Εορτασμός Αγίου Νεκταρίου, στο χωριό μας Σέρβου

.

Γιορτάστηκε και φέτος στις 3 Σεπτεμβρίου, η εορτή στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, στο χωριό μας Σέρβου. Ο εορτασμός έγινε στο ομόνιμο εκκλησάκι, που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό, στο δρόμο προς τον συνοικισμό "Αράπηδες". 

Λεπτομέριες και φωτογραφίες μπορείται να δείτε σε σχετικό άρθρο της  πατριώτισσας Μαρίνας Διαμαντοπούλου-Τρουπή, που δημοσιεύθηκαν στο Arcadia portal.

Κάντε κλικ στον παρακατω σύνδεσμο

http://www.arcadiaportal.gr/news/eortase-ekklisaki-toy-agioy-nektarioy-sto-servoy-pics?fbclid=IwAR26HBbyuKfHnWBpFXvXr5S9-2eNbLszOIKyTJ1FHjQ78rxjZawblOb15VU

(ΧΙΜ)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.