Ανακοίνωση Ορειβατικού Ομίλου "Η Γκούρα"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΗΡΑΙΑΣ
« Η ΓΚΟΥΡΑ»
Goura_2-9-09Ο Ορειβατικός Φυσιολατρικός Όμιλος «Η ΓΚΟΥΡΑ» ανακοινώνει προς τα μέλη και τους φίλους του ότι το  Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009 θα πραγματοποιήσει νέα εξόρμηση   στο φαράγγι της Γκούρας και στο τμήμα που διέρχεται πλησίον του χωριού Κοκκινοράχη Ηραίας, δηλαδή από γεφύρι Λυσσαρέας μέχρι περιοχή «Ούρα».
Διαδρομή: Οι πεζοπόροι θα ξεκινήσουν από το γεφύρι Λυσσαρέας βαδίζοντας  στη κοίτη της Γκούρας όπου στην αρχή είναι ανοικτή και ομαλή και ακολουθώντας το ρεύμα της θα συνεχίσουν την πεζοπορία σε μια δύσκολη διαδρομή στο κλειστό κομμάτι του φαραγγιού μέσα από βράχια και μικρές λίμνες. Η διαδρομή είναι ωραιότατη αλλά για δυνατούς πεζοπόρους. Λίγα μέτρα πριν από  το σημείο που ήταν «το Γιοφύρι του Μπούζα» οι πεζοπόροι θα αναγκαστούν να βγουν από τη κοίτη γιατί είναι αδύνατη η προσπέλαση και θα ακολουθήσουν παρόχθιο μονοπάτι που θα τους οδηγήσει στη περιοχή «Ούρα». Εκεί θα υπάρχουν αυτοκίνητα για να βοηθήσουν στην επιστροφή των πεζοπόρων στο σημείο εκκίνησης όπου θα  παραλάβουν τα αυτοκίνητα τους.
Μετά το τέλος της εξόρμησης θα ακολουθήσει γεύμα στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού Κοκκινοράχη προσφορά του συλλόγου Κοκκινοραχιτών.
Επίσης ο σύλλογος Κοκκινοραχιτών οργάνωσε εθελοντική ομάδα και  με τη βοήθεια ενός εργάτη από το Δήμο Ηραίας πραγματοποίησε ερευνητική αποστολή τον Αύγουστο στο συγκεκριμένο τμήμα του φαραγγιού και έκανε βασικές εργασίες διάνοιξης.
Σημείο συνάντησης ορίζεται το γεφύρι Λυσσαρέας ανάμεσα στα χωριά Λυσσαρέα Κοκκινοράχη. Η μετάβαση θα γίνει με ιδιωτικά αυτοκίνητα.
Ώρα συνάντησης 9.00 πμ.   Ώρα εκκίνησης 9.15 πμ.
Απαραίτητα:
Κατάλληλη ενδυμασία και παπούτσια πεζοπορίας, δηλαδή μποτάκια αντιολισθητικά να καλύπτουν τους αστραγάλους με χοντρές κάλτσες μάλλινες ή βαμβακερές.
Καπέλο, γυαλιά. Σακίδιο πλάτης με διάφορα όπως νερό, σοκολάτα υγείας, δεύτερο ζευγάρι παπούτσια και κάλτσες αν είναι δυνατόν και ότι άλλο θεωρήσετε εσείς απαραίτητο. Μπαστούνι στήριξης που βοηθάει πάρα πολύ.
Συνολικός χρόνος: υπολογίζεται περίπου στις 2,5 ώρες.
Για να δηλώσετε συμμετοχή ή για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα μέλη του Δ.Σ.
Αποστολόπουλος Ευθύμιος, Πρόεδρος  ΔΣ  τηλ.2106013643
Θανοπούλου-Χριστοπούλου Ελένη, Αντιπρόεδρος ΔΣ  τηλ.2102914436   & 2795031949
Διαμαντοπούλου-Τρουπή Μαρίνα, Γεν. Γραμματέας ΔΣ τηλ.2102626238
Χειμώνας Ηλίας, Ειδ. Γραμματέας ΔΣ τηλ.2106525920
Βέργος Ιωάννης του Σταύρου, Ταμίας  ΔΣ τηλ.2105734981
Παπαθεοδώρου Αθανάσιος, Μέλος ΔΣ τηλ.2104181865
Κουτσολαμπρόπουλος Φώτιος, Μέλος ΔΣ τηλ.2102691286
Κωνσταντόπουλος Γεώργιος, Μέλος ΔΣ τηλ.2102632137
Μαρκόπουλος Δημήτριος, Μέλος ΔΣ τηλ.2741071181
2/ 9/ 2009
ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.