Γιορτάστηκε κι εφέτος πανηγυρικά, η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στον οικισμό Αράπηδες του χωριού Σέρβου Γορτυνίας, σε κατανυκτική ατμόσφαιρα που περιλάμβανε Θεία Λειτουργία, αρτοκλασία και γεύμα των προσκυνητών στο προαύλιο του ναού.
Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο π. Χρήστος Πετρόπουλος, από την Νυμφασία, συνεπικουρούμενος από τους ψάλτες: Γεώργιο Βέργο, Κώστα Δάρα και Γιάννη Σχίζα.
Μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής και τις ανταλλαγές ευχών μεταξύ των προσκυνητών, πολλοί από τους οποίους δέχτηκαν ευχές για την ονομαστική τους εορτή, ακολούθησε πλούσιο γεύμα με νόστιμους τοπικούς μεζέδες και άφθονο κρασί, το οποίο προετοιμάστηκε και σερβιρίστηκε από τους κατοίκους του χωριού και τους υπευθύνους του ναού. Ο καιρός, μετά την αστάθεια των προηγούμενων ημερών, επιτέλους έγινε ανοιξιάτικος με λιακάδα και ζέστη, κι έτσι τα τραπέζια στρώθηκαν κάτω από την αιωνόβια βελανιδιά και την καινούρια πέργκολα. Επικράτησε φιλική και οικογενειακή ατμόσφαιρα μεταξύ των προσκυνητών που ήταν κυρίως από του Σέρβου αλλά και από τα γύρω χωριά. 
Ο νέος διαμορφωμένος χώρος του προαυλίου της εκκλησίας που λειτουργεί και ως πλατεία, είναι ένας πανέμορφος χώρος που θα τον ζήλευαν πολλά μεγαλύτερα χωριά. Πλακοστρώθηκε με δαπάνη του Δήμου Γορτυνίας και προστέθηκε λειτουργικός χώρος(πέργκολα) με δαπάνες που καλύφτηκαν από τα έσοδα του ναού και από δωρεές των κατοίκων.
Οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού έχουν περιβάλει με ιδιαίτερη φροντίδα τον ναό και τον περιβάλλοντα χώρο και διοργανώνουν κάθε χρόνο το πανηγύρι με επιτυχία.
Και του χρόνου να ανταμώσουμε και να γιορτάσουμε!

Μαρίνα Διαμαντοπούλου - Τρουπή

 

Τo Slideshow ανοίγει σε νέο παράθυρο/καρτέλα.
Για να επιστρέψετε στην παρούσα σελίδα και να συνεχίσετε θα πρέπει να κλείσετε το νέο παράθυρο/καρτέλα.
Κλικ στην κατωτέρω φωτογραφία για να συνδεθείτε.

116 Φωτογραφίες

Φώτο: Από τη Συλλογή της Μαρίνας Διαμαντοπούλου - Τρουπή


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.