30pita2018-min

brav-minTην Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Σερβαίων, για τον καινούριο χρόνο,

και η βράβευση των Σερβιωτόπουλων, μαθητών με καταγωγή από του Σέρβου, μετά από σχετική πρόσκληση του ΔΣ,

στην αίθουσα της Παγγορτυνιακής Ένωσης (Πειραιώς 1), στο κέντρο της Αθήνας.

 

 aithousa 2

Κατάμεστη η αίθουσα της εκδήλωσης από πατριώτες. Παρά το τσουχτερό κρύο στην πόλη, είχαμε την ευκαιρία να ανταμώσουμε όλοι μαζί πατριώτες, συγγενείς, γνωστοί και φίλοι, να δημιουργήσουμε μια ζεστή ατμόσφαιρα, να ανταλλάξουμε ευχές για το νέο χρόνο και να περάσουμε ένα ευχάριστο πρωινό.
Μαζί με την επιθυμία να εκφράσουμε τη χαρά του ξανανταμώματος, παρούσα ήταν η σκέψη ότι ο πατριώτης μας Δημ. Κ. Κωνσταντόπουλος έφυγε από τη ζωή το προηγούμενο εικοσιτετράωρο.

Όμως: "Η χαρά και η λύπη αντάμα περπατάνε..."


aithousa 1

 
Σε μια αίθουσα με μεγάλο εύρος ηλικιών πατριωτών, ξεκινώντας από μικρά παιδιά, έγινε φανερή και υπογραμμίστηκε η ανάγκη να υπάρχει και να ζει ο Σύνδεσμος. Πολλές φορές και σε άλλες περιόδους στο παρελθόν, έχουμε ακούσει ότι ο Σύνδεσμός μας βρέθηκε σε ανάλογες με τις σημερινές δυσκολίες, π.χ. εκπροσώπησης, αλλά μπόρεσε να ανανήψει, χάρη στην αγάπη των πατριωτών.

aithousa 3a

Οι πατριώτες άρχισαν να προσέρχονται στο χώρο της εκδήλωσης, κατά τις 9,30 π.μ., και τα μέλη του ΔΣ τους υποδέχονταν με την αγάπη τους και τα απαραίτητα τραταρίσματα.


Την εκδήλωση άνοιξε η γραμματέας του Συνδέσμου, Ελένη Μπόρα. Ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους omilia eleni Ελένη Κ. Μπόρα (Γραμματέας του Συνδέσμου)  τους πατριώτες και  φίλους του χωριού μας και του Συνδέσμου, που με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και βράβευση των παιδιών μας, για την πρόοδό τους. Απεύθυνε χαιρετισμό και σε όλους εκείνους που για τους δικούς τους λόγους απουσίαζαν.
Η εκδήλωση ήταν και φέτος, κατά το ήμισυ, αφιερωμένη στους νέους, στα Σερβιωτόπουλα, που ναι μεν δεν γεννήθηκαν στο χωριό, αλλά έχουν γονείς, γιαγιάδες και παππούδες, που έζησαν στο χωριό και κόπιασαν κάτω από δύσκολες συνθήκες, για να είναι το χωριό μας όπως είναι σήμερα.
Το ΔΣ του Συνδέσμου είχε ανακοινώσει στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας ‘Αρτοζήνος’ και στην Ιστοσελίδα servou.gr ότι θα βραβεύονταν οι μαθητές, οι οποίοι θα παραβρίσκονταν στην εκδήλωση, ανεξαρτήτου βαθμολογίας, νέοι φοιτητές και νέοι πτυχιούχοι, όπως και έγινε. Κάθε παρευρισκόμενος μαθητής παρέλαβε τιμητικό έπαινο και δώρο ένα χρηματικό ποσό, που δώρισε "για την αγορά ενός καλού βιβλίου", όπως πρότεινε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου, τέως Πρόεδρος Εφετών, κ. Ιωάννης Κ. Μπόρας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε τρία μέρη:
Α. Καλωσόρισμα και χαιρετισμοί από τα νυν και πρώην μέλη του ΔΣ, από φίλους του Συνδέσμου, πρόσωπα πολιτικά, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των ΜΜΕ και πατριώτες.
Β. Απονομή βραβείων, για την προηγούμενη σχολική χρονιά.
Γ. Κοπή της πίτας του 2018.
Ακολούθησαν καλωσορίσματα και ευχαριστίες του ΔΣ προς τους φίλους του Συνδέσμου, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και έλαβαν ο καθένας το λόγο για να απευθύνουν χαιρετισμό και ευχές στους πατριώτες και στο Σύνδεσμο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους φίλοι του Συνδέσμου Σερβαίων από τον πολιτικό χώρο, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Τύπο. Όλοι πήραν το λόγο για να εκφράσουν τις ευχές τους για το νέο χρόνο και παράλληλα συγχάρηκαν τους πατριώτες για το Σύλλογο, και τόνισαν τη σημασία της ύπαρξής του. Τους ευχαριστούμε όλους και τους ευχόμαστε υγεία στις οικογένειές τους και ό,τι άλλο επιθυμούν για το 2018.
Εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων:
ο κ. Γιώργος Παπαηλίου, βουλευτής Αρκαδίας ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κώστας Βλάσσης, βουλευτής ΝΔ, ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Δημοκρατικής Συνεργασίας, η κα Εύη Τατού
λη, αντιπρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος Γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολιτευτής Αρκαδίας ΝΔ.
Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Ο
κ. Στάθης Κούλης, τέως Δήμαρχος Λαγκαδιών και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Γορτυνίας,
Εκπρόσωποι του Τύπου: η κα Πένυ Καλύβα, εκδότρια της εφημερίδας 'Γορτυνία', και ο κ. Λατάνης, εκπρόσωπος από την Παγγορτυνιακή Ένωση.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Ιλίου 'Οι Προσελήνιοι' κ. Ιωάννης Αντ. Κουτσανδρέας, Ιατρός Παιδοψυχίατρος.
Η κα Χριστίνα Κ. Μπόρα, Ιατρός Παιδίατρος, Νεογνολόγος, Πλοίαρχος του Λ.Σ.

omilia proedrou Ιωάννης Κ. Μπόρας (Πρόεδρος του Συνδέσμου) Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Ιωάννης Κ. Μπόρας, έλαβε το λόγο, ο οποίος, αφού απεύθυνε χαιρετισμό και καλωσόρισε τους πατριώτες, τους ευχήθηκε θερμές ευχές για το νέο έτος και είπε: «Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όλων των πατριωτών που έφυγαν από κοντά μας και για τα μέλη του ΔΣ τον Νίκο Ανδρέα Κουτσανδριά, τον Χρίστο Κατσιάπη και τους διατελέσαντες προέδρους, Ηλία Χειμώνα και Στάθη Δάρα. Το τελευταίο καιρό έφυγαν πολλοί, με τελευταίο τον Δημήτριο Κων/νου Κωνσταντόπουλο, που έφυγε από τη ζωή πριν ένα 24ωρο. Για το λόγο αυτό, απουσιάζει το μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου μας, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιατρός κ. Γεώργιος Τρουπής. Στις οικογένειες όλων των αποβιωσάντων, το ΔΣ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια. [...ενός λεπτού σιγή…] Στην 'Ηχώ' των Λαγκαδίων διάβασα, ότι ο Σύνδεσμος Λαγκαδίων συμπληρώνει φέτος τα 120 χρόνια του. Εύχομαι και ο δικός μας, που είναι μόλις 95 ετών, να τα ξεπεράσει. Για να γίνει αυτό, πρέπει να επανακάμψουν στο Σύνδεσμο νέοι άνθρωποι. Επιθυμώ, όμως, με πρωτοβουλία των νέων να γίνουν εκδηλώσεις, που να προάγουν τη μεταξύ των σύσφιξη των σχέσεων, οι οποίες μπορούν να είναι είτε στην Αθήνα, είτε το καλοκαίρι στο χωριό, με τη χορηγία του Συνδέσμου… Τέλος, ευχαριστώ όλα ανεξαιρέτως τα μέλη των μέχρι σήμερα Διοικητικών Συμβουλίων, που συνέβαλαν όχι μόνο στην ύπαρξη, αλλά και στην ευόδωση των σκοπών του Συνδέσμου.»

omilia vergouΙωάννης Στ. Βέργος (Ταμίας του Συνδέσμου) Ακολούθως, ο ταμίας του Συνδέσμου, Ιωάννης Στ. Βέργος, τέως πρόεδρος, απεύθυνε χαιρετισμό και μίλησε για το θεσμό των μαθητικών βραβείων: «Αγαπητοί πατριώτες, χρόνια πολλά, καλά και χαρούμενα με τις φαμελιές μας. Σήμερα έχουμε τη χαρά να βραβεύουμε την πρόοδο, την προκοπή των παιδιών μας, να βραβεύουμε τους άριστους. Όλα τα παιδιά μας είναι καλά.
Και η προκοπή δεν είναι μόνο στους άριστους στα γράμματα. Η προκοπή είναι και στους επιμελείς. Είναι σε αυτούς που αγαπάνε και μερακλώνονται με ό,τι κάνουν, με το επάγγελμά τους. Όλα τα παιδιά μας είναι καλά. Είναι πολλές φορές πολύ καλύτερα από εμάς. Είναι όλα βραβευμένα από το ήθος τους και την αρετή τους, την αξιοσύνη τους... Και μεγαλύτερη αξία έχει να τα βραβεύει η  ίδια η ζωή, η κοινωνία. Τα παιδιά μας, οι νέοι μας είναι άριστα, είναι βραβευμένα και από την κοινωνία μας. Άξιοι επιστήμονες. Άξιοι επαγγελματίες, Άξιοι παντού!...
    Ο θεσμός των βραβείων έχει ζωή σαράντα χρόνια τώρα. Καθιερώθηκε επί προεδρίας του, επί χρόνια προέδρου του Συνδέσμου μας, αείμνηστου γιατρού Στάθη Δάρα, ο οποίος συχνά τα χρηματοδοτούσε και είχε καθιερώσει ειδικό χρηματικό βραβείο για όσους επιτύγχαναν στην Ιατρική Σχολή. Η τότε προσευχή!... Η ευχή του πρώτου γιατρού μας, Ιωάννη Δημόπουλου, και η ευχή όλων μας έχει πιάσει, και το χωριό μας, με τους τόσους επιστήμονες σε όλους τους τομείς, τους τόσους γιατρούς που έχει, μπορεί να θεωρηθεί και ως χωριό του Ιπποκράτη!... Ο γιατρός μας, ο Στάθης, τώρα έφυγε και ελπίζουμε ότι θα βρεθεί πατριώτης να συνεχίσει αυτή τη χορηγία. Περισσότερα δεν θα πω, γιατί έχουν γραφεί και ειπωθεί πολλά, τόσα χρόνια, για το θεσμό των βραβείων. Το μπράβο είναι πολύ σημαντικό για τους νέους μας!...
    Όμως, θα μου επιτρέψετε για λίγο να εκφράσω μια σκέψη, για προβληματισμό. Στα τόσα χρόνια από τον Σύνδεσμό μας έχουν βραβευτεί πολλά παιδιά, έστω και με ένα μπράβο. Αυτά τα παιδιά έχουν τώρα μεγαλώσει, έχουν επιτύχει στη ζωή, έγιναν επιστήμονες, επαγγελματίες μορφωμένοι, κοινωνικά καταξιωμένοι, και τους χαιρόμαστε, τους καμαρώνουμε! Αλλά, όμως, μέχρι τώρα, οι περισσότεροι δεν έχουν πλαισιώσει τον ιστορικό μας Σύνδεσμο, να τον οδηγήσουν ένα βήμα, με τις καλές γνώσεις που έχουν, πιο μπροστά. Σε κάτι το καλύτερο... Σε τέσσερα χρόνια, ο Σύνδεσμός μας κλείνει τα 100 χρόνια. Δεν πρέπει να πέσει σε μαρασμό, σε αδράνεια… και πρέπει να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια του με έναν ΣΥΝΔΕΣΜΟ αγαπημένο, μονιασμένο, δυνατό. Σας περιμένει όλους σας κοντά του.
    Όλοι οι πατριώτες προσφέρουν στο Σύνδεσμο, ανάλογα με τη δύναμή τους. Όλοι αξίζουν τιμής και ευγνωμοσύνης, και αυτή τη στιγμή λέμε και πάλι ευχαριστώ. Καλό είναι, όμως, σε ανθρώπους που εργάστηκαν για το Σύνδεσμό μας, που έχουν φυσική παρουσία και προσέφεραν κάτι τις περισσότερο, να τους λέμε ευχαριστώ και να τους τιμάμε εν ζωή…
Να χαίρονται και αυτοί... Και να είμαστε και ευγνώμονες.
    Σήμερα, λοιπόν, νομίζω, πως έχουν σειρά, δημόσια να τους ευχαριστήσουμε, για την προσωπική τους παρουσία και προσφορά στο Σύνδεσμό μας, οι πιο κάτω πατριώτες:
1) Παναγής Δάρας, ως διασώστης του Συνδέσμου, διότι την κρίσιμη περίοδο του 1998, που ο Σύνδεσμος είχε πέσει σε μαρασμό, με άμεσο κίνδυνο να διαλυθεί, αυτός φρόντισε και διεσώθη.
2) Φώτης Χρ. Μπόρας, ο οποίος έβαλε "το φώλο" και αγοράστηκε η μικρή στέγη του Συνδέσμου μας, στην Αθήνα (το γραφείο), και έδωσε τότε 50.000 δρχ. Αυτός ο πατριώτης, συνταξιούχος τώρα, ήταν εργάτης κλωστοϋφαντουργίας.
3) Γιώκος Λάμπρου Βέργος, που επί πολλά χρόνια είχε φυσική παρουσία και ήταν ταμίας στην κρίσιμη τότε περίοδο, και έκτοτε το ταμείο του Συνδέσμου είναι πάντοτε πλεονασματικό και με σημαντικό απόθεμα.
Άλλοι τρεις συμπατριώτες, και ένας που έφυγε από τη ζωή, αξίζουν τους επαίνους μας:
ο Χρήστος Δημητρόπουλος, ο αείμνηστος γιατρός Ηλίας Θ. Χειμώνας, ο γιατρός Χρήστος Ι. Μαραγκός, τέως γραμματέας του Συνδέσμου, και ο Θοδωρής Γ. Τρουπής (Γκράβαρης), τέως πρόεδρος του Συνδέσμου. Αυτοί έστησαν την ιστοσελίδα, και συντηρούν την ιστοσελίδα. Ο Χρήστος Δημητρόπουλος, είναι ο ακούραστος δάσκαλος όλων των διαχειριστών. Τους πρέπει ένα μεγάλο ευχαριστώ, αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο!… Τέλος, εύχομαι υγεία και προκοπή στις φαμελιές μας. Χρόνια πολλά και καλά, και δύναμη στο Σύνδεσμό μας!...»

omilia koutsantriaΙωάννης Αντ. Κουτσανδρέας (Ιατρός, Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Ιλίου "Οι Προσελήνιοι")

 


 

Βίντεο: ομιλίες από την εκδήλωση

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2018

"Αιέν Αριστεύειν". Επί 42 χρόνια, ο Σύνδεσμος Σερβαίων βραβεύει τα παιδιά πού έχουν καταγωγή από το χωριό και διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους όχι μόνο στα γράμματα, αλλά και σε άλλους τομείς. Ο αείμνηστος Στάθης Δάρας ήταν εμπνευστής και θεμελιωτής του θεσμού των εν λόγω βραβείων.
Στα πλαίσια της κοπής της πίτας του έτους 2018, απονεμήθηκαν τα βραβεία του Συνδέσμου σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Μέσης Εκπαίδευσης, στους εισαχθέντες φοιτητές και αποφοιτήσαντες των Ανώτατων και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, και του εξωτερικού.

Καλό είναι να στηρίζουμε όλοι αυτό το θεσμό, να επιβραβεύουμε τα παιδιά, που είναι το μέλλον του τόπου, και παράλληλα να στηρίζουμε τη συνέχιση της λειτουργίας του ίδιου του Συνδέσμου.

Τα βραβεία παραδόθηκαν στους άξιους νέους και νέες, εν μέσω χειροκροτημάτων και πολλών ευχών για υγεία και καλή πρόοδο.
Οι παρόντες μαθητές βραβεύτηκαν και παρέλαβαν οι ίδιοι τους επαίνους τους, ενώ οι έπαινοι των απόντων παραδόθηκαν στους οικείους τους. Για την απονομή των επαίνων, κλήθηκαν στο βήμα από τον πρόεδρο του ΔΣ:
Ο Ιατρός κ. Χρήστος Ι. Μαραγκός, επί πολλά έτη γραμματέας του Συλλόγου, ο οποίος βράβευσε τη Γεωργία-Ζωή Ι. Λιατσοπούλου, επιτυχούσα στο τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο κ. Νίκος Χρ. Μπόρας, βετεράνος του Συνδέσμου, που είχαμε την τιμή να τον έχουμε κοντά μας, ο οποίος βράβευσε το Χρίστο-Λώρενς Νόιφελτ-Μπόρα, μαθητή της Α' Λυκείου.
Η κυρία Πένυ Καλύβα, η οποία βράβευσε το Φίλιππο Αθ. Στρίκο, μαθητή της Δ' Δημοτικού.
Ο πρόεδρος Ι. Κ. Μπόρας βράβευσε το Γιώργο Σχίζα του Σωτήρη, νήπιο.
Συνολικά, έπαινοι παραδόθηκαν στα παρακάτω Σερβιωτόπουλα:

ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΛΥΚΕΙΟΥ
1) Χρίστος-Λώρενς Νόιφελτ-Μπόρας, γιος του Παναγιώτη Νόιφελτ και της Ελένης, εγγονός Κων/νου Χρ. Μπόρα, μαθητής Α' Λυκείου.
2) Βαρβάρα Τσούπρου, κόρη της Κατερίνας Κουτσανδρέα, εγγονή της Βαρβάρας, μαθήτρια Α' Λυκείου.
3) Κωνσταντίνος Βεζδέκης, εγγονός της Ουρανίας, μαθητής Α' Λυκείου.
4) Άννα-Μαρία Πολυχρονοπούλου, κόρη της Μοίρας, εγγονή του Ιατρού Γ. Θ. Τρουπή, μαθήτρια Α Λυκείου.

5) Ευγενία Αλτόγλου, κόρη της Κυριακής Σαβόγλου, εγγονή της Ευγενίας Λ. Βέργου, μαθήτρια Β' Γυμνασίου.
6) Ελένη Πολυχρονοπούλου, κόρη της Μοίρας, εγγονή του Ιατρού Γ. Θ. Τρουπή, μαθήτρια Β' Γυμνασίου.
7) Χρήστος Βεζδέκης, εγγονός της Ουρανίας, μαθητής Β' Γυμνασίου.
8) Φίλιππος Στρίκος του Αθανασίου, εγγονός της Χρυσαυγής, μαθητής Δ' Δημοτικού.
9) Γιώργος Σχίζας του Σωτήρη και της Χρύσας, εγγονός της Άννας Σχίζα (δασκάλας) και της Αθανασίας Στρίκου, νήπιο.

ΝΕΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΕΙ - ΤΕΙ
1) Μιχάλης Γ. Αλτόγλου, υιός της Κυριακής Σαβόγλου, εγγονός της Ευγενίας Λ. Βέργου, επιτυχών στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
2) Χρήστος Ι. Βέργος, υιός του Ιωάννη και της Τασίας, εγγονός του Διονυσίου (του Νυσιόγιαννη) και της Διαμάντως, επιτυχών στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό Τμήμα Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
3) Γεώργιος Β. Δημόπουλος, επιτυχών στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών. Ο πατέρας του είναι καθηγητής Φυσικής στην Πάτρα.

4) Γεώργιος Ν. Ευθυμιάτος, υιός της Γεωργίας Γ. Βέργου, εγγονός του Γ. Βέργου -μέλος του προηγούμενου Δ.Σ., επιτυχών στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ΤΕΙ Πειραιά.

5) Χριστίνα-Μαρία Παν. Κούλη, εγγονή της Πηνελόπης Παν. Κατσιάπη, επιτυχούσα στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών.
6) Ηλιάννα Ηλία Κωνσταντοπούλου, κόρη του Ηλία Παναγή Κωνσταντόπουλου, επιτυχούσα στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών.
7) Γεωργία-Ζωή Λιατσοπούλου του Ιωάννη, εγγονή του Μιχαλάκη, επιτυχούσα στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

8) Σταυριάννα Σπ. Στρίκου, επιτυχούσα στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΝΕΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ

1) Λεωνίδας Δημ. Λιάσκος του Δημητρίου και της Ελένης Παράσχου (κόρη Μαρίας Σχίζα - Παπαναστάση), απόφοιτος από το τμήμα Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών.

2) Φώτιος Κων. Καλέργης, γιος της Ελένης Φωτ. Δημοπούλου (Σκορδή), απόφοιτος του Πανεπιστημίου "Queen Margaret University" της Αγγλίας, και έλαβε πτυχίο στη Φυσιοθεραπεία, με Άριστα, «Degree of Bachelor  of sience  with honours in PHYSIOTHERAPY,  First class».
3) Μαρία Ν. Χειμώνα, θυγατέρα του Νίκου Δημ. Χειμώνα και της Νίκης Γρ. Κανελλοπούλου -κόρη της Βάσως Στρίκου, αποφοίτησε, πρώτη στη σειρά της, από το Τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

brav 5Βράβευση της Γεωργίας-Ζωής Λιατσοπούλου
από τον Ιατρό κ. Χρ. Ι. Μαραγκό

 

1bravXristos-minΒράβευση του Χρίστου-Λώρενς Νόιφελτ-Μπόρα
από τον κ. Νίκο Χρ. Μπόρα

 

 

brav 3 Βράβευση  του Φίλιππου Αθ. Στρίκου
από την κα Πένυ Καλύβα (εκδότρια της εφημερίδας 'Γορτυνία')

 

brav 4Βράβευση του Γιώργου Σωτ. Σχίζα από τον κ. Ι. Κ. Μπόρα

 

brav 2Παράδοση βραβείου του Φώτη, γιου της κας Ελένης Φ. Δημοπούλου (Σκορδή), από τον κ. Ι. Ν. Βέργο (Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Ιλίου)

 

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ 2018

Μετά τη βράβευση των μαθητών-φοιτητών, ακολούθησε η κοπή της πίτας, ένας θεσμός που έχει γίνει παράδοση, τον υποστηρίζουν και τον απολαμβάνουν, χρόνια τώρα, οι Σερβαίοι πατριώτες και ο Σύνδεσμος.
Κλήθηκαν τα νυν και πρώην μέλη του ΔΣ (όσοι παρευρίσκονταν), φίλοι του Συνδέσμου, και πολλοί πατριώτες και πατριώτισσες, προθυμοποιήθηκαν και τα μικρά παιδιά επίσης, για να κόψουν κομμάτι πίτας. Εξέφρασαν όλοι ευχές από καρδιάς και έκαναν αφιερώσεις, ενώ έγιναν και αναφορές σε γενικότερα συλλογικά και άλλα θέματα.
Μέσα σε κλίμα χαράς και ευφορίας, λοιπόν, εκφράστηκαν πολλές ευχές και αφιερώσεις, όπως:
στο Σύνδεσμο Σερβαίων, στα 96 χρόνια του Συνδέσμου και στην ενότητά του, στο όμορφο χωριό μας, σε όλα τα παιδιά του κόσμου, στους ξενιτεμένους, στις Σερβόνυφες, στους Σερβόγαμπρους, στον μπαμπά τους αφιέρωσαν τα παιδάκια, στην ειρήνη, στην αγάπη, στην ομόνοια, στην πρόοδο, "στην υγεία που είναι το ύψιστο αγαθό, έτσι ώστε με αυτό να μπορούμε να απολαμβάνουμε όλα τα υπόλοιπα αγαθά της ζωής, και κάθε ασθενής και πονεμένος να βρει γιατρειά στην ψυχή και στο σώμα..." ευχήθηκε η Ιατρός Χρ. Κ. Μπόρα.

pita proedros plus(από αριστερά προς δεξιά) οι κ. κ. μέλη του ΔΣ:
Ι. Στ. Βέργος (ταμίας), Ι. Ν. Βέργος (αντιπρόεδρος), Ι. Κ. Μπόρας (πρόεδρος), Ε. Κ. Μπόρα (γραμματέας), Κ. Τερζής και Κ. Δάρας


pita omadikiKοπή της Πίτας 2018, από τα μέλη του ΔΣ

 

pita vergosΙωάννης Στ. Βέργος

 

 margosΧρήστος Ι. Μαραγκός (ομιλητής)
και (στα δεξιά) κος Γιώργος Μ. Βέργος (πρώην μέλος του ΔΣ)

 

pita thodorisΘεόδωρος Γ. Τρουπής (Γκράβαρης)

 

pita shizasΚοπή της Πίτας από τον Κώστα Ν. Σχίζα
(αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ)

 

pita m maragkouΚα Μαρία Χρ. Μαραγκού (Ιατρός)

 

pita boraΚα Χριστίνα Κ. Μπόρα (Ιατρός)

Το ΔΣ εκφράζει τις ευχαριστίες του στο Νίκο Ι. Βέργο, για τα βίντεο της εκδήλωσης.
Ό
σον αφορά στις προετοιμασίες για την εκδήλωση, την περιποίηση, τα κεράσματα των πατριωτών και των προσκεκλημένων, φρόντισε ο κ. Κώστας Ν. Σχίζας, πρώην μέλος και νυν αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ, και η κα Γιάννα Μαρ. Ρουσιά, συζ. Αθ. Παινέση, η οποία ασχολήθηκε με την τακτοποίηση των προμηθειών και κερασμάτων, στην αίθουσα της εκδήλωσης, ώστε να είναι όλα σε τάξη και αρμονία. Τους ευχαριστούμε.
Και του χρόνου! Πάντα να ανταμώνουμε!...

Ε. Κ. Μπόρα

Φωτογραφίες: Χρ. Ι. Μαραγκός, Θ. Γ. Τρουπής, Χρ. Νόιφελτ-Μπόρας
Βίντεο: Νίκος Ι. Βέργος

Thanks syndesmou

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.