Η παράσταση του Καραγκιόζη στο χωριό

Την Πέμπτη 11 Αυγούστου η αρχή των εκδηλώσεων του Συλλόγου για τον Δεκαπενταύγουστο έγινε με θεατρική ψυχαγωγία και μάλιστα διαχρονική που ο λαός μας αγαπάει και έχει στην καρδιά του. Με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, αποδεκνύοντας για μια ακόμη φορά το λανθασμένο ότι αυτό το θέαμα είναι μόνο για παιδιά, ταξιδέψαμε στον κόσμο και στη μαγεία του Θεάτρου Σκιών. Ο καραγκιοζοπαίκτης Μίμης Μάνος σε μια θαυμάσια παράσταση ανέδειξε πανανθρώπινες αξίες και μετέδωσε οικουμενικά μηνύματα κάνοντάς μας να ονειρευτούμε σαν τον Καραγκιόζη. Ιδιαίτερα τα παιδιά έμειναν εκστατικά και ενθουσιασμένα.

Μετά το πέρας της παράστασης τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου προσέφεραν αναψυκτικά στους παρευρισκόμενους, ενώ για το «λιλιπούτιο» κοινό της επιφύλασσαν πολλά δωράκια (παιχνίδια και μπαλόνια).

karagiozis_1 karagiozis_2
karagiozis_3 karagiozis_4
Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.