Μια ακόμη πατριώτισσα μας έφυγε από τη ζωή,  στις 17Μαΐου του 2023 και κηδεύτηκε την

επόμενη στο χωριό μας Σέρβου.

 Η Μαρίνα ήταν κόρη του αείμνηστου Πανάγου Θ. Κατσιάπη και της Γκόλφως Θ. Παπαθωμοπούλου.  Ήταν το τρίτο παιδί της οικογένειας (Θοδωρής, που πνίγηκε κολυμπώντας,  Κώστας, Μαρίνα, Αγγελική,  Γιώργος, που έχει παντρευτεί την Σταυρούλα Γ. Σχίζα και Πηνελόπη, που έχει παντρευτεί τον Γιάννη Κούλη.

Ο Θοδωρής, ο Κώστας και η Αγγελική έχουν πεθάνει πριν πολλά χρόνια.

Η Μαρίνα παντρεύτηκε  τον Πανούλη Αγγ. Βέργο (αιωνία του η μνήμη), σε μικρή ηλικία και έχουν αποχτήσει τρία παιδιά (και εγγόνια): Τη Ντίνα,  σύζυγο Θ. Μελέτη, την Ευαγγελία σύζυγο Σπ. Παρασκευόπουλου και το Βαγγέλη, που ασχολείται με το επάγγελμα του ταξιτζή.

ΚΑΝΤΗΛΙΜε το Πάνο, έφτιαξαν δικό τους σπίτι  στο χωριό (κοντά στο πατρικό του Πάνου), πράγμα που δεν ήταν και τόσο εύκολο εκείνα τα χρόνια,  και στη συνέχεια έφτιαξαν σπίτι και στην Αθήνα,  όπου είχαν εγκατασταθεί  στη δεκαετία του 1960,  όπως οι περισσότεροι  πατριώτες. 

Από τα πρώτα χρόνια του γάμου τους,  τη θυμάμαι που ήταν αφοσιωμένη στα παιδιά της και  στο σπίτι της.  Ήταν σε όλους πρόσχαρη και αγαπητή, πολύ εργατική και κοινωνική. Αγαπούσε πολύ το χωριό  και το επισκεπτόταν όχι μόνο τα καλοκαίρια, αλλά και όταν της δινόταν η ευκαιρία, όπως το Πάσχα κλπ,   μαζί με τον άντρα της και τα παιδιά τους,  όταν  αυτά ήταν μικρά.

Στα παιδιά και εγγόνια της, τον αδερφό της Γιώργο και την αδερφή της Πηνελόπη και σε

όλους τους συγγενείς εύχομαι να είναι καλά να τη θυμούνται.

Στο καλό αγαπητή πατριώτισσα και καλό Παράδεισο.

Γιώργος Δ. Βέργος


Εικόνες από το χωριό