30.1.2012 Απεβίωσε ο Μιχάλης Κ. Γκούτης σε ηλικία 82 ετών

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών στις 30/1/2012 ο Μιχάλης Κ. Γκούτης, και η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την 31η Ιανουαρίου 2012 από το παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Κοιμητηρίου Σχιστού στον Πειραιά και ώρα 3.30 μ.μ. 

 

 

Ο Μιχάλης ήταν το δεύτερο παιδί του Κων/νου Γ. Γκούτη και της Κυράτσως (Κυριακής) Μιχ. Σχίζα  Γιώργος και η Παναγιώτα δεν ζουν), και από μικρός ασχολήθηκε με το εμπόριο διατηρώντας κατάστημα για πολλά χρόνια μαζί με τον αείμνηστο και αγαπητό σε όλους ξάδελφο του Ηλία Λιατσόπουλο (Της Ελενίτσας) στο Κέντρο του Πειραιά.

 

Παντρεύτηκε την Ευστρατία Κουκουρίκου από την Αλεξανδρούπολη και απέκτησαν τη Μαρία. Ο Μιχάλης ήταν πολύ αγαπητός από όλους τους συγχωριανούς μας, εύχαρις πολύ κοινωνικός και ευγενής. Αγαπούσε πολύ το χωριό και μαζί με τον αδελφό του το Γιώργο είχαν πριν από πολλά χρόνια ανακαινίσει το πατρικό τους σπίτι.

Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει τη συμπάθειά του στην κόρη του Μαρία και στους λοιπούς συγγενείς του.

 

 

 

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )