Ανακοίνωση/Πρόσκληση - Συνεργασία για τη συγκέντρωση υλικού Λαϊκής Τέχνης


9-5-2009.

Αγαπητοί συμπατριώτες,

td_kalos_poimin_314
"Ο καλός Ποιμήν". Ψηφιδωτό Τάκη Δημητρόπουλου.

Η ιστοσελίδα μας, Servou.gr στα πλαίσια της επιθυμίας του Δ.Σ του Συνδέσμου για την προβολή και διάσωση του πολιτισμού του χωριού μας, έχει θέσει ως στόχο να αναζητήσει και να δημοσιεύσει φωτογραφίες έργων συμπατριωτών μας που έχουν ασχοληθεί, έστω και για λίγο χρονικό διάστημα, με τη Λαϊκή Τέχνη.

Θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε δείγματα έργων όλων των Σερβαίων Καλλιτεχνών. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους πατριώτες να μας ενημερώσουν για οποιοδήποτε έργο έχουν στη διάθεσή τους, δικό τους ή κάποιου συγγενή ή φίλου τους, για να συνεργαστούμε προκειμένου να το φωτογραφήσουμε και να συμπεριληφθεί στην ιστοσελίδα.

Κάνουμε την αρχή με άρθρο που έχει τίτλο "Σερβαίοι Λαϊκοί Καλλιτέχνες".

Βρίσκεται στην Ενότητα:Λαογραφία-Παράδοση, Κατηγορία: Λαϊκή Τέχνη.

Επισκεφθείτε το άρθρο

Σερβαίοι Λαϊκοί Kαλλιτέχνες

 

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.