην υγεία των διαμενόντων μονίμως στη Γορτυνία. >

Η δημοτική Σύμβουλος κ. Μαρίνα Διαμαντοπούλου Τρουπή, ως εκπρόσωπος και του Δημάρχου μας, απευθυνόμενη στο ακροατήριο είπε :"ευχαριστώ που βρίσκομαι σ΄αυτή τη θέση, γιατί ουσιαστικά εσείς με στείλατε στο δημοτικό συμβούλιο" και έκοψε κομμάτι πίτας "για όλους τους μονίμους κατοίκους της Γορτυνίας που παραμένουν εκεί και κρατάνε ζωντανά τα χωριά μας". Κομμάτια έκοψαν με ανάλογες ευχές, ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου δήμου Αγίου Δημητρίου κ. Βασίλης Κουτσανδρέας, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου μας κ. Γιάννης Ν.Βέργος, και ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Στάθης Δάρας.

Διανεμήθηκε ατομική συσκευασμένη πίτα σε όλους τους πατριώτες, και η τυχερή της βραδιάς ήταν η Γιαννούλα Λάμπρου Βέργου που κέρδισε αντί φλουριού μια ασημένια εικόνα της Παναγίας, προσφορά του προέδρου του Συνδέσμου. Για ενίσχυση του ταμείου του Συνδέσμου διενεργήθη και λαχειοφόρος αγορά, με δώρα για τους τυχερούς μία τηλεόραση, που κέρδισε ο Νίκος Ι. Βέργος, και έναν αντικλεπτικό μηχανισμό, προσφορά του Νίκου Αρ.Τρουπή, που κέρδισε ο γιατρός Στάθης Δάρας.

 

Ακολούθησε δεξίωση με ξηρούς καρπούς, πίτσες, κρασί τσίπουρο και άλλα αναψυκτικά. Όλοι οι πατριώτες στην κατάμεστη αίθουσα αντάλλαξαν ευχές για το νέο χρόνο, και οι μεγάλοι θυμήθηκαν τα παλιά.

Την επιτυχημένη εκδήλωση έκλεισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου αφού ευχαρίστησε όλους τους πατριώτες για τη συμμετοχή τους ευχόμενος ξανά το νέο έτος να είναι ειρηνικό και ευτυχισμένο για όλο τον κόσμο.

6.2.2011 Θ.Τ

 

 

 

 

 

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.