Γάμος του Γεωργίου Αντωνόπουλου μετά της Βενετίας Σχίζα και Βάπτιση του

Γράφει ο Βασίλειος Κων/ντή Σχίζας

Στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας του «Αρκαδοκρατούμενου» Δήμου Ιλίου Αττικής, τελέστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 14/10/2018, τα μυστήρια του γάμου του Γεωργίου Αντωνόπουλου (έλκοντος, από παλιά, την καταγωγή από το Ίσαρη Μεγαλοπόλεως) και Βενετίας Σχίζα (καταγόμενης από του Σέρβου Γορτυνίας) και αμέσως μετά της βάπτισης του γιού τους Βάιου, ιερουργούντων των ιερέων, Αρχ/του Πρόδρομου Αργυρόπουλου (γόνου Μικρασιατών προσφύγων) και Γεωργίου Πετρόπουλου (από το Περδικονέρι Γορτυνίας). Παράνυμφος (κουμπάρος) ήταν ο Γεώργιος Παλυβός (από το Βαλτέτσι Μαντινείας) και ανάδοχος του νεοφώτιστου Βάϊου, η Μαρία Τρουπή (από του Σέρβου).

Συμπαράνυμφοι συνοδοί ήταν η κόρη τους Νάγια και η φίλη της Ανδριάνα.

Η νέα οικογένεια εμφανίστηκε ολοκληρωμένη, αφού σύμφωνα με τα νέα ήθη τέλεσαν πρώτα τον πολιτικό τους γάμο στις 30/10/2015 στο Δημαρχείο Ιλίου από τον δήμαρχο Ν. Ζενέτο (από τα Καλυβάκια της Καρύταινας), επισφράγισαν όλες τις προηγούμενες ενέργειές τους με τις ευλογίες της Εκκλησίας μας. «Προς γαρ το τελευταίον εκβάν, έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται», πιο απλά «τέλος καλό, όλα καλά».

Τις απογευματινές ώρες ακολούθησε γαμήλια δεξίωση στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Σαρόγλειου Μεγάρου (Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων Αθηνών).

Οι προσκαλεσμένοι διασκέδασαν με τα χορευτικά συγκροτήματα, φουστανελοφόρων της Αρκαδίας και στεριανής Ελλάδας, αλλά και βρακοφόρων της Κρήτης. Πρόκειται για παραδοσιακά συγκροτήματα του Χορευτικού Ομίλου «Δικταίοι Καστρινοί» με χοροδιδάσκαλο τον Γιώργο Φραγκάκη (από το Λασίθι). Όλοι διασκέδασαν μέχρι τις μεσονύκτιες ώρες, αφού ευφράνθηκαν πλούσια εδέσματα με «γερούσιο οίνο».

Τέλος, ευχήθηκαν κάθε ευτυχία στη νέα οικογένεια.

Γάμος Γ.Αντωνόπουλου, Β.Σχίζα

Η νέα οικογένεια! Γιώργος Αντωνόπουλος, Βενετία Σχίζα, Νάγια και Βάϊος.
Φωτογραφία: Έλενα Φάνου, από τη Μεσσήνη

 

Το Δ.Σ του Συνδέσμου μας εύχεται κάθε χαρά και ευτυχία στους νεόνυμφους. Ο νεοφώτιστος γιος τους, Βάϊος, να τους ζήσει και να τον χαίρονται όλοι, γονείς και ευτυχισμένοι παππούδες.

 

Εικόνες από το χωριό