ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΕΡΒΑΙΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Ζωγράφου 28 Ιουλίου 2020 

 Κύριε πρόεδρε και μέλη του Δ.Σ., καλή μέρα σας.

  Σήμερα διάβασα τα πρακτικά στην ιστοσελίδα της 12ς Ιουλίου 2020. Με λύπη διαπίστωσα ότι η περυσινή λήψη απόφασης όπως προωθηθεί το θέμα αναγραφής των ονομάτων στο Ηρώο, δυστυχώς πάλι έπεσε στο κενό. Κύριοι, πρέπει επί τέλους να γνωρίζετε ότι όποιοι αναλαμβάνετε το Δ.Σ. να εκτελούνται οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων και βεβαίως να προτείνουν και να κάνουν και ότι άλλο είναι δυνατό. Για περισσότερα από δέκα χρόνια που ήμουν στο Δ.Σ. είχα διαπιστώσει ότι όποιος είχε κάποιο θέμα, να πάει ο δρόμος μέχρι το σπίτι του, ήταν παρών και υποστηριχτής των απόψεών του. Αφού έφτανε ο δρόμος στο σπίτι του και μπορούσε να πάει με το αυτοκίνητό του, τότε για να κοπεί λίγο από τον κήπο του, να πάει και στο επόμενο σπίτι, δεν γινόταν, ήταν από χρυσάφι ο δικός του χώρος και τότε φυσικά χανόταν και από τις προσκλήσεις του Δ.Σ. 

  Αυτό πρέπει επί τέλους να σταματήσει κάποτε. Διάβασα στα πρακτικά ότι προωθείτε το ηρώο του κτίστη και καλώς, ξεχάσατε όμως την απόφαση της Γ.Σ. για τους πεσόντες στους πολέμους. Έχετε συλλογιστεί ότι αν αυτοί οι άνθρωποι, νέα παλικάρια 20-30 χρονών δεν είχαν δώσει τη ζωή τους για την πατρίδα θα είχαμε σήμερα πατρίδα; Θα μπορούσαν οι πατριώτες μας να ασκούν το επάγγελμα του οικοδόμου ή του τσοπάνου, που ως γνωστό πριν τον πόλεμο του 1940 κτηνοτρόφοι ήταν στο χωριό μας ίσως και περισσότεροι από αυτούς που ασχολούνταν με την οικοδομή; Αυτούς δεν πρέπει να του τιμήσουμε;  

  Η αδιαφορία αυτή με λύπησε πάρα πολύ. Το κόστος τηςαναγραφής δεν κοστίζει πάνω από χίλια Ευρώ. Στη γειτονιά μου έχω ένα φίλο μαρμαρά που κατασκευάζει τάφους. Τον ρώτησα πόσο κοστίζει η αναγραφή των ονομάτων μου απάντησε ότι για κάθε σειρά πληρώνουν λιγότερο από ΔΕΚΑ ευρώ, δηλαδή για πενήντα ονόματα που έχουμε να γράψουμε είναι κόστος; Εγώ όταν αναγραφούν θα προσφέρω στη μνήμη του παππού μου που πέθανε στρατιώτης το 1918 στο Νοσοκομείο της Πάτρας. (Έχω γράψει σχετικά ένα άρθρο που το έχετε δημοσιεύσει στο διαδίκτυο, ‘’ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΗΡΩΕΣ’’ ότι έχω γράψει ισχύει).

   Καλώ λοιπόν εφ’ όσον το χωριό μας αδιαφορεί, όποιος από τους απογόνους των νεκρών στρατιωτών μας επιθυμεί να τοποθετήσουμε μια μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματά τους στη κεντρική πλατεία στον τοίχο κάτω από το σπίτι μου. Είναι ντροπή νομίζω να είναι γραμμένα τα ονόματα των νεκρών μας στα Γιάννενα, στο Μεγάλο Πεύκο, στη Δημητσάνα και δεν γνωρίζω που αλλού.

  Επιθυμώ όπως η επιστολή μου αυτή αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου μας. 

Με τιμή,
Γιώργος Δ. Βέργος  

(Η ανωτέρω επιστολή επαναδημοσιεύεται από την Κατηγορία άρθρων  Γ.Συνελεύσεις - Αρχαιρεσίες- Διοικ. Συμβούλια προς τοποθέτησή της στην Κατηγορία Συλλογικά και άλλα.)

(EKM)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.