Στο Πολιτιστικό Κέντρο τα κειμήλια του σχολείου

Σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο, το ΔΣ του Συλλόγου, μαζί με τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Θεόδωρο Τρουπή και τον κ. Γρηγόρη Μαρκόπουλο, πήγαν στο ιστορικό σχολείο του χωριού. Σε μια προσπάθεια να περισωθεί και να αναδειχθεί ό,τι απέμεινε από την ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας κινητή «περιουσία» του σχολείου μας, συγκέντρωσαν και μετέφεραν όλο το υλικό στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, όπου καθαρίστηκε, καταγράφηκε και τοποθετήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.
Το ΔΣ του Συνδέσμου ευχαριστεί τον Πρόεδρο του ΤΣ κ. Ιωάννη Ρουσιά, ο  οποίος διέθεσε το αυτοκίνητό του για τη μεταφορά, αλλά και την κυρία Γεωργία Κωνσταντοπούλου (συζ. Νικολάου) για την αμέριστη βοήθειά της κατά τη δύσκολη διαδικασία του καθαρισμού του υλικού.
 

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.