Τυπώθηκε και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου, το 180ο φ. του "Αρτοζήνου", που είναι το τελευταίο που εκδίδει το παρόν ΔΣ του Συνδέσμου, αφού στις 13 Μαρτίου 2011 θα γίνει Γ. Συνέλευση και θα ακολουθήσουν αρχαιρεσίες. Σε μία με δύο βδομάδες το φύλλο αυτό θα φτάσει στα σπίτια των πατριωτών.

 Όπως και στα προηγούμενα 8 φύλλα (6 οκτασέλιδα και 2 δωδεκασέλιδα), που εκδόθηκαν επί θητείας του παρόντος ΔΣ, έτσι και στο τελευταίο προσπαθήσαμε να προωθήσουμε  στο μέγιστο δυνατό βαθμό τους σκοπούς του Συνδέσμου, με αποκλειστικό γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον του πατριωτικού μας σωματείου.

Στο φύλλο αυτό αφιερώνουμε αρκετό χώρο για την Κοινότητα του χωριού (εορτασμός Θεοφανίων, κοπή πίτας, επιστολή προέδρου Ι. Ρουσιά, αποτελέσματα εκλογών κλπ), με την οποία ο Σύνδεσμος οφείλει να αναβαθμίσει  και ισχυροποιήσει τις σχέσεις του, για το καλό όλων των  πατριωτών. Επίσης αρκετός χώρος διατέθηκε για την καταγραφή εξόχως σημαντικών στοιχείων της ιστορίας του χωριού μας, που αναφέρονται στις "ρίζες των Σερβαίων" και ανέδειξε ο πατριώτης μας υποστράτηγος ε.α. Χ. Αθ. Μαραγκός.

Μπορείτε ακόμη να διαβάσετε σε αυτό το φύλλο
-όλες τις προσκλήσεις για εκδηλώσεις του Συνδέσμου,
-διάφορα κοινωνικά πατριωτών,
-σατιρικά κάλαντα από το Θανάση Γκούτη,
-λογοτεχνικό αριστούργημα της αείμνηστης Μαρίας Παναγοπούλου, για τον "Αγιο-Βασίλη",
-επιστολή του Πάνου Κουτσαντριά για ιστορικά θέματα,
-ευχαριστήρια μηνύματα πατριωτών που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές,
-σχέδιο κανονισμού για την ιστοσελίδα, που επεξεργάστηκε το ΔΣ και θα φέρει για ψήφιση στην ΓΣ,
-άρθρο για την εφημερίδα και ιστοσελίδα του Συνδέσμου,
-άρθρο του Ι. Χρονόπουλου από την επίσκεψή του στην Αυστραλία,
-ονόματα Σερβιωτόπουλων που θα βραβευτούν στην εκδήλωση του Συνδέσμου το Σάββατο 05-02-11,
-θέμα προτομών ευεργετών του χωριού και τέλος
-τα οικονομικά του Συνδέσμου.

Ο ιστορικός μας Σύνδεσμος, που τόσα έχει προσφέρει στο χωριό και στους πατριώτες, έχει την ανάγκη όλων των Σερβαίων και όλοι έχουν χρέος να τον στηρίξουν να μην αποδυναμωθεί και πολύ περισσότερο να μην διαλυθεί. Ανταποκριθείτε στις προσκλήσεις του ΔΣ και βοηθείστε όσο μπορείτε και με όποιο τρόπο νομίζετε.

Αρτοζήνος on line, 180ο φύλλο, Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2010.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.