Συναυλία στο Βόλο από τον Σερβαίο μαέστρο και πιανίστα Αναστάσιο Στρίκο

 

Στο facebook του πατριώτη Αναστασίου Απ. Στρίκου, δημοσιεύθηκε η φωτογραφία και το κείμενο από μια συναυλία στο Βόλο, που έδωσε ο διεθνούς φήμης Σερβαίος πιανίστας και μαέστρος.

Οι πατριώτες χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την πρόοδο του Τάσου και αισθανόμαστε υπερήφανοι γι' αυτόν. Του ευχόμαστε πάντα επιτυχίες.

Anastasios Strikos Conductor

It was such a privilege to be invited by the Municipal Conservatory of Volos to lead a Chamber Orchestra workshop. The orchestra consisted of both students and teachers, sitting next to each other at each desk. Everybody was well prepared. We worked for three days, morning and evening, three hours per session. On the fourth day we presented a concert with music by Bach, Mozart, Haydn, Puccini and Sibelius that exceeded every expectation. Petros Kanana (violoncello) and Theano Batskini (violin) were our soloists. I would like to thank Andreas Mimaios for the invitation and all the participants for the love and devotion they demonstrated.

 

(Ήταν ένα σημαντικό προνόμιο να προσκληθώ από το Δημοτικό Ωδείο Βόλου για να διευθύνω ένα εργαστήρι Ορχήστρας Δωματίου. Η ορχήστρα αποτελείτο από μαθητές και δασκάλους, που κάθονταν ο ένας δίπλα στον άλλο σε κάθε γραφείο. Όλοι ήταν καλά προετοιμασμένοι. Εργαστήκαμε τρεις μέρες, πρωί και βράδυ, τρεις ώρες σε κάθε συνεδρία (πρόβα). Την τέταρτη ημέρα, παρουσιάσαμε μια συναυλία με τη μουσική των Bach (Μπάχ), Mozart (Μότσαρτ), Haydn (Χάϊντ), Puccini (Πουτσίνι) και Sibelius (Σιμπέλιους), που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι Πέτρος Κανάνα (βιολοντσέλο) και Θεανό Μπατσκίνι (βιολί) ήταν οι σολίστ μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Andreas Mimaios (Ανδρέα Μιμαίο), για την πρόσκληση, και όλους τους συμμετέχοντες, για την αγάπη και αφοσίωση που έδειξαν).

 

ΑΝΑΣΤΣΙΟΣ ΣΤΡΙΚΟΣ 15-3-18.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.