30-9-2019 Πρακτικά Συνεδρίασης του Συνδέσμου του Δ.Σ.

Την 30η Σεπτεμβρίου 2019, συνήλθε εις έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ., αποτελούμενο από τους κάτωθι:
Πρόεδρος: Ιωάννης Κ. Μπόρας
Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Ν. Βέργος
Γραμματέας
: Ελένη Κ. Μπόρα
Ταμίας: Ιωάννης Στ. Βέργος
Μέλος: Θοδωρής Γ. Τρουπής
Μέλος: Κώστας Γ. Τερζής

Μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής:
Κώστας Κωνσταντόπουλος
Νίκος Στ. Σχίζας

Διαπιστώθηκε η κατά τον κανονισμό του Συνδέσμου νόμιμη απαρτία. 

Στην ατζέντα συζήτησης, συμπεριλήφθησαν τα εξής θέματα και ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις ομόφωνα.

1. Η σύνταξη της κάτωθι ανακοίνωσης και ανάρτησή της στην ιστοσελίδα servou.gr, εφόσον πολύ σύντομα, στις 6-10-2019, θα γίνουν αρχαιρεσίες στο Σύνδεσμο, για ανάδειξη νέας Διοίκησης.

2. Το Δ.Σ. κρίνει σκόπιμη τη διευκρίνηση των άρθρων (5, 6) του Καταστατικού του Συνδέσμου σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις κάθε πατριώτη στη διενέργεια αρχαιρεσιών για το εκλέγειν και εκλέγεσθαι. 

3. Η διευκρίνηση αυτή έγινε με σκοπό να μην αποτραπεί η επιθυμία κανενός πατριώτη να συμμετάσχει στις αρχαιρεσίες στις 6-10-2019.
ΚΛΙΚ ΕΔΩ 
Το νέο καταστατικό 21.3.2010

Ανακοίνωση σχετικά με τις εκλογές του Συνδέσμου, της 6ης-10-2019

Σύγχυση δημιουργήθηκε στο διαδίκτυο, σχετικά με τις εκλογές της 6ης-10-2019, για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου Σερβαίων, Τα μέλη του Δ.Σ. και της Εφορευτικής Επιτροπής εκτάκτως συνήλθαν την 30η-9-2019 και ομόφωνα απεφασίσθη, ειδικά για αυτές τις εκλογές
Στην όλη διαδικασία των αρχαιρεσιών θα εφαρμοστούν τα άρθρα (5) και (6) του Καταστατικού του Συνδέσμου, για να έχει ο κάθε πατριώτης το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Ειδικό βάρος θα δοθεί από τον Ταμία, στην εφαρμογή του άρθρου (6), (με πνεύμα "κατ' οικονομία", όπως λέγουν στην εκκλησία)Καλές εκλογές!

4.Τα μέλη του Δ.Σ. συζήτησαν με τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, Κώστα Κωνσταντόπουλο και Νίκου Στ. Σχίζα, την πραγματοποίηση της Νομιμοποίησης του Πνευματικού Κέντρου, όπως έχει αναφερθεί σε προηγούμενα πρακτικά του Δ.Σ. και τη μεγάλη σημασία που έχει αυτό το γεγονός για τον Σύνδεσμο μας.  

 

5. Συζητήθηκε το θέμα των οικονομικών πόρων του Συνδέσμου, που προέρχονται από τις εισφορές των πατριωτών, από το υστέρημά τους, για την κάλυψη των αναγκών του Συνδέσμου, έξοδα γραφείου, εφημερίδα, κλπ.που η έκδοση της εφημερίδας είναι αναγκαία...

 6. Ενημερώθηκαν τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής πως ένας από τους λόγους που το Δ.Σ. απέφυγε να κάνει εκδηλώσεις ήταν για να διαφυλάξει ποσό (5000 Ευρώ) από τα χρήματα του ταμείου για τυχόν έξοδα για την ολοκλήρωση της Παραχώρησης του Π.Κ. από τον Δήμο Γορτυνίας στον Σύνδεσμο Σερβαίων. Το ποσό αυτό θα παραμένει δεσμευμένο για αυτό το σκοπό... Οι αποφάσεις ελήφθησαν ομόφωνα.

Η συνεδρίαση έληξε με ευχές, μεταξύ των πατριωτών μελών του Δ.Σ. και της Εφορευτικής Επιτροπής, για καλές εκλογές!

Για το Δ.Σ. του Συνδέσμου,
η Γραμματέας,
Ελένη Κ. Μπόρα

 


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.