Αναδημοσίευση από έντυπο του σωματείου.

«Φτωχά είναι τα λόγια και δύσκολα να τα πεις, όταν αυτά   είναι για έναν αγαπητό συνάδελφο, φίλο και συνεργάτη, όπως είναι ο Θοδωρής του Νικόλα Βέργου, που έφυγε για πάντα από κοντά μας,  στις 26 Δεκεμβρίου 2023.

Ο Θοδωρής δεν είναι πλέον μαζί ας, αφού πήρε την απόφαση, λίγο νωρίς βέβαια, να πραγματοποιήσει το τελευταίο ταξίδι  της ζωής του, ένα ταξίδι που δεν έχει γυρισμό.  Όμως ο Θοδωρής θα είναι πάντα στη μνήμη μας και μαζί θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε, όπως όλα τα χρόνια. Είναι στ΄ αλήθεια δύσκολο να βρεις τα κατάλληλα λόγια για να κατευοδώσεις καθώς πρέπει έναν συνάδελφο, ένα φίλο και συνεργάτη, ένα σπάνιο άνθρωπο.

Αυτός είναι ο Θοδωρής,  που με την εργατικότητά του, τον τίμιο αγώνα του, τον αδαμάντινο χαρακτήρα του και την ατσαλένια του θέληση κατόρθωσε να αποδείξει περίτρανα τι μπορεί να πετύχει ένας απλός άνθρωπος, χωρίς να έχει ιδιαίτερες γνώσεις, σπουδές και  καταρτίσεις, με μόνα εφόδια την πίστη στο θεό, την αγάπη στην οικογένειά του και στον συνάνθρωπο, την εργατικότητά του και τον τίμιο αγώνα του.

Ο Θοδωρής είχε μια μεγάλη ψυχή.  Ήταν με λίγα λόγια η προσωποποίηση του καλού συναδέλφου, ενός απλού καλού και γλυκύτατου  ανθρώπου, που είναι το ζητούμενο της σημερινής εποχής που ζούμε. Εργάστηκε και σταδιοδρόμησε στην ΕΗΣ και ΗΣΑΠ, πρώτα στο εργοστάσιο και αργότερα στην κίνηση ως ηλεκτροδηγός, μέχρι τον Φεβρουάριο του 1999, που συνταξιοδοτήθηκε με τον βαθμό του Εργοδηγού Α΄  Ηλεκτροδηγών.

Ο Θοδωρής και μετά τη συνταξιοδότησή του παρέμεινε στο πλευρό των συναδέλφων του συνταξιούχων, από τις τάξεις του σωματείου μας, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του μέχρι πριν λίγο καιρό.  Είχε μέσα του έμφυτη την καλοσύνη, την ευγένεια, την σεμνότητα και την αγάπη και όλα αυτά προσπαθούσε να τα μεταδώσει σε όλους εμάς,  που είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε μαζί του.

Αγαπητέ φίλε και συνάδερφε Θοδωρή δεν θα  σε ξεχάσουμε ποτέ  για την καλοσύνη και την αγάπη που έδειξες για όλους τους συναδέλφους σου, σε όλον τον επίγειο βίο σου. Πάντα θα σε θυμόμαστε με αγάπη και πάντα  θα σε έχουμε στην καρδιά μας.  

Αγαπητέ συνάδελφε, φίλε και συνεργάτη Θοδωρή, οι ευχές όλων μας θα σε συνοδεύουν στο μεγάλο σου ταξίδι. Ευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός να κατατάξει την αθώα ψυχή σου μεταξύ των Αγίων και να δίνει βάλσαμο παρηγορίας στους δικούς σου ανθρώπους, που τόσο πολύ αγάπησες  και που τόσο πολύ πονούν τώρα,  που έφυγες για πάντα από κοντά τους. Να έχεις ούριο άνεμο στο μεγάλο σου ταξίδι και να είναι αιωνία η μνήμη σου».  


Εικόνες από το χωριό