Το ΔΣ του Συνδέσμου έλαβε την απόφαση, στο μέτρο των τρεχουσών οικονομικών του δυνατοτήτων, και μεσούσης της οικονομικής κρίσης (συνέπεια της οποίας είναι η μη χρηματοδότηση του Συλλόγου από κάποιον φορέα, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια), να συμμετάσχει στο ετήσιο πανηγύρι για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου αναλαμβάνοντας με δικά του έξοδα το καλλιτεχνικό μέρος και προσκαλώντας στο χωριό τον παραδοσιακό τραγουδιστή Δ. Ρέππα και το συγκρότημά του το Σάββατο 13 Αυγούστου.

Η ημερομηνία και ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή προέκυψαν ύστερα από διεξοδική συζήτηση προς αναζήτηση της βέλτιστης λύσης από τα μέλη του ΔΣ, μια και η αρχική σκέψη ήταν να γίνει στις 14 ή 15 του μηνός (ως είθισται) στη νέα πλατεία του χωριού, μπροστά από το Πολιτιστικό Κέντρο. Έπειτα όμως από ενδελεχή επανεξέταση των προβλημάτων που προέκυπταν, (διοργάνωση πανηγυριού, ενοικίαση τραπεζοκαθισμάτων, εξυπηρέτηση συμμετεχόντων κ.λπ.) προκρίθηκε η λύση να γίνει εκεί που διοργανωνόταν κατά το παρελθόν. Επίσης, για προφανείς λόγους (αρκετά χαμηλότερο κόστος καλλιτεχνών, αποχώρηση πολλών πατριωτών από το χωριό στις 15 Αυγούστου λόγω της επόμενης εργάσιμης ημέρας κ.ά.) αποφασίστηκε η μεταφορά της εκδήλωσης μια μέρα νωρίτερα.

Ο Σύνδεσμος θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, μέσω των διάφορων πρωτοβουλιών που έχει ήδη αναλάβει, να κάνει αισθητή την παρουσία του στο χωριό, με σκοπό να ψυχαγωγήσει τους πατριώτες αλλά και να τους προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερες εκδηλώσεις πολιτιστικού και λαογραφικού περιεχομένου. Σε αυτή την προσπάθεια, που σημειωτέον είναι και για μας μια καινούργια αρχή, θα θέλαμε από όλους εσάς τη στήριξη, αλλά και τη συμμετοχή σας.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.