Σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο, το ΔΣ του Συλλόγου, μαζί με τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Θεόδωρο Τρουπή και τον κ. Γρηγόρη Μαρκόπουλο, πήγαν στο ιστορικό σχολείο του χωριού. Σε μια προσπάθεια να περισωθεί και να αναδειχθεί ό,τι απέμεινε από την ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας κινητή «περιουσία» του σχολείου μας, συγκέντρωσαν και μετέφεραν όλο το υλικό στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, όπου καθαρίστηκε, καταγράφηκε και τοποθετήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.
Το ΔΣ του Συνδέσμου ευχαριστεί τον Πρόεδρο του ΤΣ κ. Ιωάννη Ρουσιά, ο  οποίος διέθεσε το αυτοκίνητό του για τη μεταφορά, αλλά και την κυρία Γεωργία Κωνσταντοπούλου (συζ. Νικολάου) για την αμέριστη βοήθειά της κατά τη δύσκολη διαδικασία του καθαρισμού του υλικού.
 

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )