Στην εφημερίδα "Γορτυνία" διαβάσαμε τη σχετική πληροφορία: 

Papageorgiou_N"Η ΝΕΤ, ο κρατικός δίαυλος στην εκπομπή <<Η μηχανή του χρόνου>> στις 10 το βράδυ  , θέλησε να παρουσιάσει την ημέρα της Εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου επίκαιρη εκπομπή, όπως αρμόζει. Προς τούτο αναζήτησε και βρήκε τον συνεργάτη μας ιστοριοδίφη κ. Ν. Παπαγεωργίου, τον οποίο επισκέφθηκε και έλαβε συνέντευξη σχετική με τον ελευθερωτή του Γένους μας Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. "Η Γορτυνία" αισθάνεται υπερήφανη που συνεργάτες της τυγχάνουν τέτοιας αποδοχής και από κρατικούς φορείς όπως εν προκειμένω η δημόσια τηλεόραση. Θερμά συγχαρητήρια".

Συγχαρητήρια και από εμάς στον πατριώτη ιστοριοδίφη Ν. Παπαγεωργίου, που επελέγη ως ομιλητής στην κρατική τηλεόραση, για ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως αυτό για τον ελευθερωτή του Έθνους μας, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ και κάποιες δηλώσεις για τον Κολοκοτρώνη, αξιόλογων ανθρώπων, που διαβάσαμε στη στήλη την οποία  διατηρεί ο Ν. Παπαγεωργίου στην εφημερίδα "Γορτυνία", επί 23 χρόνια.

*Γ. Τερτσέτης:   "Όμηρος, Ηρόδοτος. Κολοκοτρώνης, έγραψαν ιστορία. Ο Κολοκοτρώνης πριν την γράψει τη χάραξε με το σπαθί του"

*Διον. Κόκκινος (Ακαδημαϊκός): "Μωυσής της Ελληνικής Φυλής". "Κολοκοτρώνης=Επανάστασης και Επανάστασης=Κολοκοτρώνης". "Αν το 1821 υμνείτο από επικούς ποιητές θα έπαιρνε το όνομα <<Θεόδωρος Κολοκοτρώνης>>.

*Σπ. Μελάς (Ακαδημαϊκός) "Ο Κολοκοτρώνης καλός στρατηγός εναντίον των Τούρκων, άχρηστος για εμφύλιους".

*Ν. Καζαντζάκης: "Στέρεος νους, κοφτερή κρίση, είχε την ορμή και το μέτρο, ήξερε να υποχωρεί για να προχωρεί".

*Τάκης Κανδηλώρος (ιστορικός): "Πολύμηντις -πολύ σοφός- γέρων".

 *David Brewer (καθηγητής στην Οξφόρδη), στο βιβλίο του "Η φλόγα της Ελευθερίας"."Ο Κολοκοτρώνης είναι εκείνος που κυρίως προσωποποιεί την Επανάσταση για την  Ελλάδα".

*K. M. Γουντχάους: "Κατάλληλος για αρχηγός του IRA". 

*Ο Δήμαρχος Αθηναίων Σπ. Μερκούρης όταν παρέδιδε το 1930 την οστεοδόχο με τα μυρωμένα οστά του Γέρου, προκειμένου να μεταφερθούνε στην Τριπολιτσά: "Του οφείλομε το μέγιστον της υπάρξεώς μας, ως φυλής ελευθέρας...".

*Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Ελ. Βενιζέλος, όταν το 1930 συνόδευσε και παρέδωσε τα οστά του Κολοκοτρώνη στην Τριπολιτσά."Ποιός άλλος μπορεί να μετρηθεί με αυτόν τον γίγαντα;".

*Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ της 21ης-3ου-2009, σε αφιέρωμα για τον Κολοκοτρώνη: "Αρχιστράτηγος των Ηρώων".

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.