18.8.2009: Απεβίωσε η Νίκη Θ. Μπόρα, 87 ετών

Mpora__N_138Την  Τρίτη 18/8/2009 άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στην Αθήνα η Νίκη Θεοδώρου Μπόρα, σε ηλικία 87 ετών, κόρη του Χρίστου Στρίκου. Η κηδεία της έγινε την Πέμπτη 20/8/2009 στις 11 πμ στο Κοιμητήριο του χωριού, με τη συνοδεία των παιδιών της, των νυφάδων της, όλων των εγγονών της, πολλών συγγενών και πατριωτών. Η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου ήταν γεμάτη κόσμο, που προσήλθε να χαιρετήσει για τελευταία φορά τη θανούσα. Μετά την κηδεία παρατέθηκε γεύμα στην ταβέρνα του Γιάννη Ρουσιά.
Η Νίκη ήταν γεννημένη το 1922 και ήταν το τρίτο από τα πέντε παιδιά του Χρίστου Στρίκου. (Παρασκευάς, Αγγελική, Νίκη, Ηλίας, Γεωργία) από τα οποία μόνο η Αγγελική είναι ακόμη στη ζωή. 
Ήταν παντρεμένη  με το Θοδωρή Ηλία Μπόρα (απεβίωσε προ 2 ετών), με το οποίο απέκτησε τον Ηλία και το Χρίστο που μένουν στην Αθήνα, είναι παντρεμένα και έχουν 2 παιδιά το καθένα. Μεγάλωσε στο χωριό, δούλεψε σκληρά όπως  όλες οι γυναίκες του χωριού, μεγάλωσε τα παιδιά της με ηθικές και Χριστιανικές αρχές και αξιώθηκε να τα ιδεί επιτυχημένα και καλά αποκατεστημένα με τις δικές τους οικογένειες. Στις αρχές της δεκαετίας του 60, η οικογένειά της  έφυγε από το χωριό, όπως πολλές οικογένειες και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, στο Ίλιο. Εκεί άφησε και την τελευταία της πνοή.
Η Νίκη ήταν καλοσυνάτη γυναίκα, χαρούμενη και με ιδιαίτερη φροντίδα για την οικογένειά της. Τα παιδιά της, της συμπαραστάθηκαν μέχρι το τέλος της ζωής της και της παρείχαν όλες τις ευκολίες. 

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.