Την Κυριακή 16 Αυγούστου 2009, άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο των Αθηνών η Αναστασία (Τασιά) Βέργου, σε ηλικία 87 ετών. Η κηδεία της έγινε την επομένη στο χωριό με τη συνοδεία του γιου της και πολλών συγγενών και πατριωτών. Ήταν κόρη του Βασίλη Βέργου, γνωστού αγροφύλακα του χωριού (η μάνα της ήταν από το Τρουπαίικο σόι, ξαδέρφη του Λιά του "Μπουσμπούνη"). Είχε δύο αδέρφια, τον Παναγή και τον Παρασκευά που και αυτά έχουν φύγει από τη ζωή (ο Παρασκευάς πέθανε πριν 40 περίπου χρόνια στην Αμερική, όπου είχε πάει για εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς).

Όπως μας είπαν οι παλιότεροι, η Τασιά στα νιάτα της ήταν εντυπωσιακή κοπέλα, όμορφη, ψιλή και ξανθιά Επίσης ήταν πολιτικά δραστήρια, με αριστερή ιδεολογία καΙ μέλος της ΕΠΟΝ του χωριού, που αγωνίστηκε για τα πιστεύω της.

Ο Σύνδεσμος εκφράζει στους συγγενείς της τα συλλυπητήριά του.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.