.

ΚΟΚΟΥΖΗΣ

ΚΟΚΟΥΖΗΣ-ΦΩΤΟΟ κοντοχωριανός μας (από το χωριό Λευκοχώρι), Δημήτρης Κουκουζής, φίλος και συνεργάτης της ιστοσελίδας μας servou.gr, κυκλοφόρησε το 3ο του βιβλίο, με τίτλο

«Ε Ν   Λ Ε Υ Κ Ο Χ Ω Ρ Ι Ω ».

Το βιβλίο περιλαμβάνει 41 αφηγήματα, που με γλαφυρό τρόπο ο συγγραφέας προσπαθεί να περιγράψει αναμνήσεις και να σχολιάσει διάφορα γνωστά φαινόμενα της σύγχρονης και παλιότερης κοινωνικής ζωής, όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά αναφέρει.

 

Όπως και στα 2 προηγούμενα βιβλία του (ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΑΞΕΧΑΣΤΑ 1997/2020 και ΕΥΘΥΜΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ 2009) έτσι και σε αυτό, ο κ. Κουκουζής ξεδιπλώνει με γοητευτικό τρόπο τις αναμνήσεις του,  και επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στο να πληροφορήσει τις νεότερες   γενιές, ιδιαίτερα των πατριωτών, για τις συνθήκες ζωής και γενικά για την ιστορία και την διαδρομή ημών των παλιότερων.

Διαβάζοντας κανείς το βιβλίο του διαπιστώνει πως, οι αναμνήσεις και τα γεγονότα που περιγράφει είναι παρόμοια με εκείνα   από το δικό μας χωριό,   που   πολλοί από εμάς τα ζήσαμε στην παιδική μας ηλικία αλλά και στη μετέπειτα ζωή μας.  

Ωραίες αναμνήσεις.

Ο συγγραφέας  αισθάνεται βαρύ το φορτίο των αναμνήσεων και θέλει ...να το ξεφορτωθεί. Γράφει χαρακτηριστικά:

«…ολοκληρώθηκε η ψυχική λύτρωσή μου από το βασανιστικό φορτίο των αναμνήσεων, το οποίο κουβαλούσα μέσα μου, σαν πολύτιμο κειμήλιο ζωής και ενέργειας…».

 

Η εφημερίδα του Συνδέσμου μας «Αρτοζήνος» και η ιστοσελίδα μας servou.gr   αρκετές φορές έχουν φιλοξενήσει άρθρα του Δ. Κουκουζή. Τα πιο πρόσφατα είναι δύο επίκαιρα και έχουν σχέση με την επιδημία του κορωνοϊού (κλικ στους συνδέσμους):

*Ο άσωτος ιός

*Εμβολιασθέντες και μη εμβολιασθέντες.

 

Αγαπητέ φίλε, συμμαθητή και κοντοχωριανέ Δημήτρη.

Συγχαρητήρια για το νέο σου βιβλίο.

Εύχομαι να έχει την ανταπόκριση που είχαν και τα δύο προηγούμενα και οι αναμνήσεις σου, μαζί με τις απόψεις σου για σοβαρά φαινόμενα της εποχής μας, να δώσουν χαρά και να προβληματίσουν τους αναγνώστες σου.

Χ. Ι. Μαραγκός

 

ΥΓ.

Με το Δ. Κουκουζή είμαστε συμμαθητές  και φίλοι (και με τον Ηλία Χειμώνα) στο Γυμνάσιο Λαγκαδίων, 1956-1963.  Η φιλία μας συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Ήταν άριστος μαθητής και με την αποφοίτησή του διορίστηκε στην Ιονική-Λαϊκή Τράπεζα, ενώ παράλληλα τελείωσε τη Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ανέλαβε θέση ευθύνης στη νομική υπηρεσία της Τράπεζας, όπου έφθασε στο βαθμό αναπληρωτή διευθυντή.

Χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τους πατριώτες του, τους ανθρώπους που τον γνωρίζουν,   ασχολείται συστηματικά και ενεργά με τα συλλογικά του χωριού του και επισκέπτεται συχνά το Λευκοχώρι, τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τη μεγαλύτερη θητεία ως πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων έκανε ο γιατρός Ιωάννης Δ. Δημόπουλος. Συνολικά χρημάτισε πρόεδρος 21 χρόνια (1936-1953, 1956 και 1962-1964). Επί προεδρίας του χτίστηκε το σχολείο στο χωριό, συνεχίστηκε το χτίσιμο της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και έγινε η διάνοιξη του δρόμου για αυτοκίνητα από το Αγιώργη Σαρά μέχρι το χωριό.