Λιγοστοί ήταν οι πατριώτες που επέλεξαν φέτος να περάσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων στο χωριό. Λίγο η οικονομική κρίση, που ταλανίζει όλα τα νοικοκυριά, λίγο ο καιρός, που συνήθως είναι άσχημος αυτήν την περίοδο του χρόνου, κράτησαν μακριά τους Σερβαίους από την πατρογονική τους εστία.

Ο καιρός τελικά, στάθηκε σύμμαχος για τους τολμηρούς επισκέπτες του χωριού μας, χαρίζοντας τους απλόχερα πολλές ηλιόλουστες μέρες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα έβρεχε καταρρακτωδώς. Ο Σύνδεσμος, με την πολύτιμη βοήθεια του Νίκου Δ. Μπόρα και της Γεωργίας Κωνσταντοπούλου, τους οποίους και ευχαριστεί θερμά, έστησε τη φάτνη στην πλατεία του χωριού, στόλισε το Πολιτιστικό Κέντρο του Συνδέσμου, καθώς και τον περιβάλλον χώρο του. Στο νέο έτος ας μας συνοδεύει ο ορθός λόγος, η παρρησία και η κοινωνική αλληλεγγύη.

Χρόνια πολλά σε όλους του πατριώτες και τους φίλους του χωριού μας!

Κλικ στις κατωτέρω φωτογραφίες για να συνδεθείτε με το αντίστοιχο Slideshow

Το Slideshow ανοίγει σε νέο παράθυρο/καρτέλα.
Για να επιστρέψετε στην παρούσα σελίδα και να συνεχίσετε θα πρέπει να κλείσετε το νέο παράθυρο/καρτέλα.

Xristougenna_2012

   2013-01-06-0098

5 Φωτογραφίες

Φώτο: Aπό τη συλλογή της Κατερίνας Κωνσταντοπούλου.

 

8 Φωτογραφίες

Φώτο: Aπό τη συλλογή του Βασίλη Α. Μπόρα

 


 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.