Την Πέμπτη 11 Αυγούστου η αρχή των εκδηλώσεων του Συλλόγου για τον Δεκαπενταύγουστο έγινε με θεατρική ψυχαγωγία και μάλιστα διαχρονική που ο λαός μας αγαπάει και έχει στην καρδιά του. Με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, αποδεκνύοντας για μια ακόμη φορά το λανθασμένο ότι αυτό το θέαμα είναι μόνο για παιδιά, ταξιδέψαμε στον κόσμο και στη μαγεία του Θεάτρου Σκιών. Ο καραγκιοζοπαίκτης Μίμης Μάνος σε μια θαυμάσια παράσταση ανέδειξε πανανθρώπινες αξίες και μετέδωσε οικουμενικά μηνύματα κάνοντάς μας να ονειρευτούμε σαν τον Καραγκιόζη. Ιδιαίτερα τα παιδιά έμειναν εκστατικά και ενθουσιασμένα.

Μετά το πέρας της παράστασης τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου προσέφεραν αναψυκτικά στους παρευρισκόμενους, ενώ για το «λιλιπούτιο» κοινό της επιφύλασσαν πολλά δωράκια (παιχνίδια και μπαλόνια).

karagiozis_1 karagiozis_2
karagiozis_3 karagiozis_4
Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.