14-5-2009.
Από την εφημερίδα Γορτυνία (Μάιος 2009).
♥Στις 29/4/09 ψηφίστηκε στη Νομαρχία Αρκαδίας το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ύψους 4.285.000,00 ευρώ: 2.000.000,00 ευρώ θα διατεθούν για την Γορτυνία και από αυτά 350.000,00 για συντήρηση του επαρχιακού δρόμου από γέφυρα Σερά προς Σέρβου-Λυκούρεση-Ψάρι (αφορά συντήρηση και συνέχιση ασφ/σης Ψάρι-Λυκούραση).
♥Επελέγη το μελετητικό γραφείο που θα αναλάβει την εκπόνηση μελέτης του οδικού άξονα Τρίπολη-Βυτίνα-Αρχαία Ολυμπία, τμήμα παράκαμψης Λαγκαδίων. Η μελέτη προβλέπεται να παραδοθεί περί το τέλος του 2010.
♥Ο π. Βουλευτής κ. Δ. Κωστόπουλος θα είναι πάλι υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας στις επόμενες Εθνικές εκλογές, με το κόμμα της Ν. Δημοκρατίας.
♥Ο Δήμος Δημητσάνας παραχώρησε το οικόπεδο για την ανέγερση του Ι. Ναού Αγ. Γρηγορίου Ε΄. Βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην είσοδο της Δημητσάνας, δίπλα στο Κέντρο Υγείας.
.
Ο Ν. Γ. Π. γράφει (μεταξύ άλλων) για του Σέρβου στην ίδια εφημερίδα.
♣Κατανυκτικές οι Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας. Παρόντες όλοι οι "άδοντες και κοπιόντες" όπου συμβάλλουν στο έργο του π. Σωτηρίου. Πρωτοψάλτης Ι. Θ. Σχίζας με βοηθούς του, τους Γ. Λ. Βέργο, Κ. Ν. Δάρα, Ν. Στ. Σχίζα, Α. Κ. Γκούτη, Γ. Π. Κατσιάπη. "Παπαδοπαίδι" ο Ν. Καραμάνης με βοηθό του τον Ν. Γ. Λιατσόπουλο. Επίτροποι: Δ. Κωνσταντόπουλος και η σύζυγός του Νίτσα, Αγγελική Κερμπεσιώτη και Ελένη Ι. Σχίζα.
♣Μεγάλη Πέμπτη η εκκλησία πλήρης. "Νέο αίμα" από εθελόντριες Κυρίες προσετέθη στον στολισμό του Επιταφίου με εκπληκτικό αποτέλεσμα. Ο Αγροτικός γιατρός κ. Γεωργόπουλος, συμμετέχων στα κοινά, σήκωσε και αυτός τον Επιτάφιο.
♣Η αιωνόβια λεύκη αριστερά προ της "Λιμνίτσας" ξεριζώθηκε από τον ισχυρό βοριά.
♣Κατεδαφίστηκε εκ θεμελίων το πωληθέν σπίτι του Β. Ι. Δάρα και πρόκειται ν΄αρχίσει η οικοδόμηση νέου, από τους νέους ιδιοκτήτες.
♣Εξαιρετική συγκίνηση αισθάνθηκε το εκκλησίασμα την Παρασκευή 24-4-09 στην "Πάνω Εκκλησιά" (Ζ. Πηγής):
"Ζήσαμε τα παιδικά μας χρόνια. Κατά την περιφορά της Ι. Εικόνας στις αυλόπορτες κάποιων σπιτιών το λιβανιστήρι ανέδιδε την ευωδία του".
Αρκετοί ήρθαν στο χωριό "για τη χάρη της".
*******
Σε ανακοίνωση του Δήμου Ηραίας διαβάζουμε, μεταξύ άλλων:
♦Με απόφαση του Δ.Σ. πραγματοποιήθηκε κατανομή του προγράμματος 45% ΘΗΣΕΑΣ χρήσης έτους 2009 για την εκτέλεση των κατωτέρω έργων...
Μεταξύ αυτών που αφορούν σε ανάπλαση πλατειών και εισόδων στα ΤΔ, αναφέρεται και το χωριό Σέρβου, με χρηματοδότηση ποσού 30.000 ευρώ.
♦Από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ θα διατεθούν 20.000 ευρώ για την σύνταξη μελέτης, για την ανάδειξη του Φαραγγιού της Γκούρας.
♦Υποβλήθηκε στο Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης (στο πρόγραμμα 2007-2013) για ένταξη και πρόγραμμα για το φαράγγι της Γκούρας, με προτεινόμενο ποσό  200.000,00 ευρώ, με σκοπό τη βελτίωση και τη σήμανση μονοπατιών του φαραγγιού.
*******
Ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων και νυν μέλος του ΔΣ κ. Ηλίας Χειμώνας, ολοκλήρωσε την επεξεργασία του Video που τράβηξε τον περασμένο Απρίλιο για το χωριό μας και το ανάρτησε στην ιστοσελίδα servou.gr. Αξίζει να το δείτε. Θα το βρείτε στην ενότητα Video, που υπάρχει στο menou της ιστοσελίδας.


Εικόνες από το χωριό

Audio Player

Παρασκευή
23
Φεβρουαρίου
2024
Ανατ.: 07.15
Δύση: 18.09
Σελήνη
13 ημερών
Πολυκάρπου επισκόπου Σμύρνης
1658
Ο νεομάρτυρας Δαμιανός από τα Άγραφα, Αγιορείτης, πυρπολείται από τους Τούρκους στην Λάρισα.
1906
Στην Μπρατίνιτσα Θεσσαλονίκης δολοφονείται ο Μακεδονομάχος Αθανάσιος Λάλης.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Λεσκοβίκι της Β. Ηπείρου.
1919
Το Ελληνικό 1ο ΣΠ απελευθερώνει την πολιορκούμενη Συμμαχική Φρουρά στην Χερσώνα της Μεσημβρινής Ρωσίας.
1941
Το Ελληνικό υποβρύχιο "Νηρεύς" βυθίζει στην Αδριατική μεγάλο ιταλικό εμπορικό σκάφος που συνοδευόταν από δύο αντιτορπιλικά.

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 106 επισκέπτες και κανένα μέλος

Ο Καιρός στο χωριό

 Κλικ ΕΔΩ

 

 

diavgeia_s

Κλικ στην πιο κάτω ιστοσελίδα:

https://et.diavgeia.gov.gr/f/gortynia/