Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας
και Βραβεύσεις Νέων 2019

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, το Δ.Σ. του Συνδέσμου των Απανταχού Σερβαίων πραγματοποίησε εκδήλωση για την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και την Απονομή Βραβείων, σε νέους και νέες με καταγωγή από του Σέρβου.
Πίτα 2019 36
Η εκδήλωση
έλαβε χώρα στην αίθουσα της Παγγορτυνιακής Ένωσης (Πειραιώς 1), στο κέντρο της Αθήνας, μετά από σχετική Ανακοίνωση-Πρόσκληση του Δ.Σ. του Συνδέσμου, στην ιστοσελίδα servou.gr και στο facebook.

Η οργάνωση της εκδήλωσης ‘Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας’ είναι μια παράδοση, η οποία τηρείται κάθε χρόνο, από το Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Κάθε χρόνο, γίνεται ευχή η επιθυμία των πατριωτών και η ανάγκη να επιβιώσει και να μακροβιώσει ο Σύνδεσμος. Οι κατά καιρούς δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Σύνδεσμος και το θέμα της εκπροσώπησης του Δ.Σ. αντιμετωπίζονται, χάρη στην αγάπη των πατριωτών για το χωριό και κατ’επέκταση για το Σύνδεσμο.

Η προσέλευση των συγχωριανών μας δεν ήταν αρκετά ικανοποιητική, δεδομένου ότι το ίδιο πρωινό έγινε και το μνημόσυνο του αείμνηστου πατριώτη μας, Δημητρίου Κ. Κωνσταντόπουλου.

Πίτα 2019 40-αίθουσα
Όσοι πατριώτες μπόρεσαν, τίμησαν την καθιερωμένη εκδήλωση της ‘Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας’, με την παρουσία τους, τη συμμετοχή τους και τη βοήθειά τους, ο καθένας με το δικό του τρόπο.
Τους πατριώτες που παρέστησαν τους υποδέχτηκαν τα μέλη του Δ.Σ. και εκτός της αγάπης τους, τους πρόσφεραν ποτά, ξηρούς καρπούς και γιορτινά κεράσματα.

Όλοι, λοιπόν, είχαμε την ευκαιρία να ανταμώσουμε με συγγενείς, φίλους και γνωστούς και να περάσουμε ευχάριστες στιγμές, μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα ξανανταμώματος.

devider

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε:

α. Καλωσορίσματα και χαιρετισμοί, που απεύθυναν τα μέλη του Δ.Σ., φίλοι του Συνδέσμου, πολιτικά πρόσωπα, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ΜΜΕ, και πατριώτες.
β. Απονομή βραβείων σε νέους και νέες, για το περασμένο ακαδημαϊκό έτος 2018.
γ. Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, για το νέο έτος 2019.

Καταρχάς, η γραμματέας του Δ.Σ. του Συνδέσμου, Ελένη Κ. Μπόρα, που συντόνισε την εκδήλωση, καλωσόρισε όλους και ευχήθηκε ένθερμα: «χρόνια πολλά και πολλές ευχές για το νέο χρόνο, σε όλους τους πατριώτες και φίλους του χωριού μας και του Συνδέσμου, οι οποίοι τιμούν την παρούσα γιορτινή εκδήλωση, με την παρουσία τους. Πολλές ευχές, επίσης, στους πατριώτες μας που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, αλλά και σε όλους τους 'Απανταχού της Γης Σερβαίους'.

Για τους νέους και τις νέες του Σέρβου, εκφράζουμε ολόψυχες ευχές για υγεία και καλή πρόοδο στη ζωή τους. Συγχαρητήρια, για την κάθε προσπάθεια και επιτυχία όλων των παιδιών, τον περασμένο χρόνο, που επαινoύνται και βραβεύονται με αυτήν την εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Καλή δύναμη, τόλμη και θάρρος, για τους υποψήφιους στις επερχόμενες πανελλήνιες εξετάσεις, και κάθε καλό στη ζωή τους!

Μπράβο και στους γονείς, στις οικογένειες των νέων, για τη συμπαράσταση και τη βοήθειά τους, στο δύσκολο αγώνα των παιδιών, μέσα από τον μακρύ, γεμάτο εκπλήξεις, δρόμο της εκπαίδευσης.

Σε ό,τι αφορά τα πεπραγμένα του Δ.Σ., κατά τη διάρκεια του παλιού χρόνου, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ., καθώς και όλους τους συνεργάτες της εφημερίδας "Αρτοζήνος" και της ιστοσελίδας servoυ.gr για την καθόλα όμορφη και εύρυθμη συνεργασία, και αλληλοβοήθεια.»

Πίτα 2019 1
Ελένη Κ. Μπόρα, γραμματέας του Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Εν συνεχεία, η γραμματέας του Δ.Σ. έδωσε το λόγο στον πρόεδρο του Δ.Σ. του Συνδέσμου, κ. Ιωάννη Κ. Μπόρα, ο οποίος ζήτησε από τους παρευρισκομένους:

«να κρατηθεί ... ενός λεπτού σιγή..., στη μνήμη των 25 συγχωριανών μας, που έφυγαν από τη ζωή το 2018,
(όπως αναφέρεται στον «Αρτοζήνο» και σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα,
servou.gr, από το διαχειριστή κ. Χρ. Ι. Μαραγκό, παιδίατρο, επί χρόνια γραμματέα στο Δ.Σ. του Συνδέσμου),
καθώς, επίσης, και στη μνήμη "αφανών ευεργετών" του χωριού, όπως:
ο ηγούμενος Δαυίδ Δημόπουλος, που άφησε την περιουσία του στην εκκλησία,
ομοίως, ο ιερομόναχος Νικόδημος Λιατσόπουλος,
ο Ηλίας Β. Λιατσόπουλος (Πιλιντζής), που άφησε κινητή και ακίνητη περιουσία στην εκκλησία,
ο Παναγιώτης Τσαντίλης,
και ο Βασίλειος Θ. Κουτσανδρέας,
και στη μνήμη όλων όσους ο καθένας μας έχει στο νου του.

Καλωσορίζω, καταρχάς, τα τιμώμενα πρόσωπα, ήτοι τους προς βράβευση μαθητές και φοιτητές, που έχουν την καταγωγή τους από του Σέρβου. Να ’χουν την ευχή μου! Καλή τύχη και πρόοδο στη ζωή τους.

Καλωσορίζω τους σημερινούς και μελλοντικούς αιρετούς άρχοντες. Εύχομαι σ’ αυτούς δύναμη και επιτυχία στις προσεχείς εκλογές του τρέχοντος έτους 2019. Τους ευχαριστώ, για την εδώ παρουσία τους, που είναι τιμητική για το Σύνδεσμό μας. Η μόνη νουθεσία που μπορώ να τους δώσω, λόγω ηλικίας, είναι... να ’χουν την ευχή μου! Σήμερα, μας τιμούν με την παρουσία τους.

Καλωσορίζω τους πατριώτες και τους φίλους, οι οποίοι με την παρουσία τους, αφενός μεν τιμούν την εκδήλωση της κοπής της πίτας και αφετέρου δίνουν στα μέλη του ΔΣ και στους διαχειριστές της ιστοσελίδας την ώθηση, για να συνεχίσουν το έργο τους, που είναι η ευόδωση των σκοπών του Συνδέσμου και η μακροημέρευσή του (το 2022 συμπληρώνει τον πρώτο αιώνα ύπαρξής του).

Για τα αμέσως παραπάνω, η συμβολή των μελών του Δ.Σ. και των διαχειριστών της ιστοσελίδας είναι καθοριστική. Τους ευχαριστώ όλους για την καλή συνεργασία...

Για τη μελλοντική συνέχιση της λειτουργίας του Συνδέσμου, απαραίτητη είναι η συνδρομή όλων μας και κυρίως στην προσέλκυση νέων σε ηλικία ατόμων ως μελών, τα οποία να αναλάβουν τη διοίκηση του Συνδέσμου και τη διαχείριση της ιστοσελίδας.

Παράλειψή μου θα είναι αν δεν αναφερθώ στους παρακάτω, που με την παρουσία τους τιμούν την παρούσα εκδήλωση, όπως ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής Γιώργος Θ. Τρουπής,  ο οποίος είναι και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, ο καθηγητής Ιατρικής ιατρός εντατικολόγος Γιώργος Δημόπουλος, ο  καθηγητής Ιατρικής ιατρός καρδιολόγος - παθολόγος  Ιωάννης Δημόπουλος, ο ιατρός γαστρεντερολόγος Σταύρος Ι. Δημόπουλος, ο παιδίατρος Χρήστος Ι. Μαραγκός και η παιδίατρος-πλοίαρχος Χριστίνα Κ. Μπόρα».

Πίτα 2019 2
Ιωάννης Κ. Μπόρας, πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου.


Ακολούθως, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου (δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ιλίου), κ. Ιωάννης Ν. Βέργος, απεύθυνε «ευχές σε όλους τους πατριώτες, παρευρισκόμενους και μη στην εκδήλωση. Πολλές ευχές σε όλα τα παιδιά, καλή πρόοδο και καλή τύχη.»

Πίτα 2019  41 Ιωάννης Ν. Βέργος

Έπειτα, ο ταμίας του Δ.Σ. του Συνδέσμου, (τ. πρόεδρος του Δ.Σ.) κ. Ιωάννης Στ. Βέργος, μαζί με τις ευχές τους προς τους πατριώτες για το νέο έτος, εξέφρασε την ευχή για: «παροχή αλληλεγγύης σε όσους έχουν ανάγκη, και πιο συγκεκριμένα, εργασία στους νέους, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας, π.χ. με συστάσεις».

Κατόπιν, το μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου, (τ. πρόεδρος του Δ.Σ.) κ. Θοδωρής Γ. Τρουπής, αφού εξέφρασε τις θερμότατες ευχές του στους πατριώτες και φίλους του χωριού μας, έκανε έκκληση: «να ενθαρρύνουμε νέους και νέες, ώστε να συμμετέχουν ενεργά, στο Σύλλογο. Η γραμματέας του Συνδέσμου, Ελένη Μπόρα, είναι το παράδειγμα προς μίμηση. Η εργατικότητά της, οι ιδέες της και πρωτοβουλία της για πολλά πράγματα, που αφορούν την εφημερίδα και την ιστοσελίδα, είναι πολύ αξιόλογα.  Το ίδιο ισχύει και για τον πολιτικό μηχανικό, Παύλο Ευστ. Δάρα, ο οποίος προσφέρει τη συνεργασία του, ακόμα και από το εξωτερικό. Μπράβο τους!»

 
Πίτα 2019 4

Θοδωρής Γ. Τρουπής, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου.



Επίσης, το λόγο έλαβε ο καθηγητής Ιατρικής, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Σερβαίων, κ. Γεώργιος Θ. Τρουπής: «εύχομαι τις καλύτερες ευχές μου για τους πατριώτες και για όλον τον κόσμο, για το νέο έτος. Υγεία, χαρά και ευτυχία, και τα παιδιά μας να είναι καλά και γερά, προοδευμένα και καλότυχα.»

 

Πίτα 2019 3
Γεώργιος Θ. Τρουπής, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου.

devider
Βραβεύσεις Νέων 2019

 Ο Σύνδεσμος των Απανταχού Σερβαίων διατηρεί και συνεχίζει το θεσμό της απονομής επαίνων και κάθε χρόνο βραβεύει τους νέους και τις νέες, με καταγωγή από του Σέρβου, για τις επιδόσεις τους στα γράμματα, τις τέχνες, τον αθλητισμό και άλλους τομείς.

Στα πλαίσια της Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2019, το Δ.Σ. του Συνδέσμου διοργάνωσε την απονομή επαίνων, σε μαθητές/τριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, νεοεισαχθέντες φοιτητές και φοιτήτριες στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, και νέους επιστήμονες αποκτήσαντες μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΗ ΤΟ Δ.Σ.).

Στηρίζουμε αυτό το θεσμό, επιβραβεύουμε τη νεολαία, για κάθε προσπάθειά της, γιατί η νεολαία είναι το μέλλον και η ελπίδα αυτού του τόπου, και του ίδιου του Συνδέσμου μας.

Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση μαθητές βραβεύτηκαν και παρέλαβαν οι ίδιοι τιμητικό έπαινο και δώρο, εν μέσω χειροκροτημάτων και θερμών ευχών για υγεία και καλή πρόοδο. Το δώρο ήταν ένα χρηματικό ποσό, το οποίο δωρίθηκε, φέτος, στους παρευρισκόμενους μαθητές, από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Συνδέσμου, τέως πρόεδρο Εφετών, κ. Ιωάννη Κ. Μπόρα, και από τον ιατρό, καθηγητή Ιατρικής, κ. Γεώργιο Θ. Τρουπή.

Οι έπαινοι των μαθητών, που δεν παραβρίσκονταν στην εκδήλωση, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών τους, αλλά είχαν ειδοποιήσει έγκαιρα το Δ.Σ., παραδόθηκαν στους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, οι οποίοι με χαρά και συγκίνηση ήρθαν και παρέλαβαν τους επαίνους των παιδιών.

Γνωρίζουμε και πολλά άλλα παιδιά, άξια επαίνου, τα οποία το Δ.Σ. θα είχε με χαρά συμπεριλάβει στη λίστα των βραβευμένων, εάν είχε ειδοποιηθεί.

Στο βήμα κλήθηκαν πολλοί πατριώτες για να παραδώσουν τους επαίνους στους μαθητές ή στους οικείους τους και τραβήχτηκαν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Ακολουθεί η λίστα των βραβευμένων νέων από του Σέρβου (ΚΑΤΑ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ):

Μαθητές Δημοτικού

1. Άρης Κων/νου Παπαπέτρου, εγγονός της Γεωργίας Κώστα Μπόρα (αδερφή του προέδρου του Δ.Σ., Ι. Κ. Μπόρα), μαθητής Δημοτικού.

2. Γιώργος Σχίζας του Σωτήρη και της Χρύσας, εγγονός της Άννας Σχίζα (δασκάλας) και της Αθανασίας Στρίκου, μαθητής Δημοτικού.

3. Κωνσταντίνος Σταύρου Στεργίου, γιος της Αγγελικής Βεσδέκη, εγγονός της Ουρανίας, προαχθείς από την Ε'  Δημοτικού.

4. Ελευθερία Αντρ. Τομοπούλου, κόρη της Παναγιώτας Στρίκου, εγγονή του Χαραλάμπη Στρίκου, προαχθείσα από την Ε' Δημοτικού.

 
Μαθητές Γυμνασίου

1. Χρήστος Στεφ. Βεσδέκης, εγγονός της Ουρανίας Βεσδέκη, προαχθείς από τη Γ’ Γυμνασίου.

2. Άγγελος-Κωνσταντίνος Νικ. Ευθυμιάτος, γιος της Γεωργίας Γ. Βέργου, εγγονός του Γεωργίου Μήτσου Βέργου, προαχθείς από την Α' Γυμνασίου.

3. Μαρία Στέλ. Καρυδάκη κόρη της Μαρίνας Μαραγκού, εγγονή της Μαρίας Μήτσου Βέργου, προαχθείσα από τη Γ’ Γυμνασίου.

4. Μαριάννα Δημ. Κοκόλια, κόρη της Αγγελικής Τσαντίλα, εγγονή του Γιάννη και Δήμητρας Τσαντίλα, από Αράπηδες, προαχθείσα από την Α' Γυμνασίου.

5. Γιώργος Δημ. Μαραγκός, εγγονός της Μαρίας Μήτσου Βέργου, προαχθείς από τη Γ’ Γυμνασίου.

6. Ελένη Γεωργ. Πολυχρονοπούλου, κόρη της Μοίρας Θ. Τρουπή, εγγονή του ιατρού καθηγητή Ιατρικής, Γεωργίου Θ. Τρουπή, προαχθείσα από τη Γ' Γυμνασίου.

7. Δημήτρης Σταύρου Στεργίου, γιος της Αγγελικής Βεσδέκη, εγγονός της Ουρανίας Βεσδέκη, προαχθείς από τη Γ' Γυμνασίου.

8. Κωνσταντίνος Αντρ. Τομόπουλος, γιος της Παναγιώτας Στρίκου, εγγονός του Χαραλάμπη Στρίκου, προαχθείς από την Β’ Γυμνασίου.


Μαθητές Λυκείου

1. Κωνσταντίνος Στέφ. Βεσδέκης, εγγονός της Ουρανίας Βεσδέκη, προαχθείς από τη Β’ Λυκείου.

2. Χρίστος-Λώρενς Νόιφελτ-Μπόρας, του Παναγιώτη Νόιφελτ και της Ελένης Μπόρα, εγγονός του Κων/νου Χρ. Μπόρα, προαχθείς από τη Β’ Λυκείου.

3. Άννα-Μαρία Γεωργ. Πολυχρονοπούλου, κόρη της Μοίρας Θ. Τρουπή, εγγονή του ιατρού, καθηγητής Ιατρικής, Γεωργίου Θ. Τρουπή, προαχθείσα από τη Β’ Λυκείου.

 
Νέοι Φοιτητές ΑΕΙ–ΤΕΙ (Πανελλήνιες 2018)

1. Γεώργιος Δημ. Βέργος, εγγονός του Γεωργίου Μήτσου Βέργου (επί πολλά έτη στο Δ.Σ. του Συνδέσμου μας), επιτυχών στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, ΕΜΠ.

2. Ευφροσύνη Δημοπούλου, κόρη του ιατρού καθηγητή Ιατρικής Γεωργίου Δημόπουλου, επιτυχούσα στη Φαρμακευτική Σχολή (Πανελλήνιες 1917).

3. Ευαγγελία Στέλ. Καρυδάκη, κόρη της Μαρίνας Μαραγκού, εγγονή της Μαρίας Μήτσου Βέργου, επιτυχούσα στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης.

4. Χριστίνα-Ευφροσύνη Κλεισούρα,  κόρη του Άγγελου και της Κωνσταντίνας, και εγγονή του Σπύρου και της Έφης Κλεισούρα, πέτυχε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αθηνών.

5. Κωστής Δημ. Κοκόλιας, γιος της Αγγελικής Τσαντίλα, εγγονός του Γιάννη και Δήμητρας Τσαντίλα, από Αράπηδες, επιτυχών στη Σχολή Πληροφορικής ΕΚΠΑ.

6. Νικόλαος Ιω. Κωνσταντόπουλος, εγγονός της Νίτσας και Μήτσου Κωνσταντόπουλου, επιτυχών στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αθήνας.

7. Χάρης Χρ. Σουλάνης (εγγονός της Ευγενίας Λάμπρου Βέργου) πέτυχε στη Σχολή Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών Κρήτης.

8. Μαρία Θεοδ. Τρουπή, εγγονή του ιατρού καθηγητή Ιατρικής Γεωργίου Θ. Τρουπή, επιτυχούσα της στη Φαρμακευτική Σχολή Πατρών.

9. Γιώργος Τσούπρος (γιος του Δημητρίου Τσούπρου και της Αικατερίνης Κουτσανδρέα) εισήχθηκε στο Οικονομικό Τμήμα Πανεπιστημίου Τριπόλεως.

10. Σοφία Ιω. Ζωχιού, κόρη της Μαρίας και εγγονή της Γεωργίας Νικ. Βέργου (του Νύσιου), επιτυχούσα στη Γυμναστική Ακαδημία Σερρών.

Νέοι Πτυχιούχοι

Η Ειρήνη Λιατσοπούλου του Γεωργίου πήρε Πτυχίο Κλασικής Φιλολογίας, από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Δημήτρης Βασ. Σουλελές αποφοίτησε με Πτυχίο Μαθηματικών, από το Πανεπιστήμιο Πάτρας.

 Μεταπτυχιακοί

Αγγελλος Ι. Βέργος

 

 

Ο Αντισμήναρχος Άγγελος Ιω. Βέργος, απέκτησε Μεταπτυχιακό Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά. Του ευχόμαστε καλή πρόοδο!

 

 

 

 Dimopoulos Eystratiow1

 

Ο Στράτος Γεωργ. Δημόπουλος, εγγονός του παπαγιάννη Δημόπουλου, απέκτησε Διδακτορικό στην Επιστήμη των Υπολογιστών, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Η.Π.Α. Συγχαρητήρια!

 

 

 

 

Αθλητισμός

Η Ευτέρπη Κλεισούρα, την προηγούμενη χρονιά, πέτυχε πολύ καλές διακρίσεις και συγκινητικές στιγμές, στη ρυθμική γυμναστική.

devider

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2019

Εν συνεχεία των βραβεύσεων μαθητών και φοιτητών, ακολούθησε η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, ένας θεσμός-παράδοση, τον οποίο υποστηρίζουν και απολαμβάνουν κάθε χρόνο οι πατριώτες, οι φίλοι και το Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Τα μέλη του Δ.Σ., φίλοι, πατριώτες και πατριώτισσες, και έκοψαν ένα κομμάτι πίτας, εκφράζοντας τις εγκάρδιες ευχές τους και αφιερώνοντάς το ο καθένας σύμφωνα με την επιθυμία του: στο Σύνδεσμο Σερβαίων, στα 97 χρόνια του Συνδέσμου και την ενότητά του, στο όμορφο χωριό μας, σε όλα τα παιδιά του κόσμου, στους ξενιτεμένους μας, στον πιο αδύναμο πατριώτη μας, στην ειρήνη, την αγάπη, την ομόνοια, την πρόοδο, την υγεία -το ύψιστο αγαθό, ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε τα άλλα αγαθά της ζωής, κ.λ.π.

Την εκδήλωση τίμησαν, με την παρουσία τους, φίλοι των πατριωτών και του Συνδέσμου, από τον πολιτικό χώρο, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Τύπο.

Κάποιοι πήραν το λόγο, εξέφρασαν τις ευχές τους, για το νέο χρόνο, συγχάρηκαν τους πατριώτες για το Σύλλογο και, όπως πάντα, τόνισαν τη σημασία της ύπαρξης και επιβίωσής του.

Συγκεκριμένα:

Ο πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Σέρβου, κ. Ιωάννης Μ. Ρουσιάς, μετά τον χαιρετισμό που απεύθυνε στους πατριώτες, έθιξε ένα σημαντικότατο θέμα ασφάλειας, για το χωριό. «Τον τελευταίο καιρό, παρατηρείται ότι σε πολλά χωριά γίνονται ληστείες και κλοπές. Θεωρώ ότι πρέπει, με φροντίδα του Συνδέσμου, να τοποθετηθούν κάμερες, σε ειδικά επιλεγμένα σημεία του χωριού, ώστε να καταγράφονται όλα τα αυτοκίνητα και τυχόν άγνωστοι, που διασχίζουν το χωριό, για να προστατεύσουμε και να διασφαλίσουμε, όσο μπορούμε, την ασφάλεια του χωριού μας».

Ο πρόεδρος, Ι. Κ. Μπόρας και τα μέλη του Δ.Σ. άκουσαν με μεγάλη προσοχή την έκκληση αυτή, και αμέσως, ο πρόεδρος πήρε το λόγο και βεβαίωσε τους πατριώτες ότι θα φροντίσει ώστε σύντομα ο Σύνδεσμος να ανταποκριθεί στο εύλογο και δίκαιο αυτό αίτημα του προέδρου της κοινότητας, κ. Ιωάννη Μ. Ρουσιά.


Πίτα 2019 35
Ιωάννης Μ. Ρουσιάς, πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Σέρβου.

 

Οι βουλευτές Αρκαδίας: κ.κ. Κώστας Βλάσσης (ΝΔ), Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (Δημοκρατική Συνεργασία) και Γεώργιος Παπαηλίου (ΣΥΡΙΖΑ).

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, κ. Ιωάννης Γιαννόπουλος.

Ο πρώην δήμαρχος Λαγκαδίων (με γιαγιά από του Σέρβου, από το σόι των Βεργαίων), κ. Ευστάθιος Κούλης.

Η δημοσιογράφος, εκδότρια της εφημερίδας 'Φωνή της Γορτυνίας', Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου, κα Πένυ Καλύβα.

Ο πρόεδρος της Παγγορτυνιακής, κ. Παναγιώτης Πλέσας.

Ο τέως πρόεδρος της Παγγορτυνιακής και φίλος του Συνδέσμου μας, οικονομολόγος, κ. Δρεμέτσικας Αντώνιος, ο οποίος έλαβε το λόγο και είπε:
«Εμείς οι μεγάλοι στην ηλικία ό,τι πήραμε από την κοινωνία πήραμε. Και συνήθως πήραμε τα καλά, τη φιλομάθεια, την τιμιότητα και την αρετή. Αυτά τα καλλιεργήσαμε και τα αυξήσαμε, και αυτά πρέπει να τα μεταδώσουμε ο καθένας μας στους νέους μας, για να πολλαπλασιαστούν και να επικρατεί στην κοινωνία το αγαθό, το καλό, το ωραίο, το τίμιο, το ωφέλιμο.
«Σωκράτης ερωτηθείς, τίς αρίστη πόλις, Εν ή, έφη, πλείστα αρετής άθλα».
Όταν ο Σωκράτης ρωτήθηκε, ποία είναι και θεωρείται άριστη πολιτεία, είπε: -Είναι εκείνη η πολιτεία, η οποία δίνει περισσότερα βραβεία για την αρετή.
Αγαπητοί φίλοι, είναι αυτή η πολιτεία που βραβεύει όλους όσους προσφέρουν αγαθό έργο, με λόγο και με πράξεις της καθημερινότητας. Σήμερα, βλέπω ότι βραβεύετε το ήθος, τη γνώση και τη μάθηση. Έμαθα πως έχετε, επίσης, βραβεύσει τους τίμιους και τους ήρωες του αγώνος της καθημερινότητας. Σας συγχαίρω, για το έργο σας, και σας εύχομαι υγεία και προκοπή.»

Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, λοιπόν, κόπηκε και φέτος η βασιλόπιτα του Συνδέσμου μας. Δεν ήμασταν όλοι εκεί... Παρολ' αυτά, η εκδήλωση έληξε μέσα σε κλίμα χαράς και ευφορίας, με την προσδοκία να ανταμώνουμε περισσότεροι πατριώτες σε περισσότερες εκδηλώσεις στο μέλλον.

Όσον αφορά στις προετοιμασίες για την εκδήλωση, τις προμήθειες των αγαθών και την περιποίηση των πατριωτών και των προσκεκλημένων, φρόντισε ο Κώστας Ν. Σχίζας, πρώην μέλος και νυν αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ, ώστε όλα να είναι όμορφα και αρμονικά.

Ο Νίκος Ι. Βέργος και ο Χρήστος Ι. Μαραγκός αποθανάτισαν, με τη φωτογραφική τους μηχανή, διάφορες στιγμές της εκδήλωσης.

devider

Αναμνηστικές φωτογραφίες από την εκδήλωση


Πίτα 2019 7 
Ο Γεώργιος Δημ. Βέργος παρέλαβε έπαινο, από τον κ. Γ. Θ. Τρουπή.


Πίτα 2019 8
Ο Άγγελος-Κωνσταντίνος Νικ. Ευθυμιάτος παρέλαβε έπαινο, από τον κ. Ι. Κ. Μπόρα.


Πίτα 2019 9
Ο Γιώργος Σωτ. Σχίζας παρέλαβε έπαινο, από τον κ. Θ. Γ. Τρουπή.


Πίτα 2019 5
Ο κ. Νίκος Ι. Βέργος παρέλαβε τον έπαινο του αδερφού του Άγγελου Ι. Βέργου,
από την κα Χριστίνα Κ. Μπόρα.


Πίτα 2019 6
Ο κ. Γεώργιος Δημόπουλος παρέλαβε τον έπαινο του γιου του, Στράτου Δημόπουλου,
από τον κ. Ι. Κ. Μπόρα.



Πίτα 2019 12
Ο κ. Γ. Θ. Τρουπής παρέλαβε τον έπαινο της εγγονής του, Μαρίας Θ. Τρουπή,
από τον κ. Ιωάννη Δημόπουλο.



Πίτα 2019 13
Ο κ. Γ. Δημόπουλος παρέλαβε τον έπαινο της κόρης του, Έφης Δημοπούλου,
από τον κ. Χρ. Ι. Μαραγκό.


Πίτα 2019 10
Η κα Μαρία Μαραγκού παρέλαβε τον έπαινο της εγγονής της, Ευαγγελίας Στέλ. Καρυδάκη,
από τον κ. Γεώργιο Δημόπουλο.



Πίτα 2019 11
Η κα Δήμητρα Χειμώνα-Τσαντίλα παρέλαβε τον έπαινο των εγγονών της,
Κωστή και Μαριάννας Κοκόλια, από τον κ. Σταύρο Ι.
Δημόπουλο.



Πίτα 2019 20
Ο κ. Ιωάννης Ν. Βέργος παρέλαβε τον έπαινο του Νίκου Ι. Κωνσταντόπουλου,
από τον κ. Κώστα Τερζή.



Πίτα 2019 21
Ο κ. Ιωάννης Στ. Βέργος παρέδωσε τον έπαινο της
Σοφίας Ιω. Ζωχιού,
στον κ. Ιωάννη Ν. Βέργο.



 Πίτα 2019 14
Η κα Χριστίνα Κ. Μπόρα παρέλαβε τον έπαινο του Χρίστου Νόιφελτ-Μπόρα,
από τον κ. Ιωάννη Μ. Ρουσιά.



Πίτα 2019 15
Η κα Ουρανία Βεσδέκη παρέλαβε τον έπαινο των εγγονών της, Κων/νου και Χρήστου Βεσδέκη,
καθώς και των Δημήτρη και Κων/νου Στεργίου,
από τονκ.  Κώστα Τερζή.


Πίτα 2019 19
Ο κ. Γ. Θ. Τρουπής παρέλαβε τον έπαινο της εγγονής του, Άννα-Μαρίας Πολυχρονοπούλου,
από την κα Ελένη Ι. Βέργου.


Πίτα 2019 17
Ο κ. Χαραλάμπης Στρίκος παρέλαβε τους επαίνους των εγγονών του,
Κωνσταντίνου και Ελευθερίας Τομοπούλου, από τον κ. Γ. Θ. Τρουπή.


Πίτα 2019 16
Ο κ. Γ. Θ. Τρουπής παρέλαβε τον έπαινο της εγγονής του, Ελένης Πολυχρονοπούλου,
από τον κ. Ι. Ν. Βέργο.



Πίτα 2019 18
Η κα Μαρία Μαραγκού παρέλαβε τον έπαινο του εγγονού της, Γεώργιου Δ. Μαραγκού,
από την κα Ελένη Θ. Τρουπή.


Πίτα 2019 22
Η αδερφή του Άρη Κων. Παπαπέτρου παρέλαβε τον έπαινό του,
από τον κ. Ι. Κ. Μπόρα.


Πίτα 2019 23
Σερβαίοι πατριώτες, στην αίθουσα της εκδήλωσης κοπής της πίτας 2019.


Πίτα 2019 24
Γεώργιος Παπαηλίου, βουλευτής Αρκαδίας (ΣΥΡΙΖΑ).


Πίτα 2019 39-Βλάσης
Κώστας Βλάσσης, βουλευτής Αρκαδίας (ΝΔ).



Πίτα 2019 38 Κωνσταντινόπουλος
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας
(Δημοκρατική Συνεργασία),
2ος από τα δεξιά της φωτό, μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου
.



Πίτα 2019 25
Ευστάθιος Κούλης, πρώην δήμαρχος Λαγκαδίων.


Πίτα 2019 27-ΔΣ
Τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου (από αριστερά):
Ι. Στ. Βέργος (ταμίας), Θ. Γ. Τρουπής, μέλος του Δ.Σ., Ε. Κ. Μπόρα (γραμματέας),
 
Ι. Κ. Μπόρας (πρόεδρος), Ι. Ν. Βέργος (αντιπρόεδρος), Κ. Τερζής, μέλος του Δ.Σ.



Πίτα 2019 28
Ιωάννης Ν. Βέργος, αντιπρόεδρος του Δ.Σ.


Πίτα 2019 29
Ιωάννης Στ. Βέργος, ταμίας του Δ.Σ.


Πίτα 2019 30
Κώστας Τερζής, μέλος του Δ.Σ. (και άλλα μέλη του Δ.Σ.).


Πίτα 2019 31
Γεώργιος Δημόπουλος, ιατρός εντατικολόγος.


Πίτα 2019 32
Θεόδωρος Γ. Τρουπής, μέλος του Δ.Σ.


Πίτα 2019 26
Αντώνιος Δρεμέτσικας, τέως πρόεδρος της Παγγορτυνιακής.


Πίτα 2019 34
Σταύρος Ι. Δημόπουλος, ιατρός γαστρεντερολόγος.


Πίτα 2019 37
Χριστίνα Κ. Μπόρα, παιδίατρος-πλοίαρχος του Λ.Σ.


Πίτα 2019 33
Χρήστος Ι. Μαραγκός, παιδίατρος, επί πολλά έτη γραμματέας του Συνδέσμου.

Ευχαριστούμε όλους, όσοι τίμησαν την εκδήλωση
με την παρουσία τους,
πατριώτες και φίλους,
και όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση,
την προετοιμασία και την πραγματοποίησή της.

Ευχόμαστε ευτυχές το Νέο Έτος 2019,
σε έναν κόσμο όμορφο και ειρηνικό!

Και του χρόνου με υγεία! Πάντα να ανταμώνουμε!...

 

Χρόνια Πολλά



Για το Δ.Σ. του Συνδέσμου,
η γραμματέας, Ελένη Κ. Μπόρα

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.