.

Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, έγινε στην Αθήνα παρουσίαση του βιβλίου του πατριώτη Βασίλη Γ. Μαραγκού, στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών, στην οδό Κυδαθηναίων στην Πλάκα.

Μίλησαν ο κ. Δημήτρης Κούρκουλας, πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών, η κυρία Σοφία Ματθαίου, κύρια ερευνήτρια ΠΕ/ΕΙΕ και ο συγγραφέας. Συντόνισε ο καθηγητής κ. Πασχάλης Κιτρομηλίδης, διευθυντής του ΚΜΣ.

Ανάλογη παρουσίαση του βιβλίου είχε προηγηθεί προ μηνών και στις Βρυξέλλες. Επίσης, έκδοση του βιβλίου θα γίνει και στην Βουλγαρική γλώσσα, όπως ανέφερε ο συγγραφέας.

Στις δύο εικόνες είναι το εμπροσθόφυλλο και οπισθόφυλλο του βιβλίου.

ΒΓΜ-ΠΑΡΛΙΤΣ-1
ΒΓΜ-ΠΑΡΛΙΤΣ-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

(χιμ)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.