9.4.2017 Απεβίωσε ο Δημήτρης Ι. Δημητρόπουλος σε ηλικία 89 ετών.

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Δημήτρη Δημητρόπουλου, που απεβίωσε στις 9 Απριλίου 2017, σε ηλικία 89 ετών.

dimitropoulosΟ Δημήτρης γεννήθηκε στο Μερκοβούνι Αρκαδίας, το έτος 1928. Η σχέση του με το Χωριό μας, έγκειται στον πατέρα του Ιωάννη Δημητρόπουλο («Γιαννάκο») ο οποίος καταγόταν από του Σέρβου. Ο Γιαννάκος (ο αδερφός του Δημήτρης σκοτώθηκε στην Αλβανία) με το ψευδώνυμο «Ράτσης», έμενε στο επάνω μέρος του χωριού (σήμερα μένει στο σπίτι αυτό ο Γ. Λ. Βέργος). Ο πατέρας του  είχε παντρευτεί στο χωριό Μερκοβούνι Τριπόλεως (σώγαμπρος).  Στη συνέχεια, η οικογένεια μετοίκησε και εγκαταστάθηκε για πολλά χρόνια στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Δημήτρης το 1948, εισήχθη στην ΑΣΟΕΕ (νυν ΟΠΑ), απ’ όπου έλαβε Πτυχίο το 1957, και αφού είχε εκπληρώσει τις Στρατιωτικές του Υποχρεώσεις, το 1959 εισήχθη κατόπιν Διαγωνισμού στον Τελωνειακό Κλάδο, απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε το 1991. Το 1961 παντρεύτηκε  τη Δήμητρα Ροϊνιώτου με την οποία απέκτησε τον Τάσο (επιστήμονα Πληροφορικής) και το Βασίλη (πτυχιούχο ΤΕΙ). Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και εν συνεχεία, ηγετικό στέλεχος του Συλλόγου Μερκοβουνιωτών, «Ο Νεομάρτυς Δημήτριος».

 Έγραψε βιβλία οικονομικού περιεχομένου, θεατρικά δοκίμια και έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε οικονομικά περιοδικά.

Στις 18.12.04 έγινε εκδήλωση προς τιμή του στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και παρουσιάστηκε το βιβλίο του «Περπατώντας στ΄αγκάθια», από δύο καθηγητές Πανεπιστημίου. Το βιβλίο (απόσπασμα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα μας), αναφέρεται στα προβλήματα του ανθρώπου που κληρονόμησε ο 20ος στον 21ο αιώνα.

Τακτικό μέλος του Συλλόγου μας, συμμετείχε σε πολλές εκδηλώσεις μας. Ευγενέστατος, άριστος οικογενειάρχης, ένας πνευματικός άνθρωπος.

Η σύζυγος και τα παιδιά του είναι συνδρομητές του Αρτοζήνου, και πάντα ρωτούν και ενδιαφέρονται για το χωριό μας.

Το ΔΣ του Συνδέσμου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένια του εκλιπόντος.

Κλικ : ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ

(Θ.Γ.Τ)


Εικόνες από το χωριό