Τυπώθηκε  και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου servou.gr, το 178ο φύλλο της εφημερίδας "Αρτοζήνος". Περιλαμβάνει πλούσιο υλικό σχετικά με το Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, τόσο από πλευράς προόδου των εργασιών όσο και από πλευράς προετοιμασίας των εγκαινίων και εκδηλώσεων το δεκαπενταύγουστο.

Στη δεύτερη και Τρίτη σελίδα  μπορείτε να διαβάσετε διάφορα κοινωνικά και επίκαιρα θέματα καθώς και αφιερώματα σε εορτάζοντες Ναούς του χωριού και αναφορά στο Ναό της Παναγίας της Σερβιώτισσας στην Κρήτη.

Στην τέταρτη σελίδα υπάρχουν άρθρα στήριξης του Συνδέσμου και του χωριού και στην Πέμπτη αναμνήσεις, άρθρα αείμνηστων Σερβαίων λογοτεχνών και τιμητική διάκριση στο Σερβαίο εκδότη και ιδιοκτήτη της εφημερίδας "Κρητική Ενημέρωση" Β. Σχίζα.

Στη έκτη και έβδομη σελίδα δημοσιεύονται άρθρα πατριωτών για τη ζωή των τσοπάνηδων στο χωριό, την εκδήλωση του Ομίλου "Γκούρα" στα "Στανοτόπια του Αρτοζήνου" και αφιέρωμα στις Μούσες.

Στη σελίδα 8 υπάρχουν τα οικονομικά του Συνδέσμου, ένα άρθρο του προέδρου του χωριού για την κατασκευή "Κιόσκι" στης "Γριάς το Σορό" και ενδιαφέρον άρθρο για το μουσείο "Ζαχαρού" στου Σέρβου.

Καλή περιήγηση

178ο φύλλο εφημερίδας "Αρτοζήνος"

.

  


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )