Συνέντευξη του διεθνώς καταξιωμένου Σερβαίου Διευθυντή Ορχήστρας, Αναστάσιου Στρίκου

 

strikos_tasos_pianistas_mediumΟ διεθνούς φήμης μαέστρος, συγχωριανός μας Αναστάσιος Α. Στρίκος (Τάσος) έδωσε πρόσφατα συνέντευξη στην ενημερωτική ιστοσελίδα της Αρκαδίας kalimera-arkadia. gr, απ' όπου αναδημοσιεύομε και το παρόν άρθρο. Το ΔΣ του Συνδέσμου του εύχεται κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία, καθώς και να τον δούμε σύντομα στο χωριό μας (περισσότερες πληροφορίες στην προσωπική του ιστοσελίδα).

O Αναστάσιος Στρίκος (Διευθυντής Ορχήστρας και Πιανίστας) ο οποίος σήμερα ζει στη Βιέννη και ασκεί έντονη συναυλιακή δραστηριότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη, ήρθε στην Ελλάδα και μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του kalimera-arkadia.gr.
Η καταγωγή του, από την πλευρά του πατέρα του, είναι από το χωριό Σέρβου Γορτυνίας και απάντησε στις ερωτήσεις μας, σε μία συνέντευξη που έγινε στο Αρχοντικό Καλτεζιώτη, στο Κάψιά.
Είπε ότι ήρθε σε επαφή με την Αρκαδική εταιρεία και έχει εκπλαγεί για πράγματα που δεν ήξερε για το νομό μας, όπως για παράδειγμα τα σπήλαια Κάψια, αλλά για το Μουσείο Ιστορίας στο Λεβίδι. Είπε ακόμα ότι θέλει να ανακαλύψει την Αρκαδία, βαθιά και ουσιωδώς και αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται να ταξιδέψει στο Λονδίνο και θα συμμετέχει σε συναυλία που θα γίνει για τα 60 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ!Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τη μεγαλύτερη θητεία ως πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων έκανε ο γιατρός Ιωάννης Δ. Δημόπουλος. Συνολικά χρημάτισε πρόεδρος 21 χρόνια (1936-1953, 1956 και 1962-1964). Επί προεδρίας του χτίστηκε το σχολείο στο χωριό, συνεχίστηκε το χτίσιμο της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και έγινε η διάνοιξη του δρόμου για αυτοκίνητα από το Αγιώργη Σαρά μέχρι το χωριό.