12ο Λαγκαδινό καρναβάλι

.

Ο σύλλογος Νέων Λαγκαδίων "ΔΡΑΣΙΣ" σας καλεί στο μεγαλύτερο Καρναβάλι...

Στο καλύτερο Λαγκαδινό Καρναβάλι!!!

Στο 12ο Καρναβάλι του χωριού μας!

Για άλλη μια χρονιά ο Θεός Πάνας με την παρέα του Τράγου καταφθάνει στα μέρη μας να ενσαρκώσει τους Αρκαδικούς μύθους και τους Διονυσιακούς ήχους!!!

Ενα 4ημερο από τις 8/3/2019 εως τις 11/3/2019 γεμάτο με μουσικη, χαρά και κέφι για μικρούς και μεγάλους! Σας καλούμε ολους να νιώσουμε και να περιηγηθούμε στην μαγεία των Αρκαδικών μύθων την ξεχωριστή παράδοση του τόπου μας και να αναβιώσουμε τα ήθη και έθιμα!!!

Και μην ξεχνάτε...

Ο βασιλιάς Τράγος έχει ξεκινήσει ήδη την διαδρομή του προς το χωριό παρασύροντας δίπλα του ολα τα μυθολογικά πλάσματα...

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

(XIM)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.