Υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής έχει συσταθεί μη κερδοσκοπικό  Ίδρυμα με την ονομασία  «THE WASHINGTON OXI DAY FOUNTATION»  με σκοπό να ενημερώνει τους Αμερικανούς που διαμορφώνουν πολιτικές ενημέρωσης της κοινής γνώμης σε βάθος, σχετικά με το ρόλο που έπαιξε η Ελλάδα στην έκβαση του Δευτέρου Παγκοσμίου  πολέμου και να γιορτάζει τους σύγχρονους ήρωες που επιδεικνύουν το ίδιο θάρρος όπως έκαναν οι Έλληνες για  να συνεχίσουν να αγωνίζονται για τη διατήρηση και προώθηση της ελευθερίας και Δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο,

..OUR MISSION

The Washington Oxi Day Foundation is a nonprofit, 501c3 organization dedicated to informing American policymakers and the public about the profound role Greece played in bringing about the outcome of World War II and celebrating modern day heroes who exhibit the same courage as the Greeks did in continuing to fight to preserve and promote freedom and democracy around the world.

Γι’ αυτό το σκοπό το Ίδρυμα  για να μην ξεχασθεί η Ιστορική  Ημέρα του ΟΧΙ του 1940, δημιούργησε ένα video στο οποίο διάσημοι πολιτικοί από όλο τον κόσμο εξάρουν τη σημασία του Ελληνικού ΟΧΙ που ήταν ένας κρίσιμος παράγοντας για την έκβαση του Δεύτερου παγκοσμίου πολέμου.

Αναφορά με σαφή θέση υπέρ της χώρας μας κάνουν οι : Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο Φρακλίνος Ρούσβελτ, η Χίλαρι και ο Μπίλ Κλίτον, και πολλοί άλλοι. 

 Το Video που υμνεί την Ελλάδα, και έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Αμερική, είναι το πιο κάτω:

Θοδωρής Γ. Τρουπής


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.