Ανακοίνωση/Πρόσκληση - Συνεργασία για τη συγκέντρωση υλικού Λαϊκής Τέχνης


9-5-2009.

Αγαπητοί συμπατριώτες,

td_kalos_poimin_314
"Ο καλός Ποιμήν". Ψηφιδωτό Τάκη Δημητρόπουλου.

Η ιστοσελίδα μας, Servou.gr στα πλαίσια της επιθυμίας του Δ.Σ του Συνδέσμου για την προβολή και διάσωση του πολιτισμού του χωριού μας, έχει θέσει ως στόχο να αναζητήσει και να δημοσιεύσει φωτογραφίες έργων συμπατριωτών μας που έχουν ασχοληθεί, έστω και για λίγο χρονικό διάστημα, με τη Λαϊκή Τέχνη.

Θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε δείγματα έργων όλων των Σερβαίων Καλλιτεχνών. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους πατριώτες να μας ενημερώσουν για οποιοδήποτε έργο έχουν στη διάθεσή τους, δικό τους ή κάποιου συγγενή ή φίλου τους, για να συνεργαστούμε προκειμένου να το φωτογραφήσουμε και να συμπεριληφθεί στην ιστοσελίδα.

Κάνουμε την αρχή με άρθρο που έχει τίτλο "Σερβαίοι Λαϊκοί Καλλιτέχνες".

Βρίσκεται στην Ενότητα:Λαογραφία-Παράδοση, Κατηγορία: Λαϊκή Τέχνη.

Επισκεφθείτε το άρθρο

Σερβαίοι Λαϊκοί Kαλλιτέχνες

 

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.