Έκκληση προς τους συμπατριώτες για υποβολή ύλης

Αγαπητοί συμπατριώτες, οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και κάθε οικογένεια ετοιμάζεται να βιώσει αυτή τη γιορτινή περίοδο, με τον τρόπο της, είτε ακολουθώντας κάποια έθιμα, σύμφωνα με την παράδοση, είτε όχι, επηρεασμένοι από την ταχύτητα των καιρών.
Ο τόπος μας, το χωριό μας, παρόλα αυτά, είναι πλούσιος σε έθιμα, τα οποία είναι ενδιαφέρον να μάθουν και τα παιδιά μας, για να μην ξεχνάμε την παράδοσή μας, τις ιδιαιτερότητές μας και τις ρίζες μας.
Η ιστοσελίδα μας, λοιπόν, κάνει μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν έθιμα από το χωριό μας, που αφορούν τα Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά-Φώτα, όπως τα γνωρίζουμε, ή ακούσαμε από τους γονείς, τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας ότι γίνονταν παλιότερα. ΄Ολα τα κείμενα είναι ευπρόσδεκτα και θα αναρτηθούν στην Ιστοσελίδα servou.gr

Σας ευχαριστώ, εκ των προτέρων,
Η πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης της ιστοσελίδας,
Γραμματέας του Δ.Σ ,
Ελένη Κ. Μπόρα

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ.: 6931814692

Τη μεγαλύτερη θητεία ως πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων έκανε ο γιατρός Ιωάννης Δ. Δημόπουλος. Συνολικά χρημάτισε πρόεδρος 21 χρόνια (1936-1953, 1956 και 1962-1964). Επί προεδρίας του χτίστηκε το σχολείο στο χωριό, συνεχίστηκε το χτίσιμο της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και έγινε η διάνοιξη του δρόμου για αυτοκίνητα από το Αγιώργη Σαρά μέχρι το χωριό.