Ομπρέλες και τραπεζάκια με καρέκλες στην πλατεία

 

Μπορεί το χωριό μας να βρίσκεται σε 1.050 υψόμετρο από τη στάθμη της θάλασσας, αλλά η θέα του προς αυτή, καθώς και προς τις επιβλητικές οροσειρές που κυριαρχούν στον ορίζοντα μαζί με τα τόσα γραφικά σκόρπια χωριουδάκια που φιλοξενούν, είναι αξιοζήλευτη. Ο Σύνδεσμος θέλοντας να προσφέρει στους πατριώτες την απόλαυση της μοναδικής αυτής θέας ανεμπόδιστα, αλλά και να αξιοποιήσει τη νέα πλατεία του χωριού μπροστά από το Π.Κ., προέβη στην αγορά τεσσάρων τραπεζιών εξωτερικού χώρου, δεκαέξι καθισμάτων και τεσσάρων επικλινών ομπρελών σκίασης, συμπληρώνοντας έτσι την ήδη υπάρχουσα υποδομή. Πιστεύουμε ότι με αυτόν τον εμπλουτισμό η πλατεία μας θα μπορεί να υποδέχεται πλέον τους επισκέπτες της σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας, προσφέροντάς τους άνετη φιλοξενία και απαράβλητο ζωογόνο αέρα.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )