Φαράγγι Γκούρας: Απόψεις για την αξιοποίησή του.

goura_apo_arapides
Περιοχή της "Γκούρας" όπως φαίνεται από το συνοικισμό Αράπηδες

12-5-2009.

Το Σάββατο 2 Μαΐου έγινε η πρώτη εξόρμηση στο φαράγγι της Γκούρας, από το νεοσύστατο Φυσιολατρικό Όμιλο. Η γραμματέας του Ομίλου κυρία Μαρίνα Διαμαντοπούλου-Τρουπή περιέγραψε με λεπτομέρεια το εγχείρημα και το άρθρο της αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα servou.gr.

Για το ίδιο θέμα  ο Ψαραίος κ. Αναστασόπουλος ανάρτησε στην ιστοσελίδα του δικού του χωριού (www.opsarion.gr) τις δικές του απόψεις, με κάποια επικριτικά σχόλια.

Στη συνέχεια ο Σερβαίος κ. Χ. Ι. Μαραγκός που διάβασε αυτές τις απόψεις έστειλε σχετικό μήνυμα στην ιστοσελίδα, διατυπώνοντας και εκείνος τις δικές του απόψεις. Ακολούθησαν δύο ακόμη απαντήσεις....
Διαβάστε τα όλα στο ...

Φαράγγι της Γκούρας: Απόψεις για την αξιοποίησή του.

και γράψτε και εσείς τις δικές σας απόψεις. Όσο περοσσότερες γνώμες ακουστούν (με επιχειρήματα, ευπρέπεια και χωρίς προσωπικές αντιπαραθέσεις) τόσο περισσότερο αυξάνουν οι πιιθανότητες να ληφθούν οι πλέον σωστές αποφάσεις, από τον Φυσιολατρικό Όμιλο "Η Γκούρα".

 

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.