Το Σαββάτο 16/01/10  και ώρα 19.30 ο Σύλλογος  Αρκάδων Ιλίου "Προσέληνοι" έκοψε  την  Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιλίου "Μελίνα Μερκούρη". Την Εκδήλωση τίμησαν με την Παρουσία τους οι Bουλευτές Αρκαδίας κ.κ. Οδ. Κωσταντινοπουλος & Κ. Γείτονας, ο προεδρος της ΓΣΕΕ κ. Ιωάννης Παναγόπουλος, ο δημάρχος Ιλίου κ. Νικόλαος Ζεννέτος -με τους αντιδημάρχους-, ο Δήμαρχος Λαγκαδίων κ. Κούλης και ο "Πρύτανης" της Τοπικής Αυτοδιοίκησης -πρώην Δήμαρχος Ιλίου επί σειρά ετών  (24)- κ. Βασίλειος Κουκουβίνος.

Η εκδήλωση  άρχισε με τα "Κάλαντα" των μικρών Αρκάδων  και με προβολή SLIDES, με θέμα τα Μοναστήρια  της Αρκαδίας  & τον Λούσιο ποταμό. Ακολούθησε χορευτικό των μικρών Αρκάδων και των  Γυναικών του συλλόγου με τις Παραδοσιακές Στολές.

Στη συνέχεια έγινε το καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Βασίλειο Αλεξόπουλο, ο οποίος  κάλεσε στο βήμα τον πρώτο πρόεδρο του συλλόγου κ. Ξυνή και του  απένειμε αναμνηστική πλακέτα για την προσφορά του στον σύλλογο.  Στην συνέχεια κάλεσε τον Δήμαρχο Ιλίου να κόψει την πίτα.

Ο κ. Ζεννέτος κόβοντας το πρώτο κομμάτι για τους Αρκάδες Ιλίου συνεχάρει το Δ.Σ του Συλλόγου για τις δραστηριότητες του και τη συμμετοχή του στα πολιτιστικά δρώμενα της Πόλης. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Ιωάννης Παναγόπουλος, έκοψε ένα  κομμάτι  και το αφιέρωσε  στους εργαζόμενους, τονίζοντας ότι την πίτα την φτιάχνουν αυτοί και σε αυτούς ανήκει το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας της Οικονομίας. 

Μετά την κοπή της πίτας ακολούθησε γλέντι με Δημοτικά Τραγούδια  με το συγκρότημα του κ. Χρυσανθακόπουλου, που κράτησε μέχρι τις 01.00 το πρωί.  Προσεφέρθηκαν άφθονα παραδοσιακά εδέσματα: παστό από Σέρβου, σπανακόπιτα από την κ. Καρπούζου, άφθονο κρασί & τσίπουρο. Στο τέλος ακολούθησε   λαχειοφόρος, με δώρα που πρόσφεραν η κυρία Έμμυ Ζεννέτου και ο κ. Τάκης Ρουσιάς.  

Στην Εκδήλωση παρέστη πλήθος κόσμου. 

Ο πρόεδρος Αλεξόπουλος Βασίλειος
Ο γραμματέας Βέργος Ν. Ιωάννης

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.