24-9-2017 Απεβίωσε η Αναστασία (Σούλα) Μαρίνη Σκούρου, ετών 84.

Σε πένθος βρίσκεται σήμερα, Κυριακή 24-9-2017, το χωριό μας, καθώς το πρωί έφυγε από τη ζωή, αιφνίδια, η αγαπημένη, προσφιλής και σε όλους γνωστή, Αναστασία (Σούλα) Μαρίνη Σκούρου, το γένος Βέργου (του Γιωργάκη), σε ηλικία 84 ετών.

Ήταν το τρίτο από τα επτά παιδιά του Γιωργάκη Βέργου: Παρασκευάς 1927, Σταυρούλα, Σούλα, Ελένη, Βασίλης 1940, Γιάννης 1947 (σκοτώθηκε στην Τρίπολη σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα) και Μιχάλης 1953.

 Η Σούλα παντρεύτηκε τον αξέχαστο Μαρίνη Σκούρο (από την Τσίπολη) και μαζί απέκτησαν πέντε παιδιά, την Σταυρούλα (σύζυγο του Μιχ. Καλογερόπουλου, στα Σβόρνα), τον Παναγιώτη (σύζυγο της Παρασκευής Καγιούλη), τον Γιώργο, τον Χαράλαμπο και τον Αθανάσιο (Σούλη) που διαμένει και εργάζεται στου Σέρβου. Η Σούλα ήταν μια ιδιαίτερη προσωπικότητα γυναίκας, καλή σύζυγος, αξιαγάπητη μάνα, φιλική, κοινωνική, καλοπροαίρετη και αεικίνητη, μέχρι την τελευταία της στιγμή. ‘Φύλαγε’ με τον τρόπο της την κάτω άκρη του χωριού μας. Η απουσία της θα γίνει αισθητή.

Ο πατέρας της Σούλας ήταν γεννημένος το 1901 και είχε παντρευτεί την Θανάσω Ι. Κλεισούρα. Είχε πολεμήσει στη Μικρά Ασία και ήταν ανάπηρος πολέμου.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Σερβαίων εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του και τη συμπάθειά του στην οικογένειά της, στους συγγενείς και φίλους της, για το χαμό της αγαπητής μας Σούλας, που θα ζει πάντα στη μνήμη μας, μέσα από την παρουσία των παιδιών της και μέσα από τη δική της ιδιαίτερη και ξεχωριστή  παρουσία στα χρόνια του βίου της.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο, Δευτέρα 25-9-2017, στη μία η ώρα (13:00), στο χωριό μας Σέρβου, στην εκκλησία ‘Η Κοίμηση της Θεοτόκου’.

(E.K.Mπόρα)

 


Εικόνες από το χωριό