Την Κυριακή 16 Αυγούστου 2009, άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο των Αθηνών η Αναστασία (Τασιά) Βέργου, σε ηλικία 87 ετών. Η κηδεία της έγινε την επομένη στο χωριό με τη συνοδεία του γιου της και πολλών συγγενών και πατριωτών. Ήταν κόρη του Βασίλη Βέργου, γνωστού αγροφύλακα του χωριού (η μάνα της ήταν από το Τρουπαίικο σόι, ξαδέρφη του Λιά του "Μπουσμπούνη"). Είχε δύο αδέρφια, τον Παναγή και τον Παρασκευά που και αυτά έχουν φύγει από τη ζωή (ο Παρασκευάς πέθανε πριν 40 περίπου χρόνια στην Αμερική, όπου είχε πάει για εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς).

Όπως μας είπαν οι παλιότεροι, η Τασιά στα νιάτα της ήταν εντυπωσιακή κοπέλα, όμορφη, ψιλή και ξανθιά Επίσης ήταν πολιτικά δραστήρια, με αριστερή ιδεολογία καΙ μέλος της ΕΠΟΝ του χωριού, που αγωνίστηκε για τα πιστεύω της.

Ο Σύνδεσμος εκφράζει στους συγγενείς της τα συλλυπητήριά του.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.