Εορτασμός Αγίου Νεκταρίου, στο χωριό μας Σέρβου

.

Γιορτάστηκε και φέτος στις 3 Σεπτεμβρίου, η εορτή στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, στο χωριό μας Σέρβου. Ο εορτασμός έγινε στο ομόνιμο εκκλησάκι, που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό, στο δρόμο προς τον συνοικισμό "Αράπηδες". 

Λεπτομέριες και φωτογραφίες μπορείται να δείτε σε σχετικό άρθρο της  πατριώτισσας Μαρίνας Διαμαντοπούλου-Τρουπή, που δημοσιεύθηκαν στο Arcadia portal.

Κάντε κλικ στον παρακατω σύνδεσμο

http://www.arcadiaportal.gr/news/eortase-ekklisaki-toy-agioy-nektarioy-sto-servoy-pics?fbclid=IwAR26HBbyuKfHnWBpFXvXr5S9-2eNbLszOIKyTJ1FHjQ78rxjZawblOb15VU

(ΧΙΜ)


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.