Εκδήλωση Δήμου Γορτυνίας για τις αποκριές.

 

Στο facebook της κυρίας Μαρίνας Διαμαντοπούλου διαβάσαμε για την εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Γορτυνίας στα Τρόπαια.

Σχετικά με την εκδήλωση η κυρία Διαμαντοπούλου, που είναι πρόεδρος της ΔΗΓΕΠ του Δήμου και είχε την ευθύνη της διοργάνωσης γράφει.

«Πραγματοποιήθηκε στα Τρόπαια, σε χειμωνιάτικο σκηνικό με συννεφιά και ψιλόβροχο, η αποκριάτικη εκδήλωση του Δήμου Γορτυνίας, με την οργάνωση της ΔΗΚΕΓ και την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών, που εργάστηκαν για το «Λιώσιμο του γουρουνιού» και τις υπέροχες γορτυνιακές τηγανίδες, κατ’ εξοχήν παραδοσιακά εδέσματα της Γορτυνίας τις μέρες της Αποκριάς.

Μια μέρα ξεγνοιασιάς και ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους, αναβιώνοντας την παράδοση μας.

Καλή Σαρακοστή! Και του χρόνου!»

Στην εκδήλωση αυτή του Δήμου παρών ήταν ο δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος ο αντ/χος κ. Γιώργος Ξυνής ο γραμματέας του Δημοτ. Συμβουλίου κ. Δημήτρης Γαβράς το μέλος του Δ/Σ της ΔΗΚΕΓ κ. Δημήτρης Κατσικερός και η πρόεδρος της ΔΗΚΕΓ και υπεύθυνη της διοργάνωσης κυρία Διαμαντοπούλου Μαρίνα.

.

                   Φωτογραφίες από την εκδήλωση. 

ApokriesDG.1
ApokriesDG.2
ApokriesDG.3
ApokriesDG.4

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.