Χριστούγεννα 2012 στο χωριό

Λιγοστοί ήταν οι πατριώτες που επέλεξαν φέτος να περάσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων στο χωριό. Λίγο η οικονομική κρίση, που ταλανίζει όλα τα νοικοκυριά, λίγο ο καιρός, που συνήθως είναι άσχημος αυτήν την περίοδο του χρόνου, κράτησαν μακριά τους Σερβαίους από την πατρογονική τους εστία. Ο καιρός τελικά, στάθηκε σύμμαχος για τους τολμηρούς επισκέπτες του χωριού μας, χαρίζοντας τους απλόχερα πολλές ηλιόλουστες μέρες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα έβρεχε καταρρακτωδώς. Ο Σύνδεσμος, με την πολύτιμη βοήθεια του Νίκου Δ. Μπόρα και της Γεωργίας Κωνσταντοπούλου, τους οποίους και ευχαριστεί θερμά, έστησε τη φάτνη στην πλατεία του χωριού, στόλισε το Πολιτιστικό Κέντρο του Συνδέσμου, καθώς και τον περιβάλλον χώρο του. Στο νέο έτος ας μας συνοδεύει ο ορθός λόγος, η παρρησία και η κοινωνική αλληλεγγύη. Χρόνια πολλά σε όλους του πατριώτες και τους φίλους του χωριού μας!

 

Κλικ στις κατωτέρω φωτογραφίες για να συνδεθείτε με το αντίστοιχο Slideshow

Το Slideshow ανοίγει σε νέο παράθυρο/καρτέλα.
Για να επιστρέψετε στην παρούσα σελίδα και να συνεχίσετε θα πρέπει να κλείσετε το νέο παράθυρο/καρτέλα.

 

Xristougenna_2012

   2013-01-06-0098

5 Φωτογραφίες

Φώτο: Aπό τη συλλογή της Κατερίνας Κωνσταντοπούλου.

 

8 Φωτογραφίες

Φώτο: Aπό τη συλλογή του Βασίλη Α. Μπόρα

 


 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )