.

ΕΥΘΥΜΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ

                 ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΕΝΤΕΣ   ΚΑΙ   ΜΗ   ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΕΝΤΕΣ

Είπεν ο Κύρι(ακ)ος την παραβολήν ταύτην = όστις θέλει εορτάσαι το Πάσχα στο χωριό του, απαρνησάσθω τον καναπέ του, αράτω τον ΑΜΚΑ αυτού και ακολουθείτω το πλησιέστερο εμβολιαστικό του κέντρο, ίνα εμβολιασθεί.

Τότε άπαντες ήρξαντο διχογνωμείν, καθώς έθος εστί Έλλησι, διχονοείν και εξυπνακίζειν σε όλα τα θέματα. Άμα δε και υπερβάλλειν εν παντί, καθόσον Έλληνες αεί παίδες εισίν και σοφώτερον τούτων έθνος ουκ έστι εν τη γή.

-Εγώ ουκ επιθυμώ εμβολιασθήναι, ότι τούτο έργον του διαβόλου και του …αντιχρήστου (Σόρρος, Γκειτς, Τζόμπς κλπ) εστί! Θέλουσιν γαρ ούτοι πάντες διεμβολήσαι τον (σοφόν) εγκέφαλόν μου και εγκαταστήσαι εν αυτώ …τσίπς, ίνα κατευθύνουσι τας τρίβους μου ένθα αυτοί βούλονται και ίνα αναγινώσκουσι τον λογισμόν μου, άμα δε και τας πονηρίας μου! Είμαι δεδηλωμένος αρνητής!

-Εμένα η ανιψιά της εξαδέλφη της γυναίκας μου, μού είπε ότι το εμβόλιο το έφτιαξαν εξεπιτούτου οι κυβερνήσεις και τα τρανά κεφάλια για να μας κάνουν να ξεχνάμε τα προβλήματά μας, να τα βλέπουμε όλα ρόδινα, να έχουμε παραισθήσεις ότι θα αυξηθεί η σύνταξή μας ή ο μισθός μας και ότι είναι όλα καλά και όλα ωραία! Είναι έργο της κυβέρνησης, σου λέω, που θέλει να μακροημερεύσει σε βάρος μου! Είναι το όπιο του λαού για να μην ασχολούμαστε με οτιδήποτε άλλο θέμα. Αλλά εγώ δεν μασάω από κάτι τέτοια!. Εγώ είμαι ξερόλας! Δεν θα πάω να εμβολιαστώ. Μοιάζω για …μ@@@@ας; Ας πάνε πρώτα οι άλλοι, τα πειραματόζωα, και αν δεν πάθουν τίποτα, τότε και εγώ αργότερα θα το σκεφτώ!

-Εγώ, φίλε, θα πάω να εμβολιαστώ. Θέλω να πάω στο χωριό μου! Δεν κρατιέμαι με τίποτα! Δεν υπολογίζω καμία παρενέργεια! Όχι μόνο εμβόλιο αλλά και ….κολονοσκόπηση να μου ζητήσουν, θα τη κάνω γιατί είναι καλύτερα ένα Πάσχα με ελεύθερη ζωή στο χωριό μου παρά κλεισμένος μέσα στα σαλόνια ….με στέρηση και προσευχή!

Ακούω τον Αρχιεπίσκοπο και τον Πρωθυπουργό!

Μην ανησυχείτε, μας καθησυχάζουν οι γιατροί! Οι τυχόν παρενέργειες είναι ελάχιστες, προσωρινές και σε κάθε περίπτωση είναι αντιμετωπίσιμες. Η επιστήμη έχει προχωρήσει. Αντίθετα αν μείνετε ανεμβολίαστοι κινδυνεύετε να καταλήξετε στις ΜΕΘ (είναι το ακρωνύμιο που το μάθαμε όλοι και δεν χρειάζεται επεξήγηση). Σε αυτές μόνο οι ανεμβολίαστοι και οι αρνητές καταλήγουν. Οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν. Το πολύ-πολύ να αρρωστήσουν ελαφρά, χωρίς να παραστεί καν ανάγκη να νοσηλευτούν.

Εσείς οι γιατροί καλά τα λέτε. Εμείς όμως δεν έχουμε κάνει ποτέ στη ζωή μας εμβόλιο και μια χαρά είμαστε! Έπειτα αυτά τα εμβολιοτρουπήματα, που συνέχεια μας τα δείχνετε στη τηλεόραση, μας φοβίζουν, μας ανατριχιάζουν και μας αποτρέπουν από το να πάρουμε απόφαση να ρθούμε στο εμβολιαστήριο. Εμείς πάλι ακούμε για τα εμβόλια της Αστρα Ζένεκα με τις παρενέργειές τους και τα αλαλούμ των κρατών σε ποιές ηλικίες θα τα κάνουν και προβληματιζόμαστε. Αφού λέμε να συμβουλευτούμε τα «Άστρα Λεφάκη» στην εκπομπή του ραδιοφωνικού ΣΚΑΙ ή άλλους Αστρολόγους για να καταλήξουμε στο τί θα κάνουμε!

Ακούστε μας να τελειώνουμε, απειλούν οι γιατροί των νοσοκομείων COVID-19. Aν δεν κάνετε το εμβόλιο και ασθενήσετε από covιd θα έχετε τις νόμιμες συνέπειες. Αφού είστε αρνητές (δηλ.μπουμπουνοκέφαλοι) και δεν σας κόβει, μην περιμένετε να σας δεχθούμε στις ΜΕΘ. Γέμισαν ήδη από ανεμβολίαστους!

Είδατε να μπαίνει στις ΜΕΘ ή να πεθαίνει κάποιος εμβολιασμένος; όχι!

Αυτούς και άλλους Πλατωνικούς Διαλόγους ακούμε κάθε μέρα στη τηλεόραση, ίνα πληρωθεί το ρηθέν ότι οι Έλληνες ουδέποτε (ίσως σπανιώτατα) ομονοούσι και συνεργάζονται.

Προ του κινδύνου λοιπόν να υπάρξει ένας νέος εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των… μεν και των δεν (ήδη αργήσαμε πολύ να …μαλλιοτραβηχτούμε) επενέβη, μέρες Πάσχα που έρχονται, ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, γνωστός ειρηνοποιός και μεγαλόκαρδος, για να σιγαλοποιήσει τα πράγματα και να σκορπίσει το ανάθεμα, κατά πως έλεγε και η μακαρίτισσα η μάνα μου. Ανέβηκε λοιπόν στον άμβωνα ο Άγιος και στεντορία τη φωνή είπεν κατηχητικά:

-Τέκνα μου εν Κυρί(ακ)ω αγαπητά.
Ειρήνη υμίν.

Ήγγικεν γαρ ο καιρός της αγάπης και της καταλλαγής. Ιδού Πάσχα ιερόν υμίν επίκειται. Ιδού καιρός εστί μεταβήναι υμάς εν χωρίοις χλοεροίς ένθα εισίν   αι κατοικίαι υμών. Εμβολιασθέντες και μη εμβολιασθέντες, πλούσιοι και πένητες αλλήλους περιπτύξατε και αγκαλιασμένοι οδεύσατε εν ευφροσύνη στη πατρώα γη. Απωθήσατε ουν  τα έργα του σκότους και ενδύσασθε τα έργα του φωτός. Μηδείς φοβείσθω θάνατον, Ηλευθέρωσεν γαρ ημάς το εμβόλιον.

-Mα, Κύριε Χρισόστομε, γιατί εγώ που έκανα και τα δύο εμβόλια να εξισωθώ με τον αρνητή και γιατί να πάμε και οι δύο στο χωριό; Αδικο δεν είναι;

-Δεν είναι άδικο. Είναι χριστιανικό. Είναι μακροθυμία. Είναι η αγάπη, ήτις ου χαίρει επί τη αδικία! Ευφρανθήναι δει υμάς σήμερον άπαντας και χαρήναι άμα, ώσπερ οι νηστεύσαντες και οι μη νηστεύσαντες. Πάντες γαρ, εγκρατείς και ράθυμοι, υιοί Θεού εστέ. Έχετε άπλετον χρόνον, μετά το Πάσχα, να επανέλθετε στο άθλημα του ερίζειν τε και διαιρείν ακαταπαύστως. Τί γαρ ωφελήσει υμάς εάν κερδίσητε ή μη το εμβόλιον και ζημιωθείτε την ψυχήν υμών και την Πασχαλινήν έξοδον; Δεύτε ουν ευωχηθώμεν την λαμπράν ταύτην πανηγύριν εν χωρίω ή εν πόλει, ότι ουκ έστι αντάλλαγμα της ειρήνης υμών και της εορτής ταύτης.

Ταύτα ακούσαντες οι πιστοί αίφνης καταλάγιασαν, απεσκληρύνθη η καρδία αυτών και απεμπόλησαν ευθύς έριδας, αιρέσεις και αψιμαχίας. Άπαντες δε μετεμορφώθησαν θεία χάριτι και έγνωσαν ότι η αγάπη μακροθυμεί, ουκ ασχημονεί, ου παροξύνεται, ου λογίζεται το κακόν, πάντα υπομένει, πάντα ελπίζει και ουδέποτε εκπίπτει!

Και πάντες έσπευσαν εμβολιασθήναι και στη συνέχεια εξορμήσαι εν τοις χωρίοις αυτών προς Πάσχα ιερόν και πανσεβάσμιον και προς χαράν του Κυρί(ακ)ου των !

Καλή μας Ανάσταση σε όλα.

Δημήτρης Κουκουζής

Απρίλης του 2021

.

(ΧΙΜ)

 


Εικόνες από το χωριό