Τυπώθηκε και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα servou.gr το 174ο φύλλο της εφημερίδας του Συνδέσμου "Αρτοζήνος". Σε μία με δύο εβδομάδες θα βρίσκεται στα σπίτια των 1111 αποδεκτών. Περιλαμβάνει ποικίλη ύλη που πιστεύουμε πως θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πατριωτών.

Μπορείτε να διαβάσετε σε αυτό το φύλλο λεπτομέρειες για την πρόοδο των εργασιών στο Πολιτιστικό Κέντρο και κάποιες σκέψεις για τον τρόπο λειτουργίας του. 

Σημαντικό τμήμα της εφημερίδας είναι αφιερωμένο στη μνήμη του πατριώτη λογοτέχνη Θ. Κ. Τρουπή, που η οικογένεια του με τον Δήμο Ηραίας συνδιοργάνωσαν μουσική εκδήλωση τον Αύγουστο στο χωριό, εμπνευστής και κύριος συντελεστής της οποίας ήταν ο ανιψιός του λογοτέχνη, διεθνούς φήμης Σερβαίος μουσικός, Αναστάσιος Απ. Στρίκος. Επίσης σημαντικό τμήμα καταλαμβάνουν τα κοινωνικά με μία γέννηση, 2 βαπτίσεις, 7 θανάτους και 19 Σερβιωτόπουλα που πέτυχαν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.

Μπορείτε ακόμη να διαβάσετε το άρθρο του Πάνου Κουτσανδριά για τα μαγαζιά στο χωριό τον προπερασμένο αιώνα!, το άρθρο του Ηλ. Μπόρα-Ντόρου για τη μάχη της Δημητσάνας, το άρθρο του Ηλία Χειμώνα για το αρνάκι τους "το σκουκιάκο", τις θύμησες του Θανάση Γκούτη και να χαλαρώσετε με το ποιημα του "Λεύκου". Τέλος μπορείτε να δείτε τις συνδρομές και προσφορές των πατριωτών που είναι πράγματι αξιόλογες και το ΔΣ του Συνδέσμου έχει εκφράσει σε όλους τις ευχαριστίες του.

174ο Φύλλο Αρτοζήνου.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.