18.3.2018 Επετειακή εκδήλωση στην Ηραία (Παλούμπα-Αγιονέρι).

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

 

(ΔΗ.Κ.Ε.Γ.)

Τρόπαια, 9/3/2018

Τηλ: 2797022700

fax: 2797024401

email: koinof@gortynia.gov.gr

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Επετειακή εκδήλωση στην Ηραία (Παλούμπα-Αγιονέρι)

PALOUMPA-AGIONERI AFISA 2018Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), θα οργανώσουν τον καθιερωμένο επετειακό εορτασμό για τα 197 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης στην Ηραία (Παλούμπα-Αγιονέρι), στις 18 Μαρτίου 2018, και σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση Τιμής και Μνήμης προς τους Γορτύνιους επαναστάτες, οι οποίοι στις 20 Μαρτίου 1821 τέλεσαν δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του χωριού Παλούμπα και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν, περί τους 860, υπό την αρχηγία των Δημήτρη και Γιωργάκη Πλαπούτα, στο χωριό Μπέτσι (Αγιονέρι), όπου και διακήρυξαν την απόφαση τους να αγωνιστούν για την Εθνική Ελευθερία.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Τοπική Κοινότητα ΠΑΛΟΥΜΠΑ

7.00 π.μ., Θεία Λειτουργία,

10.00 π.μ., Δοξολογία στον ιστορικό Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμία.

-Ομιλία με ιστορική αναδρομή, από την κυρία Μαρία Λιακάκη, ιστορικό, υποψήφια διδάκτορα Βυζαντινής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

-Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, στην προτομή του Στρατηγού Δημήτρη Πλαπούτα.

-Τήρηση ενός λεπτού σιγής.

-Εθνικός Ύμνος.

-Παραδοσιακοί χοροί και ιστορικά τραγούδια, από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βυτίνας, «Κων /νος Παπαρρηγόπουλος».

  

Τοπική Κοινότητα ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ (ΜΠΕΤΣΙ)

12.00 μ.μ., Επιμνημόσυνη Δέηση.

-Χαιρετισμός Δημάρχου Γορτυνίας κ. Γιάννη Γιαννόπουλου.

-Χαιρετισμοί επισήμων προσκεκλημένων.

-Πανηγυρικός της ημέρας με θέμα: «Οικογένεια Πλαπούτα και Ελληνική Επανάσταση: Από το χθές στο σήμερα», από την κυρία Κωνσταντίνα Ν. Ζευκιλή, φιλόλογο-γλωσσολόγο (B.A., M.Ed.), εξειδικευμένη σύμβουλο επικοινωνίας (Μ.Α.), υπεύθυνη Δημ. Σχέσεων Παγγορτυνιακής Ένωσης.

-Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Αγωνιστών του ‘21.

-Τήρηση ενός λεπτού σιγής.

-Εθνικός Ύμνος.

-Παραδοσιακοί χοροί και ιστορικά τραγούδια. από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βυτίνας «Κων /νος Παπαρρηγόπουλος».

Γραφείο Τύπου


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τη μεγαλύτερη θητεία ως πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων έκανε ο γιατρός Ιωάννης Δ. Δημόπουλος. Συνολικά χρημάτισε πρόεδρος 21 χρόνια (1936-1953, 1956 και 1962-1964). Επί προεδρίας του χτίστηκε το σχολείο στο χωριό, συνεχίστηκε το χτίσιμο της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και έγινε η διάνοιξη του δρόμου για αυτοκίνητα από το Αγιώργη Σαρά μέχρι το χωριό.